Naše dievčatá tento víkend úspešne zahájili novú sezónu. V sobotu a nedeľu 29.a 30.9.2018 odohrali svoje stretnutia 3 tímy.

Kadetky predohrávali svoje zápasy, keďže 18.-21.10. cestujú do Rigy na prvý turnaj EGBL.  V oboch zápasoch uspeli, potešili predovšetkým predvedenou hrou, aj keď sa hlavne v nedeľu proti Slovanu nevyhli slabším chvíľam s poklesom koncentrácie. Hru poznamenala aj úzka rotácia, keď na zápase bolo len 8 hráčok schopných zasiahnuť do hry. To sa odrazilo na únave najvyťažejneších hráčok.

Zápis zo stretnutia tu :

http://www.mbkstaratura.sk/wp-content/uploads/2018/10/Zapas-c.-Z8-kadetky-BK-NMnV-vs-BK-Klokani-Ivanka-zapis.pdf

http://www.mbkstaratura.sk/wp-content/uploads/2018/10/Zapas-c.-Z12-kadetky-BK-NMnV-vs-BK-Slovan-BA-zapis.pdf

V ešte ťažšej pozícii sa nachádzali staršie žiačky, ktoré vycestovali v sobotu na zápas do Ružomberka. Celkovo na zápas však nastúpilo len 7 hráčok. 2 dievčatá odriekli na poslednú chvíľu a ďalšie sa trénerom už nepodarilo doplniť i keď spolu trénuje v ročníku 2004 a 2005 viac ako 20 dievčat. Verme že to je len prvotné zaváhanie, ktoré sa už nebude v sezóne opakovať. V štvrtej štvrtine dievčatá zápas dohrávali len 4 na palubovke, keďže ostatné hráčky sa vyfaulovali. Napriek tomu odovzdali veľmi bojovný výkon a zápas prehrali len o 2 body, čo si musíme ceniť skoro viac ako víťazstvo. V nedeľu proti  B. Bystrici sa súpiska rozšírila na 8 hráčok, čo pomohlo dievčatám lepšie si rozložiť sily a zvýšenou aktivitou proti silnému súperovi, s ktorým prehrali pred 3 týždňami na prípravnom turnaji, dosiahli prvé víťazstvo s tohtoročnej súťaži.

V 1. lige žien naše dievčatá bojovali tiež s malým počtom hráčok na lavičke. V sobotu hrali zápas s UMB B. Bystrica pred domácim publikom. Pre dievčatá to bol vlastne prvý spoločný zápas v tejto sezóne a predvedená hra tomu zodpovedala. Dievčatá sa často ešte na palubovke hľadali a proti aktívnemu súperovi, ktorý striedal 12 hráčok, neuspeli. V nedeľu do B. Bystrice vycestovalo dokonca len 6 hráčok , keďže pendlujúce kadetky museli zostať doma. Po dlhšom zranení však prvý krát na súťažný zápas nastúpila aj asistentka trénera Lucia Krč-Turbová, čo sa ihneď prejavilo na hre tímu. Naše dievčatá od začiatku v zápase viedli a nikoho nenechali na pochybách, že víťazstvo v B. Bystrici je zaslúžené.

30. September 2018
BK ŠK UMB B.Bystrica
MBK Stará Turá
47 – 63
29. September 2018
MBK Stará Turá
BK ŠK UMB B.Bystrica
61 – 67

Zápis zo stretnutia tu :

http://www.mbkstaratura.sk/wp-content/uploads/2018/10/Zapas-c.-Z1-zeny-MBK-ST-vs-BK-SK-UBM-BB-zapis.pdf

Pridaj komentár