Katka Šustíková píše správu z turnaja v Rige

1.turnaj európskej ligy EGBL – Riga.

Vo štvrtok ráno 18.10.2018 o 6.00 hod. 8 dievčat družstva kadetiek  r. 2003 / hráčky E. Vavrincová a P. Malovcová  pre zranenie nemohli vycestovať/, posilnené o 4 hráčky z družstva starších žiačok  r. 2004,  vyrazili dvomi mikrobusmi zo štadióna v Starej Turej na svoj prvý trip, aby zohrali 1. turnaj v rámci európskej ligy EGBL v Rige /Lotyšsko/. Čakala nás 4 hodinová cesta na letisko do Katowic, odkiaľ sme leteli smer Warszawa a po prestupe do Rigy. Na letisku v Rige nás čakala delegátka EGBL, ktorá nás zobrala autobusom na hotel Linovo, ktorý sa stal našim prechodným domovom. Dievčatá sa ubytovali v troch izbách po štyroch. Po večeri sme mali zaslúžený odpočinok po celodennom cestovaní. Cesta prebehla hladko a bez problémov .

V piatok sme mali svoj prvý zápas na pláne až o 12.00 hod., tak dievčatá mali čas na oddych aj aklimatizáciu, keďže sme mali hodinový časový posun dopredu. Na prvý zápas nám žreb pridelil domácu basketbalovú akadémiu Jugla Riga. Dievčatá sa nechceli ľahko vzdať a bojovali zo všetkých síl. Jugla – MBK Stará Turá 50:43. Prehra o 7 bodov proti víťazovi tohto turnaja nie je zlé vysvedčenie pre naše družstvo. Navečer o 18.00 hod. nás čakal druhý súper Sport Club Audentes z Estónska. Toto družstvo malo evidentnú výškovú prevahu , s ktorou sa naše hráčky slušne vyrovnali a dokázali sa aj tak presadiť a uhrať prijateľný výsledok. MBK Stará Turá – Sport Club Audentes 52:68.

V sobotu ráno o 9.00 hod sa náš tím postavil proti OSSM PZ KOSZ Czluchow Poľsko. Po dobrom výkone dievčatá dosiahli svoje prvé víťazstvo v pomere 60: 46. Poobede o 15.00 hod. sme hrali proti Sport school Parnu z Estónska. Ešte eufória z raňajšej výhry si vypýtala svoju daň, keď sa dievčatá nevedeli dostať do správneho herného tempa, čo malo za následok tesnú prehru 52 – 59. Poobede sme mali voľno a keďže vonku bola zima, tak sme sa moc nechceli špacírovať po vonku. Škoda, lebo Riga má veľa pekných miest, čo stojí za to ich vidieť. Ale my sme prišli za iným cieľom, tak sme zvolili náhradný program a dali 2 hodiny voľno v nákupnom centre.

V nedeľu ráno bol na pláne posledný zápas s USK 7 Trefl Sopot Poľsko, ktorý je zároveň aj usporiadateľom 2. turnaja v januári. Herný čas o 8.30 bol veľmi skoro, keď pridáme ešte časový posun o hodinu vpred ( 7.30 hod. nášho času ). Dievčatá takto skoro určite ešte nehrali. Večierku sme mali v sobotu o 21.00, aby si stihli dostatočne oddýchnuť a skoré vstávanie im neurobilo problém. Ráno po raňajkách a už zbalené sme aj s kuframi merali poslednýkrát cestu do haly. Po dôkladnej rozcvičke a odhodlané, nastúpili proti súperovi podať čo najlepší výkon a pokúsiť sa o druhú výhru na turnaji. To sa aj po kompaktnom výkone podarilo a z druhého víťazstva 53 – 26 sme mali obrovskú radosť. Takže s prvým turnajom sme sa rozlúčili výhrou a s bilanciou 3 prehry a 2 víťazstvá sme obsadili piate miesto.

Po zápase nás čakala cesta na letisko, keď sme opäť leteli Riga – Warszawa, Warszawa – Katowice a po prílete do Katowic 17.40 hod. nás už čakali dvaja naši šoféri M. Petre a J. Čičmanský s mikrobusmi. O 23.00 hod. sme síce unavení, ale šťastní a spokojní prišli na Starú Turú. Poďakovanie patrí klubu MBK Stará Turá za možnosť sa zúčastniť takýchto turnajov celoeurópskeho formátu, dievčatám za predvedené výkony a aj obom našim šoférom – p. J. Čičmanský a M. Petre za bezpečnú jazdu. Už sa tešíme na druhý turnaj v januári v poľských Sopotoch a predovšetkým na tretí turnaj v marci, ktorý usporiada náš klub v Diplomat Aréne v  Piešťanoch. Vydareného výjazdu sa zúčastnili hráčky  T. Kraislová, T. Vandliková, M. Pomajbová, Z. Ostrovská, N. Vojteková, P. Gadušová, K. Mikudíková, B. Burianová, E. Eliášová, V. Kubinová, E. Kubalová a Z. Gergelyová pod trénerským vedením M. Sýkoru a K. Šustíkovej a vedúcej družstva T. Moravčíkovej.

Katarína Šustíková

 

Pridaj komentár