Výsledky z víkendu 24.-25.11.2018

Posledný víkend naše družstvá opäť čakal veľký počet súťažných zápasov. Do akcie nastúpili mladšie mini, mladšie žiačky, staršie žiačky aj ženy. Napriek tomu, že všetky naše hráčky bojovali, podarilo sa na záver zaznamenať víťazstvo len ženám proti Zvolenu.

Ženy MBK Stará Turá v sobotu 24.11.narazili na ešte v súťaži neporazené družstvo BK Zvolen pod vedením hrajúcej trénerky Laury van Dalen. Túto skúsenú extraligovú rozohrávačku dopĺňa v tíme Zvolena viacero bývalých extraligistiek ako aj rad mladých hráčok z B. Bystrice. Do Zvolena dievčatá cestovali bez M. Podhorin a s troma mladými kadetkami v kádri. Zápas mal od začiatku vysoké temto a náš tím sa už od prvej štvrtiny dostal do mierneho vedenia zásluhou rýchlej kombinačnej hry. Predovšetkým na útočnom doskoku dominovali L. Krč-Turbová a E. Mihaljevičová. V tretej štvrtine však súper začal náš 10 bodový náskok sťahovať a tak naše hráčky museli ísť na 100 % až do záveru zápasu, kedy sa na palubovku dostali na 2-3 minúty aj kadetky.

V nedeľu sa odohrala odveta v našej domácej hale. S. Majtásová a E. Mihaljevičová mali za sebou aj náročný sobotňajší zápas Čajok v Košiciach, ale nebolo to na ich výkone poznať. Oba tímy začali veľmi aktívne. Tréner M. Sýkora sa musel zaobísť bez M. Dovčíkovej a tak výrazne viac priestoru dostali na palubovke aj M. Pomajbová a T. Kreislová. Súper sa snažil maximálne túto situáciu využiť a tak v polčase vyhrával o 5 bodov. Stretnutie však bolo stále vyrovnané, až v druhej polovici 4/4, keď  náš tréner poslal na palubovku vysokú zostavu s 3 pivotkami, sa dievčatám aj zásluhou premenených trestných hodov podarilo víťazstvo strhnúť na svoju stranu.

Naše ženy sú tak na čele v tabuľke 1.ligy žien a postup zo skupiny Západ by im už nemal uniknúť.  Tabuľka 1. ligy žien – Západ

Staršie žiačky odohrali 2 zápasy na domácej palubovke s ťažkými súpermi z Trnavy a Serede. Sobotný zápas s Trnavou sa vyvíjal pre naše hráčky nečakane dobre.  Napriek tomu, že zaspali trochu prvú štvrtinu, dokázali sa v druhej štvrtine presadiť a dostať sa v polčase do vedenia o 2 body. Keď sa našim dievčatám v tretej štvrtine podarilo svoje vedenie navýšiť, bolo vidieť na súperovi zvýšenú nervozitu. Tréner Trnavčaniek  D. Lupták v troch štvrtinách obmedzil rotáciu na 7 hráčok a snažil sa z nášho náskoku v závere ukrojiť. Napriek tomu ešte 5 minút pred koncom zápasu naše dievčatá viedli o 7 bodov. Následne sa im však z neočakávaného úspechu asi roztriasli ruky a kolená, neboli schopné trafiť sa do koša a ani premeniť trestné hody. Súper tak zaznamenal šnúru 12:0 a celý zápas vyhral so skóre 61:56. Škoda toho záveru, dievčatá by si víťazstvo v tomto zápase svojím nasadením určite zaslúžili.

V nedeľu čakal na naše staršie žiačky tím Serede. Na našich dievčatách bola poznať únava zo včerajšieho zápasu a odpočinuté Sereďanky rýchlou hrou dokázali tento náš handicap využiť. Od prvej štvrtiny sa dostali do vedenia a naše dievčatá po celý čas nenašli žiadnu protizbraň na ich aktívnu hru. K tomu sa pridalo zopár chýb v obrane a vedenie súpera o 10 bodov v polčase bolo zaslúžené.  V tretej štvrtine dokonca narástlo na 20 bodov. To sa naším dievčatám ešte podarilo znížiť, ale skutočnú šancu na zvrat v zápase nemali. Výhra súpera 78 : 55 tak bola zaslúžená.

Tu je k nahliadnutiu tabuľka súťaže st. žiačok –  Tabuľka ligy st. žiačok

Mladšie žiačky, mimoriadne tento raz pod vedením trénera T. Mihaljeviča, v sobotu cestovali na zápas so Slovanom Bratislava. Očakávali sa vyrovnané zápasy s fyzicky vyspelým súperom. Naše dievčatá nedokázali v tomto dvojzápase odolať výškovej prevahe súpera. Napriek odolnej obrane, keď sa súper len ťažko presadzoval pod naším košom, nezvládli útočnú fázu. 15 alebo 24 bodov na víťazstvo len ťažko môže postačovať a tak oba zápasy prehrali.

V sobotu 24.11. čakal naše najmenšie dievčatá – mladšie minižiačky – ťažký súper zo Šamorína. Šamorín v poslednom období kvalitne pracuje s mládežou a ich družstvá predvádzajú rýchlu a agresívnu hru. Našim dievčatám ešte z väčšej časti chýbajú herné skúsenosti a tak s dobre pripraveným súperom nevedeli udržať krok. Agresívna obrana súpera robila naším dievčatám veľký problém. Keďže v zápase nepremenili  skoro 20 trestných hodov, nemali možnosť sa dopracovať k lepšiemu výsledku. Veríme, že nazbierané skúsenosti z tohto zápasu pomôžu naším dievčatám v zlepšovaní sa do budúcnosti. V mimosúťažnom zápase 3×3 sa však naším dievčatám už darilo viac, takže súpera zo Šamorína donútili hrať predĺženie, v ktorom však nakoniec podľahli.

 

Pridaj komentár