Výsledky z víkendu 4

Tento víkend sa naším dievčatám podarilo nadviazať na úspechy z minulého týždňa aj keď neboli stopercentné.

Kadetky v sobotu 17.11. nastúpili večer proti silnému tímu z Trnavy. Náš tím bol oslabený o T. Vandlíkovú a E. Vavrincovú, ktoré si ešte doliečujú zranenie. Dievčatá nastúpili do zápasu koncentrované a agresívnou obranou nepúšťali súpera k voľným strelám. Prvý polčas sa im tak darilo so súperom držať krok, keď druhú štvrtinu o bod vyhrali. V druhom polčase sa však prejavila užšia rotácia našich hráčok a postupné ubúdanie síl. V tretej štvrtine nám súper ušiel na viac ako 10 bodov a naše dievčatá už nemali dostatok energie aby stav vo štvrtej štvrtine zvrátili a tak po bojovnom výkone prehrali 54 : 74.

V nedeľu sa stále oslabené kadetky stretli s tímom UKF Junior Nitra, ktorý v našej hale  doprevádzal aj obšírny fanklub. Zápas bol od začiatku veľmi vyrovnaný a tímy sa striedali vo vedení, ale aj z dôvodu nepresnej streľby nepadalo veľa bodov. Prvý polčas skončil vyrovnaným skóre 22:22, keď tréner Sýkora zapojil do hry všetky hráčky z lavičky. V druhom polčase naše dievčatá začali aktívne a vybudovali si 10 bodový náskok, o ktorý však v prvej polovici štvrtej štvrtiny opäť prišli. Zdalo sa, že súper bude mať v závere viacej síl. 20 sekúnd pred koncom sme prehrávali o 3 body, ale M. Pomajbovej sa podarilo premeniť 3 trestné hody, keď bola súperkou faulovaná pri streľbe z oblúka, a vyrovnať. Diváci sa chystali už na predĺženie keď Nitrančanky pri svojom poslednom útoku strieľali nepresne a lopta po našom protiútoku skončila v aute. Pri vyhadzovaní z pod koša 2 sekundy pred koncom však veci zobrala do rúk N. Malková, spoza čiary si nahrala o brániacu hráčku a premenila strelu s podbehom koša v poslednej sekunde. Dievčatá si konečné víťazstvo 52 : 50 ako aj veľký potlesk divákov v hale za svoju nezlomnú bojovnosť určite zaslúžili.

Staršie mini cestovali na svoj súťažný zápas v sobotu do Petržalky. Naše dievčatá v tejto sezóne ešte naokúsili prehru a všetci verili, že to tak zostane aj po tejto sobote. Náš tím však nevstúpil do zápasu úspešne, dievčatá sa nevedeli prispôsobiť podmienkam v malej telocvični kde sa veľmi šmýkala palubovka a aj keď viedli 5 : 0, inkasovali od súpera šnúru 12 :0. Prvý polčas tak ešte prehrávali a až v priebehu tretej štvrtiny sa im podarilo dostať opäť do vedenia. V štvrtej štvrtine už vedenie z rúk nepustili a húževnatého súpera zdolali 38 : 31.

Druhý zápas dievčatá zahájili koncentrovanejšie a v prvom polčase už vyhrávali o 10 bodov. V tretej štvrtine však prišiel nečakaný útlm, a súper zásluhou jednej strelecky disponovanej hráčky, ktorú sme nedokázali ubrániť, vyrovnal skóre. V štvrtej štvrtine sa tak odohrala dráma, kedy sa oba tímy striedali vo vedení, na záver so šťastným koncom pre náš tím aj vďaka tomu, že súper v závere zahodil 4 šestky.  Víťazstvo o jeden bod si tak odviezli naše dievčatá 41 : 40.

 

Pridaj komentár