Výsledky našich tímov z víkendu 8. – 9.12.2018

8. a 9. decembra odohrali svoje súťažné zápasy družstvá starších žiačok, mladších žiačok a mladších mini. Zápasy družstva žien sa odložili na piatok 14.12. /doma o 18 00/ a 18. 12. /v Žiline/ pre zdravotné indispozície žilinských dievčat.

Staršie žiačky pod vedením trénerskej dvojice M. Kubala a J. Vandlík privítali na domácej palubovke družstvá B. Bystrice a Ružomberka. Jednalo sa už o odvetné zápasy. Prvý zápas v B. Bystrici sa naším dievčatám podarilo tesne vyhrať, aj keď nastúpili len so 7 hráčkami.  Družstvo z Bystrice nastúpilo v sobotu veľmi aktívne a rýchlou hrou sa snažilo naše dievčatá dostať pod tlak. Naše dievčatá však presingu súpera odolali a kombinačnou hrou sa proti súperovi postupne presadzovali. Polčas vyhrali o 10 bodov hlavne zásluhou dobrej práce pod košom v druhej štvrtine.  V tretej štvrtine aj vďaka získaným loptám v aktívnej obrane a rýchlym protiútokom navýšili vedenie na 20 bodov a o zápase bolo rozhodnuté.  Celkový výsledok 68 : 49 je reálnym obrazom diania na palubovke.

V nedeľu nastúpili naše dievčatá proti Ružomberku. Zápas v Ružomberku naše hráčky prehrali nešťastne o 2 body, keď viac ako 6 minút záverečnej štvrtiny dohrávali so 4 hráčkami. Tento zápas mal byť teda pre náš tím zadosťučinením.  Prvá štvrtina bola veľmi vyrovnaná a nakoniec ju o 2 body vyhral súper. Naše dievčatá však Ružomberčankám v druhej štvrtiny dovolili dať len 4 body a sami zaťažili konto súpera 25 bodmi. O zápase sa zdalo byť v polčase rozhodnuté. Naše dievčatá však v druhom polčase stratili koncentráciu, hrali nevyrovnane, začali kopiť chyby /za celý zápas sme mali 44 strát, čo obvykle nazbierame v 3 zápasoch !/, a tak sa súper opakovane dotiahol  na rozdiel cca 10 bodov. Vtedy naše dievčatá opäť zabrali, nenechali Ružomberok zápas zdramatizovať a vyhrali 71 : 56.

MBK ST vs MBK RK st. ziacky zapas c.54 zapis
MBK ST vs BK SKP 08 BB st. ziacky zapas c.49 zapis

 

Mladšie žiačky nastúpili na svoje zápasy proti Žiline len v silno redukovanej zostave. Viacero absencií spôsobilo že tréner mal k dispozícii len 8 hráčok. Naše dievčatá začali zápas veľmi aktívne a presadzovali sa v situáciách 1 na 1, keď súper nevedel ubrániť hlavne V. Sekerkovú a A. Višňovskú. Naše dievčatá si v prvej štvrtine vybudovali 10 bodový a väčší náskok, ktorý si udržiavali až do 3 štvrtiny, kedy sa hra vyrovnala. Vo štvrtej štvrtine však prišiel neuveriteľný herný výpadok, dievčatám vypadávala lopta z rúk a súper šnúrou 12 : 1 dokázal vyrovnať a zápas tak pokračoval predĺžením. Predĺženie však naše dievčatá zvládli lepšie a tak celý zápas vyhrali 58 : 50. V druhom zápase už naše dievčatá takú drámu nedopustili. Okrem druhej štvrtiny, kedy dokázali zaznamenať len 2 body, si udržali od súpera odstup a celý zápas boli vo vedení. Dokonca aj štvrtú štvrtinu už si koncentrovane postrážili a vyhrali tak 44 : 34.

MBK ST vs BKM Zilina-Zavodie ml. ziacky zapas c.33 zapis
MBK ST vs BKM Zilina-Zavodie ml. ziacky zapas c.37 zapis

Mladšie mini cestovali v sobotu za svojím súperom do Nitry.  Čakal ich tu vyspelý súper a predpoklady sa naplnili. Priebeh mal však výnimočný priebeh. Domáce družstvo „ťahala“ jedna hráčka v 1. a 3. štvrtine a jedna hráčka v 2. a 4. štvrtine, ktoré rozhodli o výsledku.
1. štvrtinu sme prehrali vysoko 4:22, druhú sme vyhrali 14:8 a ďalšie dve sme prehrali už prijateľným skóre 13:24 a 12:15. Z toho jedna hráčka súpera nám dokázala dať až 44 bodov. Proste pre naše dievčatá bola neubrániteľná. Zatiaľ nemáme hráčku, ktorá by toto dokázala.  Dievčatá sa snažili odviesť čo najlepší výkon, ale výsledok ovplyvnilo zatiaľ dosť technických prehreškov proti pravidlám. Potešili sme sa z výkonu našich dievčat v hre 3×3, ktorú sme vyhrali 12:8, keď sme 5 duelov vyhrali, tri tesne prehrali a dva skončili remízou. Tu ich už naše dievčatá dokázali ubrániť, pretože v normálnej hre sa presadzovali svojou rýchlosťou a dobrou technikou.

Pridaj komentár