Aj staršie žiačky si zabezpečili postup v predstihu

V sobotu a nedeľu 12. a 13.1.2019  naše dievčatá opäť nastúpili na palubovky vo väčšom počte. Svoje súťažné zápasy odohrali mladšie žiačky doma s Banskou Bystricou, staršie žiačky cestovali pod Tatry, v ženskej súťaži boli súperkami našich hráčok dievčatá zo Serede a mladšie mini vycestovali na priateľský zápas na Moravu.

Najviac sa však darilo starším žiačkam pod vedením trénera M. Kubalu. Napriek tomu, že tím trápia absencie / zranená E. Eliášová /, dievčatá doviezli z pod Tatier domov 2 rozhodujúce víťazstvá a zabezpečili si tak už 4 kolá pred koncom základnej časti postup do nadstavby súťaže, kam postupuje prvých 6 tímov z tabuľky. Po ženách a kadetkách je to tak náš tretí tým, ktorý dosiahol v tejto sezóne pekný úspech vo forme postupu medzi najlepšie tímy súťaže. U tohto družstva je to zvlášť cenné, keďže sa jedná o novo zložený tím dievčat z viacerých klubov /Stará Turá, Piešťany, Nové Mesto/ a hráčky dopĺňajú ešte mladšie dievčatá z družstva Čajočiek, nakoľko v ročníku 2004 je ich spolu len 9. Celému tímu preto patrí veľká gratulácia.

Oba zápasy staršie žiačky vyhrali jednoznačne. V Spišskej Novej Vsi po prvom polčase vyhrávali o 23 bodov a minutáž tréner rovnomerne rozdelil na všetky hráčky, takže si zahrali aj najmladšie dievčatá a každá v zápase bodovala. V Poprade dievčatá tiež nič neponechali na náhodu. V polčase vyhrávali o 24 bodov a opäť sa na palubovku dostali všetky hráčky. Aj keď sa súperovi podarilo záverečnú štvrtinu vyhrať o 2 body, víťazstvo našich dievčat bolo zaslúžené.

Náš ženský tím nastúpil v sobotu doma proti juniorkám Serede vo výrazne zredukovanom zložení. L. Krč-Turbová spolu s E. Mihaljevičovou a S. Majtásovou vycestovali s Čajkami na zápas EWBL do Švédska, M. Podhorin chýbala pre chorobu a tak si dievčatá museli poradiť bez týchto opôr. Tím nastúpil so 6 kadetkami a len 3 staršími hráčkami. Dievčatá si v prvom polčase vybudovali náskok o 18 bodov, keď ťahúňmi tímu boli predovšetkým T. Bábiková a M. Dovčíková. Do zápasu nastúpili však aj všetky dievčatá z lavičky a víťazstvo nášho tímu bolo presvedčivé 84 : 54.

V nedeľu však ako by hrali úplne iné tímy. Oproti sobote vypadla z nášho tímu T. Bábiková, súper sa posilnil o hráčky z Nitry a naše dievčatá boli v prvom polčase priebehom zápasu úplne zaskočené. Nešla im streľba / oproti sobote, keď zaznamenali 8 úspešných trojok, v nedeľu len 1/ a aj na doskoku to bolo podstatne slabšie /27 oproti 39 doskočeným loptám v sobotu/ a tak dievčatá prvý polčas prehrali o 16 bodov. T. Moravčíková a M. Dovčíková boli v závere limitované 4 faulami a aj keď v druhom polčase síce dievčatá zhodne vyhrali 3. a 4. štvrtinu 11:10, nič to už nezmenilo na tom, že oslabený tím utrpel druhú porážku v súťaži i keď o postupe už je dávno rozhodnuté.

Mladšie žiačky v sobotu nastúpili na domácej palubovke proti hráčkam Banskej Bystrice. Aj keď v našom tíme nastupujú hlavne hráčky ročníka 2007, očakávali sme v prvom zápase vyrovnanejší priebeh. Dievčatá sa však nechali súperom v prvej štvrtine zaskočiť, prehrali ju 5 : 18, a to sa s nimi už ťahalo celý zápas, keď vzdorovať súperovi dokázali len v druhej štvrtine. Druhý zápas už bol podstatne vyrovnanejší, náš tím po prvom polčase viedol 27 : 25, ale v druhom polčase Bystričanky opäť zabrali a naše dievčatá prevalcovali. Víťazstvo súpera tak bolo pre naše dievčatá trpké aj keď úplne zaslúžené.

Mladšie mini odohrali v sobotu ďalší prípravný zápas. Družstvo vycestovalo 12.1.2019 bez ospravedlnených dievčat roč. nar. 2008 na priateľské stretnutie do Zlína. Po zaujímavom a možno povedať aj dramatickom stretnutí sme prehrali 42:44. V priebehu stretnutia sme v 3/4 vyhrávali aj o 7 bodov, ale záver stretnutia sme si neustrážili a po obranných chybách súper vyrovnal a 12 sekúnd pred koncom premenil rozhodujúci hod, čím naklonil víťazstvo na svoju stranu. Ďakujeme rodičom, ktorí boli ochotní odviesť dievčatá na stretnutie. V budúcom týždni dievčatá čaká ďalšie prípravné stretnutie v Kyjove a následne 26. januára už súťažný zápas na palubovke Piešťanských Čajočiek. Držíme naším najmenším palce.

 

 

Pridaj komentár