Zhrnutie víkendových zápasov zo 4.-5.5.2019

V sobotu nastúpili na domácej palubovke k dvojzápasu proti svojim súperkám z tímu Piešťanských Čajočiek naše staršie mini pod vedením trénera T. Mihaljeviča. Naše dievčatá nastúpili do zápasu bojovne naladené a plné energie. Súpera prekonávali v všetkých činnostiach, kvalitnou obranou ho nepúšťali do zakončenia a rýchlymi protiútokmi s presnými prihrávkami sa dostávali do streleckých šancí, ktoré presne zakončovali. V prvej štvrtine sa pod košom presadzovala hlavne E.Hornáčková, ktorú súper nedokázal odstaviť a tak po prvej štvrtine naše dievčatá vyhrávali priepastným rozdielom 26 :0. Podobne pokračovali aj v druhej štvrtine a tak bol zápas výsledkovo ukončený už minútu po polčase pri skóre 53 : 2 a zvyšok zápasu sa len dohrával.

Do druhého zápasu už naše dievčatá išli s trochu menšou koncentráciou, kombinácie sa tak nedarili a niekedy stratili loptu. Občas sa objavila aj v obrane nejaká chybička a nedôslednosť a tak súper druhý zápas dohral do konca, čo na jasnom víťazstve našich dievčat 65 : 20 nič nezmenilo.

2019-05-04 MBK ST vs PN Cajocky st. mini zapas c.98 zapis

 

V sobotu poobede privítali kadetky hráčky zo Spišskej Novej Vsi, ktoré stále bojujú o postup do final four. Naše dievčatá už o túto šancu prišli, priebežne sú v tabuľke na 6 mieste. Zápas bol celý čas vyrovnaný, naše dievčatá prejavovali na palubovke bojovnosť, bránili skoro celú prvú štvrtinu zónovú obranu, ale súper mal hráčky, ktoré dokázali vystreliť aj z diaľky a tak keď nám K.Jarošová dala po 7 minútach štvrtú trojku, bol tréner Sýkora nútený zmeniť štýl obrany.  Hra sa tým viac vyrovnala ale súper si počas druhej štvrtiny dokázal udržiavať cca 5 bodový náskok a v závere štvrtiny opäť uderil, tentoraz 2 trojky premenila E. Dulovičová a tak po polčase SNV viedla 38:30.

V tretej štvrtine naše dievčatá zvýšili aktivitu v obrane a súper sa ťažko presadzoval pod naším košom, keď padli aj naším dievčatám 2 trojky, podarilo sa nám tretiu štvrtinu o bod vyhrať.  V štvrtej štvrtine naše hráčky pokračovali v tlaku a podarilo sa im 7 bodovou šnúrou vyrovnať stav stretnutia na 49 : 49. Na viac im však už sily nestačili a záver stretnutia lepšie zvládol súper, k čomu mu pomohla aj 10 trojka v zápase. Naše dievčatá tak po bojovnom výkone prehrali s presne strieľajúcim a rýchlym súperom 65 : 55.

V nedeľu nastúpili kadetky na svoj záverečný domáci zápas proti súperovi z Popradu. BAM Poprad v nadstavbovej časti ešte nevyhral a tak sa očakávalo, že naše dievčatá ukončia domáce pôsobenie v súťaži víťazne. Diváci však boli prekvapení, keď po prvej štvrtine vyhrával Poprad 14 :5. V druhej štvrtine sa však naše dievčatá spamätali a začali už z dvojciferného vedenia súpera postupne ukrajovať. Do polčasu sa tak vedenie súpera zo 14 bodov zmenšilo na 3.  Druhý polčas začal opäť lepšie Poprad ale za stavu 30 : 29 sa prvý krát od začiatku stretnutia dostali do vedenia naše hráčky zásluhou M. Dovčíkovej a až do konca stretnutia vedenie už nepustili. V štvrtej štvtine súper kondične odišiel a tak naše hráčky štvrtú štvrtinu vyhrali rozdielom 14 bodov a celé stretnutie 56 : 37 a rozlúčili sa tak s domácimi divákmi vydreným víťazstvom.

 

Pridaj komentár