Aj mladšie mini už v akcii

Tento víkend 2.-3.11.2019 nastúpili na svoj prvý súťažný zápas už aj naše najmladšie dievčatá z kategórie mladších mini pod vedením trénera T. Mihaljeviča s asistentkou N. Kontinovou. V tíme nastúpilo zatiaľ len 11 dievčat, ale tréneri pracujú usilovne na tom, aby sa počet hráčok rozšíril, aby bolo viac náhradníčok v prípade choroby alebo zranenia. Svoje prvé zápasy však naše najmladšie zvládli bez problémov. Tradičného súpera z Trnavy od začiatku tlačili tesnou osobnou obranou a bránili mu v rozohre. Súper tak strácal lopty a naše dievčatá premieňali ľahké koše. Tak už po prvej štvrtine svietilo na tabuli skóre 28:3. Ani druhá päťka sa nechcela nechať zahambiť a pokračovala v plnom nasadení. V polčase naše dievčatá tak vyhrávali o 40 bodov. V tretej štvrtine však poľavili, začali robiť chyby, strelecké príležitosti zopár krát zahodili a súper začal byť aktívnejší v obrane. Výsledok tretej štvrtiny 10:4 sa tak vymykal obrazu prvého polčasu. Druhá päťka však opäť zapla na plný plyn a pri rozdiele 50 bodov sa prestalo počítať skóre. naše dievčatá tak zvíťazili 64 : 14 a všetky si schuti zahrali. V následnom zápase 3×3 sa dostali k lopte viac aj mladšie hráčky a ukázali svoje schopnosti viac v hre 1:1.

 

2019-11-02 MBK ST vs Slavia TT U11 zapas c.5 zapis

Po mladších mini nastúpili na palubovku mladšie žiačky pod vedením trénera T. Kačmarika s asistentkou E. Nedorostovou. Za súpera mali naše dievčatá hráčky Banskej Bystrice pod vedením trénera Krnáča. Naše dievčatá vstúpili do zápasu s rešpektom a súper sa dostal rýchlo do vedenia. Až v závere prvej štvrtiny z našich dievčat opadla nervozita, zlepšili obranu a začali sa na súpera doťahovať.  Prvá štvrtina tak skončila o bod 11 : 12. Naše hráčky a j v druhej štvrtine začali aktívne, výškovú prevahu súpera dokázali eliminovať a včasným napádaním získavali lopty a postupne si vybojovali 5 bodové vedenie. V závere štvrtiny však už dochádzali sily, obranu sme stiahli na vlastnú polovicu a súper situáciu využil a polčasové skóre tak bolo vyrovnané 24 : 24. Zápas a  rozhodol v tretej štvrtine. Naše dievčatá stratili sebadôveru v situáciách 1:1, líderky prišli o niekoľko lôpt a silný súper dokázal tento stav ihneď využiť a získal 10 bodové vedenie. Aj keď sme v záverečnej štvrtine ešte zabojovali a vyrovnali hru, víťazstvo 41 : 51 si odniesla Bystrica. Za bojovný výkon našim dievčatám však patrí pochvala, prehra  s týmto súperom určite nie je hanbou.

Mladšie žiačky nastúpili aj na svoj druhý zápas proti Bystrici. Priebeh prvej švrtiny zodpovedal tomu v prvom zápase a aj skóre 11 : 12 pre Bystricu bolo rovnaké. V polovici druhej štvrtiny však súper zvýšil svoj náskok na 10 bodov a aj keď v tretej štvrtine sa hra vyrovnala na zvrat v zápase už po zranení L. Mudranincovej našim dievčatám nezostalo síl a tak sme nakoniec prehrali 48 : 34.

2019-11-02 MBK ST vs BK SKP 08 BB U13 zapas c.S9 zapis

 

V nedeľu dopoludnia sa dostali na palubovku aj naše ženy. Tím pod vedením trénera T. Kačmarika a hrajúcej asistentky L. Krč-Turbovej nastúpil proti silnému celku CBK z Košíc pod vedením trénerskej-veteránsskej dvojice – M. Dirga / L. Janošov. Úvod zápasu pripomínal zápas NBA. Oba tými sa príliš nevenovali obrane a tak skóre rýchlo narastalo, pričom Košičanky preukázali o niečo lepšiu streľbu a v závere štvrtiny sa dostali do vedenia 30 : 25. Naše dievčatá sa na začiatku druhej štvrtiny dotiahli na súpera, ale ten im opäť odskočil na 8 bodov, čo bolo jeho najväčšie vedenie v zápase. V závere to naše dievčatá opäť stiahli a 5 bodov L. Krč-Turbovej pred koncom nám zabezpečilo prvé poločasové vedenie 46 : 44. Obaja tréneri vzhľadom na vývoj zápasu hrali v úzkej rotácii, pričom v našom tíme dominovali L. Krč-Turbová a N. Martičkový ktoré v druhom polčase výrazne bodovo podporili aj T. Moravčíková a N. Malková. V tretej štvrtine sa  doťahoval súper naše 6 bodové vedenia a podarilo sa mu to dvomi trojkami v závere štvrtiny na 66 : 65. Na začiatku štvrtej štvrtiny Košičanky trafili ešte 2 trojky a dostali sa opäť do vedenia tentoraz o 7 bodov. To si ale naše dievčatá spomenuli že vedia aj lepšie brániť, zvýšili agresivitu a šnúrou 13 bodov v rade zvrátili vedenie na svoju stranu. Napínavý zápas, ktorý nadchol aj divákov na tribúnach, potom za ich potlesku už kontrolovali a doviedli do víťazného konca 87 : 80.

Naše staršie žiačky nastúpili ako posledné v nedeľu na svoj súťažný zápas v B. Bystrici pod vedením trénera M. Sýkoru a  asistenta J. Vandlíka. Naše dievčatá ako už je skoro pravidlom hrali v úzkej rotácii prti 12 súperkám. Zápas začal úspešnejšie súper, ktorý sa 2 trojkami dostal už do vedenia 8:0. Naše dievčatá však bojovali a postupne z jeho náskoku ukrajovali. Na konci prvej štvrtiny už súper viedol len o bod 11 : 10. V druhej štvrtine bola hra vyrovnaná, záver mali lepší naše dievčatá a dostali sa do vedenia 22 : 21. V tretej štvrtine sa oba tímy striedali vo vedení. Vyrovnaná hra bola až do polovice štvrtej štvrtiny  za stavu 41 : 38. To naším dievčatám už došli sily a súper ich fyzicky udolal a šnúrou 12 : 1 si zabezpečil konečné víťazstvo 53 : 49, za prejavené odhodlanie a nasadenie si zaslúžia naše hráčky určite uznanie.

V

Pridaj komentár