Vo Švédsku striedavo oblačno

Naše dievčatá nastúpili v Lunde na svoje prvé zápasy 2.1.2020.  Prvé začínali svoje pôsobenie v hale Bolhuset mladšie žiačky. Ich súperom bol dánsky tím Stevnsgade. Naše dievčatá vstúpili do zápasu aktívne, aj keď bola na nich poznať ešte dlhá cesta a prvá noc v nie ľahkých podmienkach. Agresívnou obranou a nasadením pri zdojovaní nútili súpera k chybám a aj keď náš pohyb po ihrisku ešte nebol optimálny a tvrdé koše odolávali často naším strelám , dokázali si postupne vybudovať dvojciferný náskok. V druhom polčase sa dostali na ihrisko aj všetky hráčky z lavičky a nakoniec si tím U13 odniesol z palubovky výrazné víťazstvo 40 : 9.

Platené video zo zápasu si môžete pozrieť tu 

Staršie žiačky nastúpili na svoj prvý zápas na turnaji na Viktoriastadion proti švédskemu družstvu Malbas z Malmo. Naše dievčatá v prvom polčase produkovali nedôrazný basketbal, tak ako už opakovane v tejto sezóne bránili ďaleko odstúpené, prenechávali iniciatívu súperovi, v útoku sa spoliehali predovšetkým na trojkovú strľbu ale s úspešnosťou 12 : 1 nemohli byť úspešné. Keďže švédky ukážkovo dstavovali naše hráčky na doskoku, nemali sme druhé šance a z rýchlych protiútokov, keď naše dievčatá nemali rýchly návrat do obrany, súper dosahoval ľahké koše. Postupne v druhom polčase naše dievčatá vytiahli obranu na súperovu polovicu a dokázali získavať lopty u nie celkom istých švédskych rozohrávačiek, v útoku sa však stále trápili a nevedeli sa presadiť v hre 1 : 1.  Tak síce vyrovnali hru ale na vyrovnanie náskoku súpera z prvého poločasu to už nestačilo a staršie žiačky prehrali svoj prvý zápas na turnaji 26 : 32.

Poobede mali mladšie žiačky voľno a tak sa na ihrisko dostali opäť staršie žiačky proti dánskemu tímu z Kodane. V prvom polčase bola hra neurovnaná, naše dievčatá sa snažili byť aktívnejšie hlavne v obrane ale v útoku im viazla kolektívna hra. Tradične sa neúspešne snažili o streľbu z diaľky bez doskoku a nepresnými prihrávkami strácali lopty a tak súper rýchlo viedol 10 : 2. Keďže súper následne nebol strelecky presný, a pod košom fauloval, do polčasu sme stiahli jeho vedenie na 12 : 8. V druhom polčase však naše dievčatá nepochopiteľne začali kopiť chyby v obrane a súper z pod koša skóroval. My sme sa nedokázali presadiť ani pri ľahkých strelách z pod koša a súper nás trestal rýchlymi protiútokmi, našej hre chýbala podobne ako v prvom zápase predovšetkým rýchlosť a dynamika  v útoku ako aj  rýchly návrat do obrany. Aj keď súper nepreukázal žiadne výnímočné herné kvality, prejavil väčšiu snahu a bojovnosť a zápas zaslúžene vyhral 32 : 16.

Tabuľku skupiny si môžete pozrieť tu 

Naše dievčatá čakajú ďalľie zápasy nasledovne :

U13 – 3.1. o 12 20 a 19 15 zápasy v skupine

U15 – 3.1. o 16 30 posledný zápas v skupine

Pridaj komentár