Mladšie žiačky v Lunde postúpili do štvrťfinále

V piatok pokračovali naše dievčatá zápasmi v skupinách.. Najskôr nastúpili na svoj druhý zápas mladšie žiačky proti švédskemu tímu z Goeteborgu. Naše  dievčatá aktívnou obranou vytvorili na súpera tlak, nepustili ho do šancí a aj keď sa zo začiatku strelecky trápili, postupne z rýchlych protiútokov navyšovali svoj náskok. Na súpera platila predovšetkým rýchlosť a dobrá technika a tak už v polovici 1 polčasu sme viedli 10 : 1. Aj keď súper , v dôsledku naších chýb v obrane potom stiahol naše vedenie do polčasu na 16 : 9, v druhom polčase naše dievčatá svojou rýchlosťou a technikou šnúrou 10 bodov rozhodli o zápase a nakoniec vyhrali 39:14.

V druhom zápase vo večerných hodinách nastúpili mladšie žiačky proti dovtedy neporazenému celku z našej skupiny – dánskemu tímu BMS Herlev B. Naše dievčatá mali prekvapivo proti tomuto súperovi výškovú prevahu ale Dánky ju kompenzovali veľkou pohyblivosťou a bojovnosťou. Naša hra zo začiatku nebola organizovaná a rozhodcovia nám dvakrát po sebe odpískali sekundy pod košom. Reakcia trénera Kačmarika nebola adekvátna a tak si vyslúžil už v prvej minúte technickú chybu od nemeckých rozhodkýň.  To napätie v zápase ešte vyhecovalo a hralo sa vo vysokom tempe hore dolu. Niektorým naším hráčkam rýchlosť súperiek robila problém a dostali sa do problémov s faulami. Postupne sme sa však  viac a viac presadzovali pod košom na doskoku a vysunutou obranou so zdvojovaním rozohrávačky získavali lopty. V desiatej minúte sme tak viedli už 17 : 4. V druhom polčase sa dostali na palubovky všetky dievčatá z lavičky ale súperovi sme nedovolili vrátiť sa do zápasu. Tempo stretnutia  zostávalo vysoké, aj keď naša koncentrácia postupne upadala. Nakoniec sme si odniesli zaslúžené víťazstvo 37: 15. Tým sme postúpili do štvrťfinále play off v ktorom sa stretneme v sobotu o 13 20 s víťazom 7 skupiny – švédskym tímom z Malmo.

Tabuľku a rozpis zápasov play off nájdete tu 

Staršie žiačky v poobedňajšom zápase hrali s doteraz neporazeným víťazom svojej skupiny švédskym týmom Onsala Pirates. Na začiatku hrali vyrovnane, keď predovšetkým tesnou obranou robili súperovi problém. Opäť však naše dievčatá horeli v útoku. Súper postavil zónovú obranu do ktorej sme sa okrem N. Pobočíkovej nevedeli vôbec presadiť a tak pokračovala naša už trvale málo úspešná streľba z oblúka v pomere 15 : 1. Úspešnú hru 1 : 1 sme už  nepredviedli a tak súper postupne zvýšil tlak na našu rozohrávku, strácali sme lopty  a súper dával ľahké koše, bol v polčase stav 16 : 7. NA začiatku druhého polčasu však súper šnúrou 13 : 2 do našej nekoncentrovanej obrany  rozhodol o zápase. Naše dievčatá tak prehrali aj posledný zápas v skupine 39 : 17 a v sobotu ich čaká zápas o umiestnenie.

Pridaj komentár