Kadetky na MSR v Košiciach s 5. miestom

Naše kadetky – U2003  nastúpili na svoj prvý  zápas MSR v Košiciach v piatok 10.7.2020 pod vedením trénera M. Sýkoru s asistentkou T. Moravčíkovou proti družstvu Spišskej Novej Vsi. Celý tím si uvedomoval dôležitosť tohto zápasu, ktorý rozhodoval o postupe do bojov o medaile. Naše dievčatá však tento psychický tlak nezvládli tak dobre ako súperky. Napriek tomu, že sa na súpera poctivo doma pripravovali, nedokázali ustrážiť šikovné strelkyne súpera, predovšetkým E. Dulovičovú, ktorá zaťažila naše konto až 33 bodmi, pričom mala úspešnosť z trojkového oblúka 9/12. Naše dievčatá, naopak, mali veľmi nepresnú streľbu, keď z 21 trojbodových pokusov premenili len jeden. Spišiačky sa tak rýchlo dostali do dvojciferného vedenia.  Napriek neúspechu to však naše dievčatá nevzdávali aj keď prehrávali o viac ako 20 bodov a v závere skorigovali výsledok na 59 : 47.

V sobotu nastúpil náš tím proti mladému tímu CBK Košice, ktorý v piatok podľahol o jediný bod Trnave. Naše dievčatá, tentoraz zbavené tlaku, pôsobili na ihrisku ako vymenené.
Ľahko získavali súperove lopty a s výrazne vyššou úspešnosťou ako v piatok aj zakončovali. Už v prvej štvrtine, ktorá skončila 25 : 13, si vybudovali náskok, ktorý postupne navyšovali. Na ihrisko sa dostali všetky dievčatá a ukázali, že basketbal ich naozaj baví. Súperky zdolali po peknom výkone 88 : 55 a za predvedenú hru si zaslúžia pochvalu.

Pridaj komentár