Tréningový proces od pondelka 19.4.2021

Po dlhom čase zákazov a obmedzení Úrad verejného zdravotníctva SR umožnil v rámci uvoľňovania protiepidemiologických opatrení od 19.4.2021 trénovanie športovcov v skupinách 6+1 v interiéri aj exteriéri.
Link na vyhlášku UVZ SR nájdete tu

Naše dievčatá, ktoré mohli športovať doteraz len v „bublinách“, kde každý účastník musel mať test nie starší ako 12 hodín, tak môžu prejsť na pravidelné tréningy bez nutnosti testovania. Aj keď exituje obmedzenie počtu, môžu naše tímy od najmladších dievčat trénovať v menších skupinkách, čo nám pomôže postupne rozbehnúť riadny tréningový proces.

V najbližšom čase budú tréneri informovať o rozdelení tréningových skupín a upresnia časy tréningov.

Taktiež náš klub pristúpi k organizácii prípravných basketbalových turnajov dievčat, aby hráčky čo najskôr opäť získali aj hernú prax. Tento víkend sa úspešne konal turnaj kadetiek a budúci týždeň by sme chceli organizovať na Starej Turej aj turnaj žiačok U2007 a starších mini U2009. V ďalších týždňoch potom budeme pokračovať ďalšími kategóriami tak, aby každý mesiac mala každá kategória odohraný aspoň jeden turnaj.
Info z turnaja kadetiek nájdete tu

SBA už predbežne informovala, že organizované súťaže sa budú v bežiacej sezóne dohrávať len v kategóriách U15, U17, U19 a U23. V mladších kategóriách súťaže do konca sezóny pokračovať nebudú a tak jedinou formou konfrontácie pre dievčatá budú regionálne organizované turnaje.

Pridaj komentár