Príprava na sezónu 2021/22

Ešte len sa nám nakoniec veľmi úspešne skončila „covidová“ sezóna 2020/21 a náš klub už pripravuje vstup do novej sezóny.

Po obmedzujúcich hygienických opatreniach, ktoré zastavili v októbri všetky mládežnícke basketbalové súťaže a sťažili alebo miestami aj zastavili tréningovú prípravu našich družstiev, sme sa predsa len v apríli rozbehli. Naše dievčatá v hektickom závere odohrali množstvo turnajov, či už prípravných alebo súťažných a dosiahli v nich pozoruhodné výsledky.

Medaile zo záverečných MSR priviezli juniorky a po tesnej prehre vo finále aj kadetky.

To už je však minulosťou a začíname pripravovať novú sezónu. Basketbalová príprava sa v našom klube zaháji 2.augusta 2021. Na 16.-20.8.2021 je naplánované kondičné sústredenie v Tábore Podvišňové, na ktorom sa zúčastnia družstvá od mladších žiačok vyššie. Od 27.8.2021 potom začnú už aj prípravné turnaje našich tímov. Predbežne naplánované sú okrem domácich aj turnaje v Kyjove /st. mini – žiačky/ a Ostrave /kadetky – juniorky/. V budúcej sezóne sa naše tímy zúčastnia aj medzinárodných súťaží. Do EGBL sme prihlásili tímy U15 a U18.

Nastanú však zmeny aj v našom trénerskom tíme. V nadchádzajúcej sezóne u nás nebudú pôsobiť tréneri M. Kubala, ktorý priviedol kadetky k striebru, a M. Sýkora. Týchto trénerov nahradia staronový D. Lupták a úplne nový M. Jurík. Obaja sú skúsení tréneri s odbornou kvalifikáciou a viacročnou praxou a tak očakávame, že budú významným prínosom pre basketbalový rast našich hráčok. Súčasne na miesto hlavného trénera Piešťanských Čajok prichádza medzinárodne ostrieľaný P. Jankovič, ktorý bude súčasne metodicky viesť náš trénerský tím a dohliadať nad tréningovým procesom našich družstiev, a jeho asistentom bude v nadchádzajúcej sezóne T. Kačmarik.

kategóriehl. trénerasistentasistent 2
U23 + U19D. LuptákP.JankovičJ.Vandlík
U17D. LuptákT.Moravčíková
U15T. KačmarikM.JuríkF. Redaj
U14M.JuríkF. Redaj
U13M.JuríkN.Kontinová
U12T.MoravčíkováZ.Adamkovičová
U11T.MoravčíkováJ.Vandlík

Pridaj komentár