Staršie mini víťazne, žiačky s vyrovnanou bilanciou

Tento týždeň odohrali pre reprezentačnú prestávku súťažné zápasy len žiačky U14 a staršie mini U12.

Žiačky pod vedením trénera M. Juríka cestovali už v stredu 10.11. 2021 do Ivanky, ktorá hrá mimo súťaž, aby odohrali zápasy, ktoré boli odložené pre karanténu našich hráčok v októbri. V stiesnených podmienkach školskej telocvične v Ivanke sa naše dievčatá so súperom trápili. Trápila ich úspešnosť streľby, a to nie len z poľa ale aj z trestných hodov keď premenili len 12 z 24 pokusov. Napriek pomalšiemu štartu sme v polčase tesne vyhrávali o 5 bodov, v tretej štvrtine sme však náskok stratili a v závere zápasu sa súperovi podarilo vybojovať predĺženie. Ani v predĺžení sa obraz hry nezmenil, ale zo šťastím a nakoniec premenenými dvomi šestkami sme dosiahli tesné jednobodové víťazstvo 50 : 49. Následne sa odohral ešte jeden zápas, pre krátkosť času však len 20 minút hrubého času. Súperi si v malom zopakovali ten predchádzajúci a náš tím zaznamenal víťazstvo 11 : 10.

V sobotu 13.10.2021 žiačky U2008 cestovali na zápasy do Piešťan. Nakoľko je naše mesto v čiernej fáze, museli sme otočiť poradie zápasov, pretože pôvodne sa mali tieto zápasy hrať na Turej . Naše dievčatá sa však na palubovke Diplomat Arény evidentne necítili vo svojej koži. Z Ivanky si priviezli streleckú nemohúcnosť, chýbalo im však aj nasadenie a bojovnosť. Proti s chuťou hrajúcemu súperovi sa len ťažko dokázali presadiť a z rýchlych protiútokov dostávali koše. Od začiatku zápasu tak náš tím ťahal za kratší koniec a ani oddychové časy trénera M. Juríka nezmenili nič na hernom prejave nášho tímu. Bez väčšej aktivity v útoku a zodpovednom návrate do obrany sme nemali nárok na úspech. Žiačky tak prehrali oba zápasy jasne 41 : 31 a 53 : 44.

Staršie mini U2010 cestovali v sobotu pod vedením trénerky T. Moravčíkovej na súťažné zápasy k súperovi z Vrábĺov. Naše dievčatá na prehry s Trnavou dávno zabudli a do súpera sa pustili odhodlane. V prvej štvrtine sa trochu rozkukávali ale v druhej už N. Sadloňová predviedla svoje strelecké schopnosti a s 24 bodmi za štvrtinu prekvapila všetkých na ihrisku. Ale ani ostatné naše dievčatá sa nenechali zahanbiť a predovšetkým tie s väčšími skúsenosťami ťahali tým v výraznému víťazstvu 87 : 52. V druhom zápasy trénerky poprehadzovali zostavu a väčšiu zodpovednosť dostali aj mladšie dievčatá. To však nezabránilo už polčasovému vedeniu nášho tímu o 20 bodov a po opätovnom výraznom streleckom výkone N. Sadloňovej vo štvrtej štvrtine celkovému víťazstvu našich dievčat 80 : 40.

Pridaj komentár