Výsledky posledných zápasov pred lockdownom

V stredu 17.11.2021 odohral tím mladších žiačok U2009 plánované súťažné zápasy v Bratislave so Slovanom. Naše dievčatá pod vedením trénera M. Juríka nemali zo súpera rešpekt a od začiatku to na palubovke ukazovali. Už po prvej štvrtine viedli a keď v závere 2. štvrtiny urobili šnúru 13 : 0, tak v polčase viedli dokonca o 17 bodov. V druhom polčase súper hru vyrovnal ale víťazstvo o 50 : 33 si odniesli naše dievčatá. Druhý zápas s týmto súperom sa začal ako cez kopírák. Opäť sme mali mierny náskok od začiatku, v 2. štvrtine šnúra 14 : 0 a polčasové vedenie 30 : 13. Tentoraz ale dievčatá nepoľavili ani v druhom polčase a tak vyhrali presvedčivo 66 : 34. Do zápasu sa zapojilo aktívne všetkých 12 hráčok a podali dobrý výkon, za ktorý si zaslúžia pochvalu.

V sobotu mladšie žiačky cestovali do Ivanky a tam museli o víťazstvo tuho bojovať s domácim celkom. Už v prvej štvrtine sa zranila K. Minárechová. V malej telocvični sme sa mali problém presadiť a súper sa dostal do vedenia 14 : 10. V polovici 2. štvrtiny sme dokázali vyrovnať na 20 : 20, ale mali sme problém premeniť šestky a tak sme polčas prehrávali o 3 body. Aj po polčase pokračovala naša strelecká nemohúcnosť / šestky celkovo 14 : 2/. Až v štvrtej štvrtine sme dokázali zrýchliť hru a súpera výraznejšie prekonať. V podstate sme ho k ničomu nepustili, štvrtinu sme vyhrali 24 : 5 a zápas celkovo 59 : 43. Druhý zápas sa však začínal opäť za stavu 0 : 0 a tímy sa od začiatku až do polovice 2. štvrtiny striedali vo vedení. Aj vďaka zlepšeným šestkám sme sa dostali do mierneho vedenia, polčas sme vyhrávali 28 : 22. Súper sa však nevzdával a stále sa aktívne snažil vývoj zápasu otočiť. Obe družstvá mali však problém v útoku sa presadiť a tak veľa košov nepadalo.. Náš náskok sa znížil na 4 body a a pred koncom zápasu Ivanka vyrovnala na 38 : 38. Keďže v závere už pre zranenie nehrali ani J. Fáberová a T. Pobočíková, museli to na seba zobrať menej skúsené hráčky. Košmi J. Volárovej a T. Kovárovej sme vedenie strhli na svoju stranu a odviezli si z Ivanky tesné, ale zaslúžené víťazstvo 42 : 40.

Staršie žiačky mali v sobotu nastúpiť v Bratislave proti Slovanu, ale súper nakoniec zápas pre chorobu odložil. Preto tím U2007 odohral len nedeľný zápas v Bratislave proti družstvu Stupavy. Keďže doma sme s týmto tímom zaznamenali 200 bodovú výhru, nepredpokladali sme ani teraz vyrovnaný priebeh zápasu. Predpoveď sa potvrdila. Opäť to bola výhra z radov neobvyklých, tento raz 160 : 7. Okrem bodov bol neobvyklý aj počet získaných lôpt – celkovo 60 za zápas. Zahrali si schuti všetky dievčatá a tak je tím U15 naďalej bez porážky na čele tabuľky. Viac info zo zápasu nájdete tu.

Tím junioriek pod vedením trénera D. Luptáka mal pôvodne hrať tento víkend na domácej pôde. Kvôli nepriaznivej epidemiologickej situácii a keďže okres NMNV má málo zaočkovaných a teda je v čiernej farbe, sa zápasy odohrali na ihriskách súperov. Proti Seredi v zostave s N. Gavlákovou a T. Kraislovou ale bez T. Vandlíkovej naše dievčatá začali aktívne a vytvárali tlak na loptu. Počas celého zápasu im však robila starosti pivotka Serede H. Jakubčeková, ktorá dokonale vedela využiť svoju výškovú prevahu pod naším košom. Len v prvom polčase zaznamenala 16 bodov a držala Sereď v zápase. Na náš tím to ale nestačilo. Darilo sa nám získavať lopty a z rýchlych protiútokov zaznamenávať ľahké koše. Aktivitou nešetrila hlavne T. Kraislová, ktorá sa tentoraz dokázala presadiť aj strelecky. Zápas sa však zlomil definitívne v tretej štvrtine, kedy sme zaznamenali 4 trojky v krátkom slede a dostali sa do vedenia 52 : 35. Na palubovku sa dostalo všetkých 12 dievčat a nakoniec z toho bolo jasné víťazstvo 80 : 52. Viac info zo zápasu tu . Video zo zápasu môžete pozrieť tu .

V nedeľu cestoval tím U19 už bez hráčok Čajok do Trnavy. Trnava sa proti nám dokáže vždy vybičovať k mimoriadnemu výkonu a tentoraz to nebolo inak. Nám sa opäť proti Trnave nehrá dobre a na viacerých hráčkach to bolo poznať, že nie sú vo svojej koži. Prvá štvrtina bola vyrovnaná, nepriniesla veľa bodov a aj tie premieňala netradičná strelkyňa E. Vavrincová. V druhej štvrtine sme sa rozbehli, tento raz 4 trojkami, pričom prvú dala ako inak E.Vavrincová. Zaznamenali sme 15 bodov v rade a dostali sa o dvojciferného vedenia 15 : 28. Do polčasu sme vedenie navýšili na 17 bodov. Druhý polčas bol však úplne odlišný. Potom ako sme viedli už 47 : 25 naše dievčatá poľavili, kopili nepresnosti a aktívny súper situáciu na ihrisku ihneď využil. Do konca tretej štvrtiny znížil na 49 : 36 a v nápore pokračoval aj v štvrtej štvrtine. Naše vedenie sa zrazu rozplynulo a v polovici štvrtiny sme viedli už len 51 : 49, keď nezastaviteľná pre nás bola S. Krippnerová. V závere zápasu to však na seba zobrala V. Kubinová a dvomi trojkami rozhodla o našej výhre v tomto náročnom zápase 59 : 52. Viac info zo zápasu tu.

V sobotu privítal náš najmladší tím U 2011 – mladšie mini pod vedením trénerky T. Moravčíkovej na domácej palubovke súperky z Basketbalovej akadémie Myjava pod vedením trénera T. Mihaljeviča. Oproti prípravnému zápasu sme nastúpili v širšej zostave. Zo začiatku bolo vidieť, že Myjavčanky majú viacej skúseností a tak sme mali problém aj s vyhodením lopty a prechodom cez polovicu ihriska. Po prvej štvrtine sa však hra vyrovnala a druhá päťka dokázala svoju časť hry dokonca o bod vyhrať, ale hlavne ubrániť hráčky súpera. V tretej štvrtine sme však opäť podľahli tlaku súpera a tak v závere nestačila ani výhra v štvrtej štvrtine na úspech v zápase. Druhý zápas už sa hral na hrubý čas, ale priebeh bol podobný tomu predchádzajúcemu. Tréner Mihaljevič však prestriedal päťky a tak aj keď prvá päťka neprehrala až tak vysoko, už sa proti súperovi nedokázala presadiť ani druhá päťka. Na hráčkach je však vidieť že sa od zápasu k zápasu zlepšujú. Na dievčatách oboch tímov však bolo vidieť, že ich basketbal baví a majú radosť z hry a to je dôležité. Tím trénera T. Mihaljeviča má v kádri aj staršie dievčatá ročník 2010, ktoré v najbližšom čase budú zaradené do tímu starších mini na Starej Turej a tam sa budú môcť ukázať aj ako zvládajú súťaž vo svojej vekovej kategórii.

Pridaj komentár