Kadetky U17 zdolali Šamorín, Slovan nad sily našej U14

Naše kadetky U2005 pod vedením trénera D. Luptáka cestovali v sobotu 29.1.2022 do Šamorína. Šamorínske kadetky majú vysokú kvalitu a aj keď nastúpili len s 8 hráčkami, od začiatku naše dievčatá výrazne zatlačili. Rozhodcovia v tomto zápase pískali dosť prísne a tak hráčky často hádzali trestné hody. V prvej štvrtine premenil Šamorín 7 z 8 TH, naše dievčatá len 1 zo 7 a tak súper viedol po prvej štvrtine 15 : 7. Bilancia nášho tímu TH sa nezlepšila ani v druhej štvrtine – premenili sme 1 zo 6, ale premieňanie streleckých šancí z poľa už áno. Najprv sme vďaka zvýšenej aktivite v útoku vyrovnali na 18 : 18 a následne 12 bodovou šnúrou s 2 trojkami sme súperkám odskočili na 30 : 20. Po polčasovom stave 25 : 36 sa hra vyrovnala, ale súper nenašiel už viac síl na zvrat, a tak náš náskok sa v druhom polčase stabilizoval na dvojcifernom čísle. Zo Šamorína sme si tak odviezli cenné víťazstvo 71 : 59.

V nedeľu odohrali kadetky odvetu so Šamorínom na domácej palubovke. Tentoraz bol však obraz hry iný. Oproti sobote sme zlepšili TH – v prvom polčase 12 zo 14. Aj keď náš tím mal stále problém ubrániť niektoré hráčky súpera v hre 1 : 1, kolektívnym výkonom sme súpera predčili a polčasový výsledok 36 : 23 bol veľmi podobný tomu zo Šamorína. Naše dievčatá Šamorín, ktorému citeľne ubúdali sily, doslova prevalcovali. Agresívnou obranou získavali lopty a z rýchlych protiútokov presne zakončovali. Zaskvela sa v tomto polčase hlavne A. Vidová, ktorá 19 bodmi a 5 asistenciami výrazne prispela k úspechu celého tímu. Výhra 86 : 43 bola pre súpera však až príliš krutá. Video zo zápasu nájdete tu Štatistiky zo zápasu nájdete tu

Naše žiačky U 2008 nastúpili v sobotu na domáci dvojzápas proti Slovanu. Po víťazstve U13 z predchádzajúceho týždňa boli diváci v hale víťazne naladení, ale dievčatá nastupovali na palubovku len s malou dušičkou. Zjavne na ne zapôsobila výšková prevaha súpera. Nedokázali na palubovke ukázať svoje technické prednosti a využiť svoju rýchlosť, pôsobili ustráchane a všetku iniciatívu prenechali súperovi, ktorý ju dokonale využil. Slovan si už v polčase vybudoval dvojciferný náskok 33 : 19. V tretej štvrtine sa naše dievčatá poddali úplne, prehrali ju 26 : 5 a nechýbali ani slzy na ihrisku. Súper tak zápas vyhral 75 : 36 a ani druhý zápas neveštil nič dobrého. Priebeh hry bol podobný, žiadna z našich hráčok sa nedokázala vymaniť z letargie a tak sme v polčase prehrávali o 20 bodov a celkovo sme aj druhý zápas prehrali 77 : 38. Aj keď nám v zápase chýbala P. Nemečková, určite by nezmenila chabý herný prejav nášho tímu. Dievčatá musia tieto zápasy hodiť za hlavu a pustiť sa do ďalších s novou energiou, pretože herne na to určite majú. Držíme im palce aby im to v ďalšom zápase vyšlo lepšie.

Pridaj komentár