Úspešný víkend našich dievčat

Fotogalérie zo zápasov nájdete tu

Po neúspechu junioriek U19, ktoré minulý týždeň vypadli v kvalifikácii Slovenského pohára so Šamorínom a následne prehrali doma vo vyrovnanom zápase c CBK Košice 49 : 56 sa tento víkend predstavili po dlhšom čase na domácej pôde kadetky U17 proti tradičnému súperovi z Trnavy.

V zápase v Trnave sa hrala vyrovnaná partia, nakoniec sa presadili naše dievčatá o 5 bodov. Tentoraz sme tiež čakali, že bude rozhodovať momentálna forma. Naše dievčatá však boli od začiatku aktívnejšie, aj keď trojková streľba súpera nám robila problémy, ani naše dievčatá nezaháľali a už v prvej štvrtine zaťažili konto súpera 27 bodmi. A keďže naša útočná aktivita nepoľavila ani v druhej štvrtine, mali sme na záver polčasu už 20 bodové vedenie 49 : 29. Keď na začiatku tretej štvrtiny 3 trojkami naše dievčatá navýšili svoj náskok na 30 bodov, súper sa zlomil a nedokázal nám už klásť väčší odpor. V záverečnej štvrtine zaznamenali súperky len 3 body, pričom na našej strane bodovali zápase všetky hráčky. Výsledok 90 : 42 je pre Trnavu krutý a neodráža správne pomer síl týchto tímov. Naše dievčatá si však zaslúžia ocenenie za plné nasadenie počas celého zápasu.

Naše žiačky U14 pod vedením trénera M.Juríka privítali v Mestskej hale na štadióne v dvojzápase súperky z Ivanky pri Dunaji. Náš tím hral v prvom zápase od začiatku s chuťou a kolektívne, občas však s nepresnosťami. Napriek tomu, že sme zahodili viacero šancí, dokázali sme si vybudovať už v prvej štvrtine 10 bodový náskok. Toto vedenie naše dievčatá postupne navyšovali, aj keď v druhom polčase sa hra vyrovnala. Predovšetkým v hre 1:1 sa dokázali niektoré šikovné súperky presadiť, nič to však nezmenilo na našom výraznom víťazstve 54:33.

Druhý zápas bol však už o niečom inom. Prvé minúty tomu nenasvedčovali, rýchlo sme si opäť vybudovali 10 bodový náskok, do konca štvrtiny však súper znížil na 17 : 12. V druhej štvrtine sme dokázali náskok opäť natiahnuť na 24 : 14, potom to však z našej strany bol doslova prepadák, keď sme nedokázali ubrániť jednu hráčku Ivanky.. Do konca štvrtiny súper na nás uhral šnúru 15 : 2 a dostal sa do polčasového vedenia 26 : 29. druhom polčase naše dievčatá pridali na aktivite a aj keď hromadili chyby, strhli vedenie na svoju stranu 32 : 29. Hra však bola vyrovnaná a aj keď sme viedli miestami o 7 bodov, líderky súpera dokázali stiahnuť do konca štvrtiny na 43 : 42. V štvrtej štvrtine dráma vrcholila, stále sme však držali tesné vedenie, ktoré sme si ustrážili do konca a vyhrali 52 : 50. V tomto zápase sa však prejavila kolísavosť našich výkonov a medzery v obrannej hre. Tréneri tak vedia, na čom je potrebné ešte zapracovať.

Pridaj komentár