Víkendové zápasy našich tímov

V sobotu 5.3.2022 cestovali naše mladšie mini U11 pod vedením trénerky T. Moravčíkovej na posledné zápasy základnej časti zápasy do Petržalky. 11 našich dievčat nastúpilo do zápasu odhodlane, Aj keď súper bol basketbalovo zdatnejší, naše dievčatá sa snažili a bolo vidieť ako sa zo štvrtiny na štvrtinu zlepšujú. Trénerka tiež nešetrila slovami pochvaly za predvedený výkon. V prvom zápase podľahli naše dievčatá 56 : 13, v druhom už konto súpera zaťažili 10 bodmi naviac aj keď prehrali 55 : 23. ďalej budú naše dievčatá pokračovať v súťaži o 5.-9. miesto v regióne západ.

Juniorky U19 v sobotu privítali doma tím z Trnavy. Naše dievčatá pôsobili od začiatku zápasu nekoncentrovane, V zónovej obrane mali pomalý pohyb a robili chyby, v útoku zahadzovali aj jednoduché strelecké príležitosti. Preto sme sa nemohli čudovať, že prvý polčas náš tím prehral 32 : 40. Do druhého polčasu však naše hráčky nastúpili ako vymenené. Pridali v obrane na dôraze, bránili po celom ihrisku a zlepšili streľbu aj z väčšej vzdialenosti. V tretej štvrtine umožnili Trnave zaznamenať len 6 bodov a v záverečnej štvrtine súperky už pôsobili odovzdaným dojmom keď túto štvrtinu prehrali 19 : 2 pričom na našej strane nastúpilo do zápasu všetkých 10 hráčok. Štatistiky zo zápasu nájdete tu.

V nedeľu pricestovali na zápas juniorky Serede len so 6 hráčkami. Náš tím oproti sobote doplnili hráčky z tímu Čajok, na hernom prejave to však nebolo vidieť. Nsše dievčatá rýchlo prehrávali 8:2, keď opakovali chyby v obrane z prvého polčasu proti Trnave. Našťastie sa po prestriedaní rýchlo spamätali 4 úspešnými trojkami vyhrali prvú štvrtinu 18 : 10. V druhej štvrtine pokračovali v presnej streľbe a Sereď sa len vďaka pivotke Jakubčekovej držala do polčasu v hre, keď sme viedli 39 : 26. V tretej štvrtine sa tempo hry znížilo a hra sa vyrovnala. V záverečnej štvrtine však súperkám už dochádzali sily a tak naše dievčatá rýchlou hrou svoj náskok navyšovali až na záverečných 74 : 50. Štatistiky zo zápasu nájdete tu.

Fotogalériu zo zápasov nájdete tu

Pridaj komentár