Naše kadetky U2005 na MSR skončili na 4. mieste

Aj tretí náš tím – dievčatá U17, pod vedením trénera T. Kačmarika sa tento víkend zúčastnil MSR kadetiek v Košiciach. Naše dievčatá vycestovali v piatok na svoje súťažné zápasy. V tíme chýbala dlhodobo zranená D. Uhlíková nehrala ani zranená V. Sekerková.

Prvý zápas turnaj začal pre naše dievčatá dobre. Súperom bol tím Trnavy, s ktorým sa naše dievčatá dobre poznajú a 2 krát ho v sezóne porazili. Aj tentokrát si rýchlo vypracovali 10 bodový náskok, ale Trnave sa opakovane darilo náš vydretý náskok stiahnuť. Polčasové skóre 31 : 22 tak ešte o ničom nerozhodlo. V tretej štvrtine sme náš náskok navýšili až na 20 bodov, keď sa nám podarilo ustrážiť kľúčové hráčky súpera a ani streľba za 3 body Trnave tentoraz nepadala / z 29 pokusov 33 úspešné/. Tento náskok sme potom kontrolovali až do konca a tréner tak mohol viaceré naše hráčky pošetriť na ďalší zápas po výhre 63 : 43.

V sobotu sme tak o postup do finále narazili na víťaza nadstavby, tím YA Košice U17. Pri poslednom našom vzájomnom zápase v máji v Košiciach sme napriek oklieštenej zostave hrali vyrovnaný zápas, ktorý sme prehrali v závere 53 : 46. Aj tento zápas sme začali veľmi dobre. Naše hráčky boli plné energie, aj keď v obrane sme občas mali diery. Darilo sa nám však pod súperovým košom a tak sme prvú štvrtinu väčšinou viedli, najviac o 8 bodov. V druhej štvrtine však súper pridal na agresivite a úspešnosť našej streľby sa zhoršila. Košice dokázali trojkou ísť do vedenia 25 : 23, ale naše dievčatá sa spamätali a zlepšeným výkonom a tomi trojkami dokázali opäť získať náskok, ktorý na konci polčasu bol po trojke S. Sadloňovej v poslednej sekunde 40 : 29. V tretej štvrtine však súper zahájil stíhaciu jazdu, nám sa vôbec nedarila streľba a tak v 2. minúte 4. štvrtiny bolo skóre vyrovnané 51 : 51. Košice však pokračovali v úspešnej trojkovej streľbe a dokázali si vybudovať až 8 bodový náskok. Naše dievčatá v závere zápas zdramatizovali, stiahli na rozdiel 2 bodov 2 minúty pred koncom ale na viac im chýbali sily. Zápas s ťažkým súperom prehrali tesne 66 : 62 ale za bojovnosť a nadsadenie si zaslúžia pochvalu.

V nedeľu v zápase o 3. miesto nás čakal ďalší košický tím CBK. Naše dievčatá odohrali turnaj v úzkej rotácii a na kľúčových hráčkach to bolo poznať. V zápase nemali dostatok energie a súpera s jeho výškovou prevahou celý zápas len doťahovali. Po polčase 21 : 15, keď úspešnosť oboch tímov pri streľbe bola chabá, dokázal CBK v 3 štvrtine svoj náskok navýšiť na 12 bodov a strážil si ho až do záverečných minút zápasu, kedy ho ešte navýšil na konečný stav 53 : 33. Napriek krutej prehre dievčatám k celkovému výkonu gratulujeme.

Viac o turnaji nájdete tu . Foto z turnaja od Mareka Findrika nájdete tu.

Pridaj komentár