Družstvo starších mini na MSR U12 na 6. mieste

V dňoch 24.-26.3.2022 sa v Trnave konali Majstrovstvá Slovenska v basketbale starších minižiačok – ročník 2010 a mladšie. Na turnaji sa zúčastnilo 8 tímov z regiónov Západ a Východ. Naše dievčatá pod  pod vedením trénerky T. Moravčíkovej s asistentkami Z. Adamkovičovou a A. Potúčkovou nastúpili odhodlané zabojovať o čo najlepší výsledok.

V piatok na naše dievčatá čakal jeden z najsilnejších súperov, víťaz skupiny východ zo Žiliny. Vstup nášho tímu do zápasu bol neutešený, po 5 minútach sme prehrávali 25 : 4. Naše dievčatá pôsobili na ihrisku ustráchane a ani skúsenejšie hráčky sa nedokázali presadiť. V obrane nám robili starosti jednoduché kombinácie Žiliny „hoď a bež“ z ktorých súper premieňal rýchle koše. Posledný košom v prvom polčase súper zveľadil svoj náskok na 59 : 9 a tak sa v druhom polčase už skóre ani nerátalo. Táto prehra bola pre naše hráčky určite veľmi poučná.

V sobotu nás čakal v boji o umiestnenie na 5.-8. miestne tím Banskej Bystrice. Do tohto zápasu vstúpili podstatne lepšie ako v piatok. Po 3 minútach vyhrávali na fyzicky vyspelejším súperom 10 : 0. Dievčatá aktívne bránili a v útoku sa hlavne skúsenejšie hráčky dokázali presadiť v akciách jedna na jedna. Prvú štvrtinu sme vyhrali 20 : 2 a zdalo sa, že tohto súpera poľahky zdoláme. Do polovice druhej štvrtiny sme náš náskok ešte navýšili na 27 : 7 a do konca polčasu 33 : 11. V druhom polčase naša trénerka vymenila päťky a skoro sa nám to vypomstilo. V tretej štvrtine sme začali kopiť chyby v obrane, v útoku nám prestala ísť streľba a súper z nášho náskoku postupne ukrajoval. V závere štvrtiny sme aj hlúpo faulovali a tak Bystričanky znížili na 36 : 30. Na začiatku 4 štvrtiny sme čakali, že vývoj zápasu otočí, ale nebolo tomu tak. Naďalej sme robili chyby v rozohrávke, slabo sme bránili a súper neustála sťahoval náš náskok. V polovici 4 štvrtiny sa dokonca dostal do vedenia 38 : 39 a 40 : 41. Až v posledných 3 minútach sa naše hráčky spamätali a začali hrať dôraznejšie v obrane a rýchlejšie do koša. Záverečnou šnúrou 10 : 0 nepriaznivý stav otočili a dokázali vybojovať cenné víťazstvo 50 : 41.

V nedeľu náš tím nastúpil v zápase o 5. miesto proti Slovanu Bratislava. Tentoraz však oslabený o A. Bachárovú. Zápas so Slovanom bol na začiatku vyrovnaný, náš tím si napriek výškovej prevahe súpera dokázal vďaka dobrej obrane a rýchlemu prechodu do útoku postupne vybojovať náskok a po 1 štvrtine sme viedli už 26 : 10. V druhej štvrtine sa začali objavovať diery v našej obrane a súper postupne náš náskok znižoval, miestami sme mali problém dokonca vyhodiť loptu. V polovici štvrtiny tak išiel Slovan do vedenia 26 : 28 a do polčasu jeho náskok narástol na 26 : 36. Do polovice 3 štvrtiny naše dievčatá náskok stiahli na 32 : 38 a hra sa vyrovnala. Na začiatku 4 štvrtiny už bol stav 40 : 44 a schyľovalo sa k dráme. Naše hráčky bojovali, ale často nepresne zakončovali. Súperovi sa opäť podarilo navýšiť náskok na 40 : 50. Prišli však posledné 3 minúty zápasu a tím aj čas nášho družstva. Peknými vnikmi 1:1 sme 2 minúty pred koncom zápasu stiahli na 48 : 50. V poslednej minúte sme však nezvládli 2 obrany a v samotnom závere nepremenili šestku a voľnú strelu z dvojtaktu. Prehra o 1 bod 53 : 54 nás tak môže naozaj mrzieť. MVP nášho tímu bola vyhlásená J. Volárová. Napriek tesnej prehre naším dievčatám gratulujeme k bojovnému výkonu a konečnému 6. miestu na MSR.

Víťazom MSR sa stali hráčky Ružomberka, ktoré v dynamickom finále zdolali tím Žiliny 54 : 41.

Linky na video zo zápasov nájdete aj tu

Fotogaléria zo zápasu je tu

Pridaj komentár