Bilancia našich tímov z víkendu

V sobotu 15.9.2022 sa náš tím U23 predstavil na palubovke YA Košice. Naše dievčatá pod vedením Trénera T. Kačmarika cestovali do Košíc na svoje prvé zápasy dobre naladené. Na prvý zápas v sobotu o 14 00 proti tímu U23 nastúpili bez 3 hráčok základnej zostavy, ktoré čakal ešte večerný zápas v drese Čajok na rovnakej palubovke. Začiatok zápasu však naše dievčatá nezachytili, v obrane chybovali a príliš často faulovali. Z trestných hodov súper získal vedenie 12 : 20. V druhej štvrtine však naše dievčatá zlepšili obranu a dostávali sa častejšie do streleckých príležitostí. Postupne znižovali náskok súpera, až sa vďaka N. Pobočíkovej a R. Gažiovej dostali do vedenia 35 : 31. V polčase bolo skóre vyrovnané 35 : 35. V tretej štvrtine sa hra pritvrdila, tímy sa striedali vo vedení, z našej strany tomu pomáhala hlavne trojková streľba. keď A. Chovaníková dokázala premeniť 6 trojok zo 7 striel v zápase. V polovici záverečnej štvrtiny za stavu 53 : 54 však naším dievčatám viditeľne došli sily a súper 12 bodmi v rade rozhodol o zápase. V závere ešte S. Sadloňová 3 trojkami zápas trochu zdramatizovala ale na obrat to nestačilo. V prvom zápase tak náš tím prehral po bojovnom výkone tesne 66 : 72.

V nedeľu čakalo na tím U23 mladšie z družstiev AY Košice – tím U19. V tomto zápase sme nastúpili už v kompletnej zostave po zdrvujúcej výhre Čajok s extraligovým tímom YA Košice o takmer 50 bodov 95 : 46. Na výkone nášho tímu to bolo hneď poznať a už v prvej štvrtine sme si dokázali za stavu 17 : 7 vytvoriť dvojciferné vedenie. Toto sme viac menej udržiavali až do záveru polčasu za stavu 36 : 25, keď ho súperi mierne stiahli na 36 : 29. Tretia štvrtina však pre súperky bola pohromou. Za štvrtinu dokázali proti našej pohyblivej obrane dať len 2 body a naše vedenie narástlo na 47 : 31. V záverečnej štvrtine naše dievčatá kontrolovali vývoj zápasu, na ihrisko sa dostali všetky hráčky z lavičky a tak sme zaznamenali prvé víťazstvo tímu U23 v tejto sezóne na horúcej košickej pôde 61 : 49.

Tento víkend nastúpili doma na svoje zápasy aj hráčky U2008 pod vedením trénera M. Juríka. V sobotu privítali doma tím IBAS Bratislava. Naše dievčatá od začiatku aktívne bránili, nedávali súperovi ani centimeter priestoru, získavali lopty a z rýchlych protiútok zaznamenávali ľahké koše. Už po prvej štvrtine za stavu 27 : 11 bolo jasné, kam vývoj zápasu smeruje. V druhej štvrtine sme sa však nevyhli výpadkom v koncentrácii a súper hru vyrovnal. po prepstávke však tréner náš tím znovu naladil na aktívnejší režim tretiu štvrtinu sme vyhrali 32 : 7. To už bol na ihrisku len jeden tím, súper akoby predčasne odcestoval. Tak naše staršie žiačky získali víťazstvo 95 : 35.

V nedeľu na tím U2008 však čakal súper z iného cesta. Dievčatá bratislavského Slovana mali výraznú výškovú prevahu, ale zo začiatku naša hra nevyzerala zle. Dokázali sme vytvárať tlak na loptu a boli sme vyrovnaným súperom do stavu 7 : 7. Potom však prišla strata koncentrácie, nedokázali sme však Slovanistky zastaviť a tak sme faulovali a z trestných hodov bol súper úspešný. Na konci štvrtiny tak náš tím prehrával 9 : 20. V tretej štvrtine bol vývoj podobný. V prvej časti štvrtiny sme dokázali držať krok, vyrovnali sme hru a stiahli na 15 : 22. Potom šak opäť prišla strata energie, súper to okamžite využil a do konca štvrtiny vyhrával 17 : 34. Tretia štvrtiny bola pre naše dievčatá katastrofická. Stratili sebadôveru a pôsobili na ihrisku odovzdaným dojmom, Súper šnúrou 17 : 0 rozhodol o svojom víťazstve. Aj keď sme v závere stav trochu skorigovali, víťazstvo 71 : 42 si zaslúžene odniesol Slovan. Foto zo zápasov nájdete tu

Tento víkend absolvoval svoj prvý zápas v súťažnej kariére aj tím mladších mini U11 pod vedením trénerky T. Moravčíkovej. Proti dievčatám z Trnavy sme nastúpili v neúplnej zostave ale s o to väčším odhodlaním. V prvej štvrtine naše súperky využili svoje väčšie skúsenosti a išli do vedenia 3 : 12. V druhej štvrtine sme vyrovnali hru a po úspešných protiútokoch nakoniec sme ju vyhrali 8 : 7. V tretej štvrtine dominovali opäť Trnaváčky ale naše dievčatá sa nevzdávali. Štvrtú štvrtinu sme opäť tesne vyhrali ale víťazstvo 24 : 39 pripadlo súperovi. V druhom zápase bol priebeh podobný, ale naše dievčatá sa neustále zlepšovali. Polčasový výsledok 14 : 17 svedčil o vyrovnanosti tohto súboja. V tretej štvrine si Trnava vybojovala náskok 31 :20, ktorý sa našim dievčatám v záverečnej štvrtine už nepodarilo úplne vymazať a tak po bojovnom výkone prehrali s ťažkým súperom 27 : 35.
Foto zo zápasu nájdete tu

Pridaj komentár