Prvé zápasy našich tímov v novom roku

Po vianočnej prestávke nastúpili naše dievčatá na svoje prvé súťažné zápasy v novom roku. V decembri sme museli prekladať viaceré stretnutia z dôvodu ochorení či už našich hráčok alebo súpera a tak sa moc nehralo. Posledný zápas v minulom roku odohral tím U23, ktorý v odvete kvalifikácie Slovenského pohára vycestoval do Košíc. Po vysokej domácej prehre s tímom YA Košice naša šanca na postup bola len teoretická. Naše dievčatá pod vedením trénera T. Kačmarika však zabojovali a po kvalitnom výkone si z Košíc priviezli výhru 52 : 47.

Tento víkend 7.-8.1.2023 nastúpili ako prvé na svoje zápasy naše najmladšie hráčky, tím mladších mini U11 pod vedením trénerky T. Moravčíkovej. Za svojim súperom vycestovali do Šamorína. Naše dievčatá vstúpili do zápasu nebojácne, v prvej časti štvrtiny aj viedli ale potom sa prejavila strelecká zdatnosť šamorínskej kapitánky, ktorá zaznamenala šnúru 10 : 0 a strhla vedenie na stranu Šamorína. Po prestriedaní sa hra vyrovnala a tak sme v polčase prehrávali 14 : 22. Po prestávke sme stiahli vedenie súpera na 24 : 30 ale následne už naším dievčatám chýbali sily a nakoniec po bojovnom výkone prehrali 29 : 45. Druhý zápas si Šamorín od začiatku postrážil, nepripustil žiadne prekvapenie a zdolal náš tím 27 : 56.

V nedeľu nastúpili na svoj zápas v domácom prostredí proti Vrábľom naše staršie žiačky U15 pod vedením trénera M. Juríka. Napriek tomu, že na našich dievčatách bol vidieť dlhší herný výpadok, súper im nekládol veľký odpor. Už prvá štvrtina, ktorá skončila 16 : 4, ukázala aký bude vývoj zápasu. Po polčase 44 : 20 sme naďalej navyšovali skóre, priestor na palubovke dostali všetky hráčky a nakoniec sme zaznamenali zaslúžené víťazstvo 91 : 41

Fotogaléria zo zápasu tu

Pridaj komentár