Staršie žiačky neuspeli na domácej pôde

Tento víkend nebol pre naše tímy príliš úspešný. V sobotu 4.2.2023 ako prvé privítali svoje súperky z Trnavy naše staršie žiačky U15.

Dievčatá ročníka 2008 a mladšie, pod vedením trénera M. Juríka, v prvom zápase víkendu narazili na súpera, s ktorým v úvode sezóny prehrali vonku o 20 bodov. Tentoraz bol priebeh zápasu výrazne vyrovnanejší. Pred koncom prvej štvrtiny bolo skóre vyrovnané 13 : 13, ale následne im Trnaváčky utiekli na 13 : 19. Mierne vedenie si Trnava udržovala aj v 2 štvrtine, keď sme sa priblížili na 2 body za stavu 25 : 27. Po tretej štvrtine to bolo 51 : 44, keď sa strelecky presadili T. Kovárová a J. Fáberová. V záverečnej štvrtine náš tím finišoval vďaka 8 bodom V. Machlovej, ale na zvrat v zápase to nestačilo a tak sme prehrali 62 : 66.

V nedeľu staršie žiačky narazili na súperky z Piešťan. Piešťanský tím pricestoval len s 8 hráčkami. Toto oslabenie súpera sme však nedokázali využiť. Našej hre chýbala energia a nasadenie, a tak Piešťanky s nami nemali veľa práce. Po prvej štvrtine viedli 14 : 21 a z našich dievčat dokázala brániť súpera len P. Rayová. Keďže ale basketbal hrá 5 hráčok na palubovke, v druhej štvrtine nás súper šnúrou 0 : 19 dokonale zmasakroval a rozhodol o svojom víťazstve už v polčase za stavu 24 : 51. Aj keď sa hra v 3 štvrtine vyrovnala, s ledabolým prístupom viacerých hráčok k zápase sme na lepší výsledok nemohli pomýšľať. Nakoniec sme prehrali 47 : 83 a asi najsklamanejším z podaného výkonu bol tréner Jurík. Foto zo zápasu tu

V nedeľu na domácej palubovke privítal tím U23 družstvo YA Košice U23. Nášmu tímu stále chýba zranená H. Dobošová, nastúpili však už nové posily K. Dzurová a S. Majerová, ktoré po odhlásení sa Trnavy zo súťaže prešli do nášho tímu. Už od samého začiatku oba tímy hrali v tempe a aktívne bránili. Občas sa medzi hráčkami aj iskrilo a tak rozhodcovia často pískali nedovolené zákroky. Hra bola do konca štvrtiny vyrovnaná, náš tím mal mierne navrch 16 : 14. V druhej štvrtine však prišiel nápor Košičaniek, keď ich potiahla v útoku pivotka K. Šedivá, zaznamenala v tejto štvrtine 12 bodov. Naše hráčky sa dostali do útlmu, nedarilo sa N. Taušovej, keď nedokázala za celý zápas trafiť kôš z hry a T. Vandlíková v prvom polčase zahodila viacero sľubných príležitostí ako aj strát. Súper v polčase viedol už o 10 bodov 24 : 34. V tretej štvrtine na nás bolo vidieť, že dievčatá nie sú úplne zohrané, v útočnej fáze sme strácali lopty a súper dokázal skórovať po rýchlych protiútokoch. Na konci štvrtiny sme prehrávali už 37 : 56. Naše dievčatá to však nevzdávali. Konečne nám začala fungovať obrana a v útoku sa chytili T. Vandlíková a tak sme šnúrou 10 : 0 stiahli náskok súpera na jednociferný. Viac sa naším dievčatám však už nepodarilo a po napínavom závere prehrali 53 : 61. Musíme však celý tím pochváliť za energiu a nasadenie v tomto zápase. Foto zo zápasu tu

Naše mladšie mini U11 v nedeľu cestovali na svoj zápas na Myjavu. Žiaľ pre chorobu a dovolenky mala trénerka T. Moravčíková k dispozícii len 9 dievčat. Po dohode s trénerkou Myjavy D. Oslejovou sme však zápasy odohrali. Oba tímy príkladne bojovali a striedali sa vo vedení. Po prvej štvrtine viedla Myjava, v polčase však bola už vo vedení Turá 12 : 11. V tretej štvrtine išla do vedenia opäť Myjava, ale vyrovnali sme do konca štvrtiny na 17 : 17, a tak sa rozhodovalo v záverečnej štvrtine. Opäť išli do vedenia na krátko myjavské dievčatá, ale následne šnúrou 14 : 0 naše hráčky rozhodli o svojom víťazstve 31 : 19. V druhom zápase nám však Myjavky nezostali nič dlžné a tak po 1 štvrtine viedli 16 : 3. Naše dievčatá vyhrali ďalšie 2 štvrtiny 7 : 4. 11 : 8 a poslednej štvrtine išli aj vďaka 9 bodom S. Volárovej do vedenia 31 : 30. No v tomto momente sa Myjava spamätala a dokázala vývoj zápasu /nečakane/ otočiť vďaka 7 bodom L. Zemanovej . Z víťazstva 31 : 37 sa tak v druhom zápase tešila Myjava.

Pridaj komentár