Staršie mini podľahli Trnave, kadetky v Košiciach s prehrami

Posledný februárový víkend cestoval tím U17 pod vedením trénera M. Juríka do Košíc. V rámci skupiny o 1.-8. miesto naše dievčatá v sobotu hrali mimoriadne s YA Košice a v nedeľu nastúpili v Čani. Sobotný zápas našich dievčat patril k tým, na ktoré treba rýchlo zabudnúť. Dievčatá vstúpili do zápasu odovzdane, chýbala im energia a tak to aj na ihrisku vyzeralo. Už po prvej štvrtine sa rozhodlo o výsledku zápasu, keď sme ju prehrali 6 : 27. Druhá štvrtina prebiehala v rovnakom duchu a tak polčasové skóre 14 : 44 hovorí jasnou rečou. V druhom polčase sa hra vyrovnala, zápas sme však jednoznačne prehrali 42 : 78.

V nedeľu naše dievčatá nastúpili proti Čani. Tento zápas bol veľmi vyrovnaný. Po prvej štvrtine sme viedli 18 : 12, súper však dokázal do polčasu vyrovnať na 30 : 30. Hrali sme agresívne v obrane, mali sme však slabšie chvíle na doskoku. V útoku nám však viazla kombinácia. V tretej štvrtine sme išli do vedenia vďaka 3 úspešným trojkám 49 : 40. V záverečnej štvrtine sme však prepadli v útoku, nedostatočne sme bránili a súper šnúrou 12 : 0 išiel do vedenia. Dobre rozbehnutý zápas sme nakoniec prehrali 58 : 64.

Naše staršie mini U12 privítali v nedeľu doma súperky z Trnavy. Minulý týždeň odohrali v Trnave svoje zápasy mladšie mini U11 a podali veľmi bojovný výkon, aj keď nakoniec prehrali v dramatickom závere prvého zápasu 35 : 36. O vyrovnanosti v zápase, kde sa oba tímy viac krát vystriedali vo vedení, svedčalo aj to, že 1.,3. aj 4. štvrtina sa skončili každá nerozhodným výsledkom, len v druhej sme podľahli o jediný bod. Druhý zápas mladších mini nemohol byť odlišnejší. Tréneri poprehadzovali zostavy a zrazu bolo všetko inak. Trnava vyhrala prvú štvrtinu 4 : 14, naše dievčatá zase druhú 13 : 6. Na začiatku tretej bolo skóre vyrovnané 20 : 20 a išlo sa od znova. Opäť vyhrala Trnava 22 : 6. Záverečná štvrtina bola opäť v našej réžii 6 : 15, ale na celkové víťazstvo to nestačilo. Po kvalitnom výkone naše dievčatá prehrali 41 : 48.

Na domácej pôde sme od starších mini čakali teda podobne bojovný výkon s lepším koncom pre náš tím. Trnaváčky mali na balkónoch silnú rodičovskú podporu a túto aj reálne využili. Vyrovnaný krok so súperom sme držali len pár minút, potom začal náskok aktívnych súperiek narastať a prvú štvrtinu vyhrali 6 : 18 vďaka väčšej bojovnosti a nasadeniu. V druhej štvrtine sa naša aktivita zlepšila, trápila nás však menšia úspešnosť pri zakončení. Súperky si v obrane pomáhali aj viacerými faulami, nám sa však nie úplne darilo premieňať trestné hody. Po polčase sme tak prehrávali 14 : 34 ale naše dievčatá to nevzdávali. Tretia štvrtiny bola veľmi vyrovnaná ale v závere zápasu nám už dochádzali sily a tak sme prehrali 29 : 58. Trénerky boli sklamané zo slabšieho výkonu nášho tímu, bez energie a nasadenia v zápasoch s kvalitným súperom nemôžeme uspieť.

V druhom zápase Trnava po pár minútach viedla 10 : 0 a až vtedy naše hráčky nastúpili do zápasu. Prvú štvrtinu aktívne súperky vyhrali 10 : 17. V druhej sme sa snažili hru vyrovnať, chýbalo nám však viacej šťastia pri zakončení a hlavne dôraznejšia obrana. V tretej štvrtine to bol boj o každú loptu, kopili sa však aj nepresnosti. Celkovo sme tento zápas prehrali 39 : 62.

Foto zo zápasu nájdete tu

Pridaj komentár