Starššie mini bojujú o postup na MSR

V sobotu 29.4.2023 nastúpil náš tím starších minižiačok U2011 pod vedením trénerky T. Moravčíkovej v domácej hale proti dievčatám z Ivanky pri Dunaji. Tieto dva tímy bojujú v záverečnom play off o 3. miesto v regióne Západ, ktoré zaručuje pre úspešnejší tím miestenku na MSR v tejto kategórii. MSR U12 sa uskutočnia 26.-28.5.2023 v Šamoríne za účasti 6 najlepších tímov z regiónov Západ a Východ.

Naše dievčatá nastúpili do zápasu s veľkou energiou, aktívne bránili a dokázali sa presadiť pod súperovým košom. V prvej štvrtine si tak vybudovali 15 bodový náskok 21 : 6, ktorý sa ukázal v zápase ako rozhodujúci. V druhej štvrtine sa súper otriasol a začal hrať dôraznejšie pod obomi košmi. Naše dievčatá sa už nedostávali k ľahkým strelám a obraz hry sa vyrovnal. V polčase sme viedli 31 : 14 ale súper sa v tretej štvrtine razantne vrátil do zápasu. Obaja tréneri trochu pozmenili zostavy a lepšie to využila Ivanka. Tretiu štvrtinu s veľkým nasadením vyhrala o 11 bodov a nazačiatku štvrtej bol stav už len 39 : 37 v náš prospech. Náš tím ale zabojoval, družstvo potiahla kapitánka N. Foltínová a aj keď jej nepadali trestné hody, tromi košmi z hry v závere rozhodla o vydretom víťazstve nášho tímu 47 : 40. V druhom zápase začala lepšie Ivanka, keď na začiatku viedla už 3 : 13. Potom sa naše dievčatá spamätali hlavne zásluhou 11 bodov N. Csandovej do konca štvrtiny stiahli na 17 : 19. Druhá päťka potom súpera od začiatku štvrtiny pritlačila, šnúrou 15 : 0 otočila na 32 : 19 a opäť nastavila tím na víťaznú vlnu. V druhom polčase už súperovi dochádzali sily a tak náš náskok úspešne narastal. Po tretej sme viedli 62 : 35 a aj keď dievčatá v závere trochu poľavili, bolo z toho zaslúžené víťazstvo 70 : 48 a po 2 zápasoch tak v súboji o postup vedieme 2 : 0. Držíme dievčatám palce aby im vyšla aj odveta v Ivanke a vybojovali si účasť na finálovom turnaji MSR.

Poobede nastúpili kadetky U17 pod vedením trénera M. Juríka v celoslovenskej súťaži proti favoritovi zo Šamorína. Hral sa veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom naše dievčatá s kvalitným súperom dokázali dlho držať krok. Oba tímy hrali s vysokým nasadením a v rýchlom tempe. Naše dievčatá však v obrane často faulovali a tak dávali súperovi možnosť hádzať trestné hody, len v prevej štvrtine 10, z ktorých však súper premenil len 4. Počas prvého polčasu sa tak tímy neustále striedali vo vedení a žiadny si nedokázal vybudovať výraznejší náskok. Polčas bol za stavu 33 : 34 pre Šamorín. Aj tretia štvrtina bola podobné, i keď sme boli väčšinu času vo vedení, na začiatku štvrtej štvrtiny sme prehrávali 46 : 49. V závere však naším dievčatám došli sily, stratili viacero jednoduchých lôpt a šamorín nás dokázal rýchlymi protiútokmi zlomiť. Záverečnou šnúrou 0 : 11 sa tak dopracoval k jednoznačnému víťazstvu 49 : 68, ktoré bolo vzhľadom na výkon v prvých troch štvrtinách pre naše dievčatá príliš kruté.

V nedeľu nastúpili kadetky U17 proti Slovanu. Na rozdiel oproti sotňajšiemu zápasu naším dievčatám chýbalo viac energie a dôrazu. V obrane sme miestami pôsobili dezorientovane a tak Slovan dokázal kombinačne vytvárať pod naším košom presilové situácie, ktoré využil. V útoku nás v prvom polčase držala trojková streľba, keď A. Vidová premenila sama 5 pokusov. Úspešných prienikov do koša však bolo málo a kombinácia viazla. Po prvom polčase tak bol stav nerozhodný 31 : 31. Do druhého polčasu sme však vstúpili neúspešne, Slovan zaznamenal šnúru 0 : 11 a rýchlo viedol 31 : 42. Prestala sa dariť streľba z diaľky a pod košom sme sa nedokázali presadiť. Po tretej štvrtine sme tak prehrávali 38 : 46. V záverečnej štvrtine sa naše dievčatá snažili ešte so zápasom niečo urobiť, no rozbehnutý Slovan sme už nedokázali zastaviť. Nakoniec z toho bola nečakane jednoznačná prehra 49 : 60. Veríme že sa dievčatá z toho rýchlo otrasú, čakajú ich už len 2 posledné zápasy v lige, kde sa rozhodne kto postúpi priamo na finálový turnaj MSR a ktoré tými budú musieť ísť do baráže o miestenku na MSR.

Foto zo zápasov nájdete tu

Pridaj komentár