Tím U23 na MSR bronzový

Naše dievčatá na MSR tímov U23, ktoré sa konalo 19.-21.5.2023 v Košiciach – Šaci, podali veľmi dobrý výkon. Do Košíc cestovala až 13ka dievčat, a tak tréner T. Kačmarik robil nomináciu na každý zápas finálového turnaja.

V prvom zápase s YA Košice U19 sa hral vyrovnaný zápas, v ktorom sme boli väčšinou vo vedení, aj keď nie výrazne. Po prvej štvrtine sme viedli 20 : 15 ale súper dokázal do polčasu vyrovnať na 36 : 36. Náš tím pôsobil aktívnejšie a kompaktnejšie, nešla nám však streľba z väčších vzdialeností. Na doskoku úradovala T. Vandlíková s 22 doskokmi a aj bodovo potiahla tím 18 bodmi, keď premenila 8 z 9 trestných hodov. Vzhľadom na vývoj zápasu tréner T. Kačmarik zaradil do rotácie len 8 hráčok. Súper sa prezentoval organizovanou hrou v podaní E. Szmerekovej, ktorá napriek 7 stratám získala 10 asistencií. V závere zápasu sa však presadili naše hráčky a získali prvé dôležité víťazstvo 63 : 56.

V sobotu sme nastúpili proti favoritovi turnaja, tímu YA Košice U23, v ktorom nastúpilo 9 hráčok z extraligového tímu. Napriek tomu naše dievčatá vstúpili do zápasu aktívne, hrali s veľkou energiou a súpera úplne zaskočili. T. Kraislová výborne organizovala hru a bola pre súpera nebezpečná v každej pozícii. Po prvej štvrtine sme zaslúžene viedli 21 : 17. Očakávali sme nápor Košičaniek, ale ten neprichádzal, naopak, naše dievčatá ešte zrýchlili hru, vyhrávali súboje pod košom a vďaka zlepšenej úspešnosti streľby, keď najlepšou našou strelkyňou bola tentoraz S. Majerová s 20 bodmi, sme navýšili naše vedenie do polčasu na 40 : 29. Po polčase sa však súper výrazne zlepšil a nám to začalo škrípať v obrane. Hlavne pod košom sme sa dostali do vážnych problémov a súper postupne sťahoval náš náskok. Do poslednej štvrtiny sme vstupovali už len s 2 bodovým vedením. Keď sa v polovici štvrtiny vyfaulovala po ofenzívnom faule T. Kraislová, dostal sa súper do tesného vedenia. Záver naše dievčatá ešte zdramatizovali, dostali sa na rozdiel bodu, ale na viac to tentokrát nestačilo. Po kvalitnom výkone našich dievčat sa prejavila širšia rotácia Košičaniek a dobre rozbehnutý zápas sme tesne prehrali 72 : 76. Týmto víťazstvom si súper vybojoval definitívne zlato v kategórii U23. Štatistiky zo zápasu nájdete tu

V nedeľu sme nastúpili na stretnutie o 2. miesto proti ambicióznemu tímu z B. Bystrice. Na našich dievčatách bol cítiť ťažký sobotňajší zápas a tréner T. Mihaljevič tentoraz rozšíril rotáciu na všetkých 12 hráčok na súpiske. Prvá štvrtina bola vyrovnaná, aj keď dievčatá mali problém sa trafiť do koša. Naša úspešnosť streľby za 2 body oproti sobote bola o 20 % nižšia. / 29 oproti 48/. Ale ani súper na tom zo začiatku nebol lepšie a tak po prvej štvrtine bol stav 13 : 13. V druhej štvrtine však Bystričanky zlepšili streľbu a u nás sa začali prejavovať diery v obrane. V polčase sme tak prehrávali 28 : 33. O výsledku zápasu však rozhodla 3. štvrtina, ktorú sme nezvládli. Bystričanky sa dostali do dvojciferného vedenia a my sme sa nevedeli spamätať z útlmu. Chýbali nám body od stabilných opôr T. Vandlíkovej a N. Taušovej. Po tretej štvrtine sme prehrávali výrazne 39 : 55. Dievčatá to však nevzdávali, dokázali stiahnuť náskok súpera ale zdramatizovať záver sa im už nepodarilo. Po bojovnom výkone sme nakoniec podľahli 59 : 66 a z Košíc sme si odviezli bronzové medaily. Do All Stars turnaja boli vybrané T. Vandlíková a T. Kraislová. Pre viaceré hráčky to bol posledný zápas v tejto kategórií, keďže v budúcej sezóne náš klub plánuje svoju účasť v kategórii U19, kde budú môcť štartovať len dievčatá ročník 2005 a mladšie.

Foto zo zápasu nájdete tu

Naším starším žiačkam pod vedením trénera M. Juríka sa nepodarilo postúpiť z baráže na finálový turnaj MSR U15. V piatok v prvom zápase na palubovke súpera hrali 3 štvrtiny vyrovnaný zápas, po prvej štvrtine viedli 21 20, v polčase prehrávali o 5 bodov, v záverečnej štvrtine však nepochopiteľne zápas vzdali, prehrali poslednú štvrtinu 29 : 5 a pripravili sa tak o šancu v domácom prostredí zabojovať o postup, keďže výsledok 87 : 51 naozaj veľa možností nedával. V nedeľňajšej odvete bol obraz hry úplne iný. Zázračne zahrala v poslednom zápase sezóny P. Nemečková, keď zaznamenala celkovo 52 bodov. Je to asi rekord v našom klube, ale na postup ani tento ojedinelý výkon nestačil. Naše dievčatá vyhrali 87 : 61 a chýbalo im 10 bodov k postupu. Týmto sa pre staršie žiačky sezóna skončila. Keďže však viaceré z nich / ročník 2009 a 2010/ sa v tejto kategórii U15 predstavia aj v budúcom roku, budú mať možnosť si pokus o postup na MSR zopakovať, už ale s novým trénerom, keďže M. Jurík náš klub po sezóne opúšťa. Pred tým ale povedie ešte 9.-11.6. kadetky U17 na finálovom turnaji MSR v Košiciach, kde ich prvým súperom bude Slovan Bratislava.

Pridaj komentár