Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

13.10.2009

Staršie žiačky taktiež s výstrahou

Cez víkend zohrali aj staršie žiačky svoje ďalšie dva majstrovské zápasy. Tentoraz so svojou súťažnou dvojičkou BKM Piešťany. Už v sobotu na domácej palubovke sa schyľovalo k riadnemu debaklu. Polčas prehrali 22:32 a zdalo sa, že druhý polčas bude obdobný, čomu nasvedčovala hneď tretia štvrtina. V poslednej však naše dievčatá ešte dokázali zabojovať a vlastne jedinou vyhranou štvrtinou v zápase ešte dokázali otočiť víťazstvo vo svoj prospech 67:64

Nedeľa však bola nablízku a s ňou aj riadna výstraha pre naše staršie žiačky. Prehru 52:66 neospravedlní ani neúčasť dvoch kľúčových hráčok Bianky Krajšuškovej a Kristíny Čelešovej. Vlastne tu ani tak nejde o prehru, ako o celkový pohľad na ich hru. Prihrávky neboli presné, spracovanie lopty úbohé a o práci pod košom, či v útoku alebo obrane, ani nehovoriac.

Hráčky majú ďalšie dva týždne na to, aby aspoň čiastočne odstránili nedostatky. Súper totiž nespí ale trénuje a družstvá, ktoré ešte pred rokom neznamenali nebezpečenstvo, určite plánujú znepríjemniť našim dievčatám cestu zo skupiny a postup do ďalšej časti súťaže.

Miloš Minárech