Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

27.10.2009

Staršie žiačky cez víkend v Trnave a Seredi

Cez víkend čakali staršie žiačky tri majstrovské stretnutia. Dva v sobotu v Trnave najskôr s B družstvom Slávie a potom aj s Áčkom, v nedeľu jeden v Seredi s Lokomotívou.

Paradoxne ten prvý bol najťažší, o čom tréneri dobre vedeli, aj keď to bolo trnavské Béčko zložené z dievčat ročníka 1996. Jeden by sa až čudoval, kde sa im z roka na rok zobrali také dobré a vysoké hráčky. Naše dievčatá s nimi prvý polčas nezvládli a prehrali ho o dvadsať bodov 31:51, keď úplne katastrofická bola prvá štvrtina (11:34). V druhom polčase sa im už potom sčasti lepšie darilo brániť ich najlepšiu hráčku Miksádovú. Nedovolili jej taký veľký pohyb s loptou, po pár podarených protiútokoch sa výsledok začal pomaly meniť. Mladé Trnavčanky nedokázali tento náskok ubrániť a naše hráčky naopak dokázali, že i takýto výsledok v polčase možno otočiť. Víťazstvo 93:89 a dva zaslúžené body do tabuľky pre MBK Stará Turá.

Druhý zápas s Áčkom sa už očakávalo víťazstvo. Dievčatá to zvládli a vyhrali 135:74, ale tých 74 bodov v našom koši je boľavých. Absolútne mizerná obrana, ktorá je podčiarknutá neskutočnými 51 bodmi Trnavčanky Rybanskej. Akoby bola neviditeľná pre našu obranu, hráčky si ju absolútne nevšímali. Možno sa spoliehali na vysoký náskok, ale niečo takéto je nepripustiteľné.

A práve obrana sa mala zlepšiť v nedeľnom zápase so Sereďou. Hráčky dostali jasné príkazy čo treba v obrane robiť. Po vyhratom prvom polčase 41:26 to v tretej a štvrtej časti hry vyšlo ešte lepšie, keď sa súperkám podarilo v každej štvrtine pripísať na ich konto zhodne len po štyri body a víťazstvom 85:34 tak naše hráčky ukončili úspešné víkendové ťaženie.

 

Miloš Minárech