Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

29.10.2009

ŠŠK Trnava - MBK Stará Turá

24.10. mladšie žiačky odohrali majstrovský zápas s ŠŠK Trnava na ich domácej palubovke. Už po príchode, ale aj na piatkovom tréningu, mi dievčatá avizovali, že nie sú v poriadku po zdravotnej stránke. Zvýšené teploty, bolesti hláv a brucha. Takáto informácia nebola veľmi potešujúca , ale zvládli sme zápasy nad očakávanie.

1. zápas: 36:81

Od začiatku prvého zápasu sme diktovali tempo hry. Hra mala myšlienku, boli dodržiavané taktické pokyny a súpera sme predčili najmä tým, na čo ako tréner dávam najväčší dôraz v tejto vekovej kategórií, HČJ - herné činnosti jednotlivca. Dievčatá boli dravé za loptou, sem tam som mal dojem, že sme na nejakom exhibičnom zápase. Priestor dostalo všetkých 12 hráčok, ktoré, tak ako som spomenul, bolo platnými a bodujúcimi hráčmi. Tým nemyslím len body v koši. Týka sa to získaných lôpt, či už v poli, alebo po doskokoch obranných alebo útočných. Ale aby som len nechválil. V obranných činnostiach sme boli netrpezlivý a nerobili sme to, na čom sme dohodnutý ako tím a celkovo to, čo očakávam od hráčov.

Body: Ema Mihaljevičová 24, Radka Martinčičová 10, Beláková 9, Domino Labudová, Mirka Michalcová, Dada Naďová, Saška Redajová po 6, Didi Málková, Zuzka Papuláková papupka, Sisa Hanáková po 4 body.

V prvom zápase sa ukázala veľmi dobre Mirka Michalcová na poste stredného rozohrávača, kedy vedela fantastickými prihrávkami respektíve asistenciami doviesť k získaniu bodov aj menej skúsené hráčky.

2. zápas: 28:85

Druhý zápas mal doslova príchuť exhibičného stretnutia. Hrali sme dosť útočne a keby hráčky Trnavy boli dôraznejšie, tak by nemusel byť stav taký. Zabúdali sme na obranné činnosti pod vlastným košom. Pressing po celom ihrisku hodnotím v celku dobre. Radka v druhom zápase najlepšie čítala hru a mala veľa získaných lôpt od nepresnej rozohrávky súpera. Mirkina bojovnosť za každou loptou nepoznala hranice. Musím ale naozaj pochváliť všetky baby, lebo viem že neboli fit, ale na ihrisku to nebolo vidno. Tam zabudli na bolesti brucha a hláv. Všetku svoju energiu odovzdali na ihrisku. Perličkou bolo zakončenie Radky Martinčičovej, keď išla sama na kôš po vypichnutí lopty. Pri dvojtakte si stihla loptu otočiť okolo pása, pri ďalšom kroku popod nohu prevliekla loptu a následne skórovala. Dá sa povedať, že hráme aj pre divákov.

Body: Ema Mihaljevičová 24, Domčika Labudová 12, Radka Martinčičová 12, Lucia Belákova 10, Saška Redajová 9, Miška Míková 6, Dada Naďová 4, Mirka Michalcová 2 body.

Dobroslav Lupták