Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

22.12.2009

Cez víkend odohrali svoje posledné zápasy slovenskej ligy skupiny Západ staršie žiačky. V sobotu večer odcestovalo ešte stále chorobou oklieštené družstvo do Petržalky, kde sa prehra očakávala. Výsledok 118:55 pre Petržku hovorí za všetko.

V nedeľu dievčatá vycestovali do Bratislavy opäť, tentoraz však do Karlovej Vsi, odohrať posledný zápas s Dubčekom. V normálnom hracom čase skončil zápas nerozhodne 65:65 a preto sa muselo predlžovať. V nadstavenom čase potom mali viac štastia domáce hráčky, ktorým v posledných minútach tomu mohutne dopomohol stolík časomeračov, nakoľko zastavovanie času po koši nepoznali. Nie je to však ospravedlnenie za totálne chabú obranu v našich radách.

Z takouto hrou asi dievčatá veľa v nadstavbovej časti neuhrajú. Tú na SBA priebežne vylosujú a zúčastnia sa jej prvé štyri družstvá z východu aj západu. Za východ to budú Košické družstvá Cassovia a Abovia, potom Porad a Ružomberok. Za západ Petržalka, Stará Turá z druhého miesta, nasledujú Piešťany a "B" družstvo Slávie Trnava. Vzájomné zápasy sa do nadstavbovej časti neprenášajú. Každé družstvo začína s nulovým kontom a pokiaľ naše dievčatá na tréningoch nezapracujú na obrane, ich skóre sa môže zmeniť z aktívneho po základnej častyi na veľmi pasívne.

Miloš Minárech