Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

8. 2. 2010

Mladšie mini a prípravka

V sobotu 30.1.2010 pricestovali na Starú Turú dve družstvá Slovana Bratislava. Dievčatá roč. 1998 zohrali zápasy z našimi hráčkami roč. 1999 a dievčatá roč. 1999 mali za súperky našu prípravku roč. 2000 a ml., z ktorých väčšina dievčat nastúpila na prvé stretnutia v živote.

Naše staršie dievčatá zohrali zo súperkami v prvom stretnutí vcelku vyrovnanú partiu, ktorá vyvrcholila dvojnásobným predĺžením, keď po druhom naše dievčatá vyhrali o bod. Stále sa prejavuje malá koncentrácia na celé stretnutie, zaberú vždy, keď im obrazne tečie do topánok. Dokázali to predovšetkým v závere stretnutia a v dvoch predĺženiach, ktoré postavili na nohy celú našu lavičku, na ktorej nehrajúce dievčatá intenzívne prežívali dianie na ihrisku spolu s povzbudzujúcim obecenstvom. Za tento prístup si zaslúžia pochvalu.

V druhom stretnutí, ktoré pozostávalo z dvoch štvrtin, sa prejavila opäť naša nekoncentrovanosť a lacný pristup k zápasu. V týchto štvrtinách podľahli hráčkam Slovana.

Na prvé stretnutia v živote nastúpili hráčky Boreková Alžbeta, Bobocká Vanda, Tomečková Marcela, Lukáčová Monika, Václavková Simona, Chudíková Aneta, Gajdošíková Martina a Drobenová Terezka, ktoré doplnili skúsenejšie hráčky Bandurčinová Bibiana, Manďáková Leona a Dlhá Karolína. Chýbala Malková Natália. Nezľakli sa starších a fyzicky zdatnejších súperiek a v prvom polčase zohrali vyrovnanú partiu. V druhom potom už odpadli a súper zaslúžene vyhral nielen prvé, ale aj druhé stretnutie. Dievčatá si však za nebojácny prístup zaslúžia pochvalu. Je u nich predpoklad ďalšieho výkonnostného rastu, ale bolo by dobré ho doplniť ďalšími záujemkyňami, o čom by spolu zo svojimi dcérami mali pouvažovať predovšetrkým rodičia. Privítame každú na tréningoch v Športovej hale na štadióne, ktoré sú v pondelok a v stredu od 14.00 hod. do 15.30 hod. a v piatok od 13.00 hod. do 14.30 hod.

Neváhajte, čím skôr začnú nové dievčatá z tréningom tým lepšie, nakoľko basketbalový klub má záujem prihlásiť toto družstvo na priateľské stretnutia, turnaje, sústredenie, ale predovšetkým celá príprava vedie k účasti v Oblastnej majstrovskej súťaži v sezóne 2010/2011. Bližšie informácie na čísle 0907 142 143 u trénera.

Milan Šustík