Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

4. 3. 2010

Prípravné zápasy v Petržalke

V sobotu 27.2.2010 sme vycestovali do Petržalky za dvoma kvalitnými zápasmi. Som rád, že sme sa mohli na tieto dva zápasy dostaviť aspoň v dvoch päťkách, lebo naše dievčatá mali tento týždeň prázdniny. Mirka Michalcová nastúpila do zápasov po dlhšej prestávke, a taktiež po chorobe nastúpila aj Dominika Labudová.

Prvý zápas sme odohrali s domácou Petržalkou. Družstvo Petržalky, nakoľko v západoslovenskom kraji začínajú prázdniny teraz, bolo podľa informácií zložené z dievčat ročníkov 97 až 95. Naše dievčatá v prvom zápase neodohrali to, čo sa od nich očakávalo. Od začiatku sme hrali strnulo, nepresvedčivo. Aj keď výsledky po štvrtinách hovoria o vyrovnanosti týchto dvoch družstiev, hra bola z našej strany rozpačitá, nekompaktná, nebasketbalová. Nakoniec sme záver vypustili.

Petržalka - MBK Stará Turá
66 - 45

Štvrtiny : 13:10, 10:9, 14:16, 29:10

Body : Martinčičová a Mihaljevičová 8, Rzavská 7, Naďová, Málková a Labudová 6, Redajová 4

V druhom zápase s UMB 08 Banská Bystrica boli dievčatá ako vymenené, bol o 100% lepší ako ten prvý. Tu sme sa snažili vyvarovať zbytočných chýb. Banská Bystrica je ešte stále úradujúci Majster Slovenska, preto treba s rešpektom, ale aj patričným sebavedomím pristupovať ku každému ďalšiemu nášmu stretnutiu. Majstrovstvá sa blížia, ale do mája je ešte dosť času. Od prvej štvrtiny zápasu sme diktovali tempo hry. Čo ma veľmi teší ako trénera je tá skutočnosť, že ani jednu štvrtinu sme neprehrali. Aj keď druhá a tretia boli vyrovnanejšie. Každá jedna hráčka na ihrisku bola platná. Hrali sme tímovo, ale aj po individuálnej stránke podali dievčatá veľmi dobré výkony. Hra bola dobre organizovaná. Rýchle útoky vychádzali a tiež postupný útok začína mať hlavu a pätu. Aj obrana začína celkom dobre spolupracovať.

MBK Stará Turá - UMB 08 Banská Bystrica
78 - 51

Štvrtiny : 26:11, 15:14, 15:11, 22:14
Body : Martinčičová 18, Labudová 16, Míková 11, Mihaljevičová 9, Rzavská 8, Redajová 6, Málková a Michalcová 4, Naďová 2

Myslím, že turnaj splnil účel. Ukázal, že ideme správnym smerom. Dievčatá, ďakujem za krásny basketbalový zážitok pri zápase MBK Stará Turá - UMB 08 Banská Bystrica.

Tréner: Dobroslav Lupták