Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

18. 4. 2010

Dva finálové turnaje Majstrovstiev Slovenska v Starej Turej

Už sa to stáva takmer pravidlom, že Slovenská basketbalová asociácia /SBA/ v Bratislave poveruje náš basketbalový klub usporiadaním finálových turnajov majstrovstiev Slovenska v žiackych a minibasketbalových kategóriách. V tejto sezóne sa náš najvyšší basketbalový orgán rozhodol poveriť náš klub usporiadať hneď dva finálové turnaje.

Prvým bude finále majstrovstiev Slovenska v kategórii mladších žiačok v dňoch 21. - 23.mája. Tohto finále sa zúčastnia po dve najlepšie družstvá z troch oblastných súťaží. Západnú oblasť už jednoznačne vyhrala Stará Turá pred pravdepodobne Nitrou, zo Stredoslovenskej oblasti Banská Bystrica a Zvolen, z Východoslovenskej oblasti Abovia Košice a pravdepodobne Danax Košice.

Tak ako finále mladších žiačok sa uskutoční v športovej hale na štadióne aj finále majstrovstiev Slovenska v kategórii mladších minibasketbalistiek v dňoch 28. - 30 mája, kde už má tiež istú účasť aj naše družstvo, ktoré tiež jasne dominovalo vo svojej kategórii. Spolu s ním postupujú aj Levice z druhého miesta. Zo Stredoslovenskej oblasti postupujú Banská Bystrica a Zvolen, z Východoslovenskej oblasti Abovia Košice a pravdepodobne Danax Košice.

Basketbalový fanúšik a priaznivec športu tak bude mať možnosť vidieť najlepších šesť Slovenských družstiev hneď v dvoch mládežnických kategóriách. Potešiteľná je predovšetkým skutočnosť, že v hre o medaily budú aj naše dve družstvá. Preto každá hlasivka, každý potlesk a povzbudenie príde hráčkam vhod v náročných stretnutiach.

V oboch kategóriách sú zhodné začiatky stretnutí našich družstiev: piatok o 8:30 po ktorého skončení bude slávnostné otvorenie a večer o 17:00, v sobotu budú hrať naše družstvá vždy o 11:30 a 17:00. V nedeľu o 11:30, po ktorom bude slávnostné ukončenie turnaja.

Prvé tri družstvá dostanú pohár, medaily a diplom, ďalej budú vyhodnotené a ocenené prvá a druhá najlepšia päťka ako i ďalšie ocenenia jednotlivkýň. Organizačný výbor a tiež hráčky veria, že si do športovej haly nájde cestu čo najviac priaznivcov a vytvoria tak ako i po minulé roky výbornú a objektívnu kulisu obidvom finálovým turnajom.

 

Milan Šustík, MBK Stará Turá