Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

15. 6. 2010

Zlato minibasketbalistkám

My sme Turá dajte na to, vyhráme to naše zlato.

Svoj sen a súčasne túžbu napísali naše hráčky na transparent, ktorý visel počas celých MS nad ich striedačkou. Aby sa sen premenil na realitu, museli podstúpiť tréningovú drinu, obetovať víkendy na majstrovské, priateľské a turnajové stretnutia. Sústredenosť ani forma hráčok nebola počas celej sezóny vždy na želateľnej úrovni. Prichádzali choroby, zranenia a tréneri museli spolu s hráčkami vynaložiť veľa úsilia, aby sa družstvo dostalo do hernej pohody a získalo pri skromnosti a rešpekte voči súperkám, potrebné sebavedomie na stretnutia vo finále Majstrovstiev Slovenska, ktoré sa odohralo v športovej hale v Starej Turej v dňoch 28. - 30.5.2010.

A celoročné snaženie sa v tréningovom procese vyvrcholilo do krásnej skutočnosti. V náročných stretnutiach na MS predviedli nielen kvalitné výkony, ale tiež dobrú fyzickú pripravenosť a psychickú odolnosť. Na každé stretnutie boli maximálne sústredené a bojovo naladené. Povzbudzované početnou diváckou kulisou dokázali všetkých päť stretnutí doviesť do víťazného konca. Veď z dvadsiatich štvrtín prehrali len dve, po jednej s Aboviou a Danaxom. Darilo sa nielen jednotlivým hráčkam, ale tento významný úspech prinieslo predovšetkým kolektívne poňatie hry, dobrá súhra družstva predovšetkým v obranných činnostiach a výborne realizovaných rýchlych protiútokoch zakončených úspešnou streľbou.

Zisk zlatých medailí, krásneho pohára, trička a odznaku „Majster Slovenskej republiky 2010“ bola zásluha celého kolektívu a je to krásna bodka za úspešnou sezónou družstva.

Súčasťou slávnostného záveru MS bolo aj vyhlásenie najlepších pätiek – do prvej sa podľa hodnotenia trénerov dostali Simona Majtásová, súčasne ocenená aj ako najlepšia strelkyňa zo 107 bodmi a najlepšia strelkyňa trestných hodov z úspešnosťou 63,6% a Stanislava Košarišťanová. V druhej päťke bola vyhodnotená Adriana Moravčíková a za najúspešnejšiu trénerku vyhlásili Katarínu Šustíkovú.

Kompletné výsledky a štatistiky k nahliadnutiu ma www.mbkstaratura.sk/MSR/99/index.htm

Na záver veľké ďakujeme patrí tiež rodičom hráčok, ktoré v priebehu sezóny dokázali vytvoriť podmienky dievčatám na systematický tréningový proces a predovšetkým za odvedenú prácu pri príprave a hladkom priebehu Majstrovstiev Slovenska mladších minibasketbalistiek.


Milan Šustík