Počet návštev:
 
 
Untitled Document
AKTUALITY

12. výhra starších žiačok v rade
12.5.2014

Posledné 2 zápasy nadstavbovej časti starších žiačok sme odohrali na domácej pôde proti Leviciam a Banskej Bystrici. V sobotu nás čakal nepríjemný súper z Levíc. Pricestoval však bez viacerých opôr. Prvú štvrtinu sme hrali veľmi zle a boli sme Leviciam vyrovnaným súperom. Od druhej štvrtiny sme mali zápas jasne pod kontrolou. Nebol to však pekný zápas. Naše hráčky sa nevedeli ako keby namotivovať na vyšší stupeň bojovnosti. Celý zápas sme mali veľký problém ubrániť jednu hráčku Levíc. Zápas sme vyhrali 94:38. Tento zápas mal pre nás význam v tom, že každá hráčka dostala slušnú dávku minutáže a mohla si z chuti zahrať.
Na druhý deň sme hrali proti silnej Banskej Bystrici. Celý zápas bol veľmi vyrovnaný a pred koncom zápasu sme prehrávali už o 7 bodov. Naše hráčky sa dokázali zmobilizovať a strhnúť zápas na svoju stranu. Vyhrali sme 56:55. Treba povedať, že v tomto zápase sme absolútne nehrali to čo máme. Mali sme obrovské medzery v útoku aj v obrane.
Postúpili sme na majstrovstvá Slovenska, ktoré sa odohrajú v Nitre 23-25 máj. V nadstavbovej časti sme obsadili absolútne jasne druhé miesto za Nitrou. V tejto časti sme prehrali iba oba zápasy s Nitrou a všetkých ďalších súperov sme dokázali poraziť doma aj vonku. Svedčí to o sile tohto tímu. Pre mňa je objektívnym meradlom hry tohto tímu práve tento fakt, pretože táto súťaž sa hrá od začiatku januára a má výpovednú hodnotu z hľadiska dlhodobej súťaže. Počas nadstavby sme mali aj zlé zápasy, no pozitívne je, že aj napriek tomu sme v nich dokázali vyhrať. Teraz to už bude o momentálnej forme, zdraví a šťastí. Ja verím, že nás naši fanúšikovia prídu podporiť aj do Nitry a spoločnými silami to zvládneme tak, aby sme boli všetci spokojní. Ja sľubujem za celý tím, že sa na to pripravíme najlepšie ako vieme.

Tomáš Kačmarik