Počet návštev:
 
 
Untitled Document
AKTUALITY

Basketbal a ako ďalej...
14.5.2014

Nedostatok členskej základne je problém každého športového klubu na Slovensku. Deťom sa nechce športovať a rodičia ich v tom nepodporujú. Nedávno prebehla médiami správa, že len 10% detí na Slovensku je organizovaných v nejakých športových kluboch a až 57% detí nikdy v živote nešportovalo. To je neuveriteľný počet nič nerobiacich detí, resp. detí sediacich za smartfónmi, tabletmi, či inými HI-TECH hračkami tejto doby.

Mestský basketbalový klub Stará Turá sa s tým rozhodol niečo spraviť a preto si pozval zástupcov Slovenskej basketbalovej asociácie, ktorý rozbehli zaujímavý projekt na odvrátenie tohto stavu. Tu je zopár slov Mareka Adamčíka z SBA, človeka zodpovedného za projekt BABY BASKETBAL:

„Slovenská basketbalová asociácia sa rozhodla podporiť projekty súvisiace s rozšírením basketbalovej základne. Prvým projektom sa stala SBA MINIBASKETSHOW a druhým, nemenej úspešným, je práve prebehajúci projekt SBA BABY BASKETBAL.

Team SBA preto zavítal do Materských škôl aby už predškolákom ukázal krásny šport - basketbal. Súčasťou projektu sú dve časti. Tou prvou je videoprojekcia a prezentácia, kde sa deti dozvedia o basketbale čo najviac informácii, tou druhou je praktická časť, kde si majú možnosť vyskúšať driblovanie, hod na kôs, prihrávanie....

V rámci baby basketbalu sme navštívili aj jedno z najbasketbalovejších miest na Slovensku, Starú Turú. Sme veľmi radi, že práve do tohto mesta sme mohli v rámci projektu zavítať. Basketbalu sa tu venujú ľudia 24 hodín denne, čo sa odzrkadľuje na práci s mládežníckymi družstvami. Práve takéto projekty majú pomôcť k rozšíreniu základní a veľmi nás potešilo, že do telocvične ZŠ Komenského prišli zástupcovia klubu MBK Stará Turá a deti tak mali možnosť vidieť svojich budúcich trénerov.

Snahou SBA je pomôcť klubom naštartovať proces kooperácie medzi Materskými školami, Základnými školami a športovými klubmi. V Starej Turej sme boli svedkami toho, že to naozaj fungovať môže. Touto cestou by sme sa chceli poďakovať klubu MBK Stará Turá za spoluprácu.“

Marek Adamčík a MBK Stará Turá