Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Juniorky v Pezinku úspešné
30.3.2015
 

Cez víkend nás čakal len jeden zápas. Cestovali sme do Pezinka, kde sme chceli nadviazať na dobré výsledky z predošlých zápasov.

Teoreticky sme mali ľahšiu pozíciu, keď sme nastupovali proti tímu, ktorý v piatok dohrával zápas so Sereďou. Teoreticky sme mali viac síl. Realita nás však vrátila rýchlo na zem. Už od začiatku sme sa nevedeli dostať do tempa. Do kolien nás zrážali chyby, ktorých sa dopúšťame až príliš často a zbytočne. Často nevyplývajú z agresivity súpera, ale len predovšetkým z našej nedôslednosti. Nepresné prihrávky, nedôslednosť v obranných činnostiach vedúcich k netaktickým faulom a ľahkým košom súpera, mdlý pohyb v útoku často vedú k tomu, že nedokážeme odskočiť od súpera a dostať sa do psychickej pohody.

Som rád, že do zápasu v Pezinku, sa zapojili i niektoré naše kadetky. Niektoré mali tohtoročnú premiéru. Som rád, že sa nezľakli a snažili sa proti družstvu, ktoré sa s určitosťou objaví na blížiacom sa turnaji Final 4. Do hry sme zapojili všetkých 11 hráčok, ktoré sme mali k dispozícii.

Aj napriek tomu, že som nebol spokojný s predvádzanou hrou, tak sme do šatne odchádzali s minimálnym náskokom 4 bodov. 3. štvrtinu sme prehrali a do poslednej časti sme šli s imperatívom zlepšenia výkonu. Nakoniec sa nám to podarilo a z Pezinka si odnášame cennú a poučnú výhru. Zápas skončil výsledkom – 48:63 v náš prospech.

Už len mesiac a 2 ligové zápasy ostávajú do vyvrcholenia celej súťaže na finálovom turnaji. Doterajšie výsledky nám s najväčšou pravdepodobnosťou zabezpečia výhodu domáceho prostredia, ale to je tak všetko. Máme 30 dní na to, aby sme sa poriadne pripravili. Ak chceme uspieť, tak nezostáva nič iné, ako pridať. Musíme zlepšiť dochádzku, zvýšiť obrátky na tréningoch a pripravovať sa takticky i mimo telocvične a dávať si pozor na svoje telo.

Michal Kubala