Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Turnaj našich najmladších v Trnave
08.10.2016
 


Dňa 8.10.2016 sme sa s najmladšími basketbalistkami, ročník nar. 2006 a ml., zúčastnili turnaja v Trnave. Odohrali sme dva zápasy:


Akademi Gyor - MBK Stará Turá 33:58
Slávia Trnava - MBK Stará Turá 59:29


Turnaja sa zúčastnilo 12 dievčat, chýbali nám Agi, Nika a Terka.
Každé z dievčat odohralo minimálne 20 min. čistého hracieho času. Výsledky pre nás nie sú až tak dôležité, sústredili sme sa hlavne na kolektívne poňatie hry s vysvetľovaním minimalizácie driblingu v rýchlom protiútoku a zodpovednosť v obrane za svojho hráča. V porovnaní s predchádzajúcimi stretnutiami možno pozorovať pokrok v driblingu, v obrane hráča s loptou a v hre 1:1.Nedostatky pretrvávajú v prihrávkach v pohybe, uvoľňovaní sa hráča bez lopty a v doskakovaní.
V porovnaní s ostatnými družstvami môžeme konštatovať fyzický handicap týkajúci sa somatickej výšky, slabšej úrovni pohybových schopností - sily, rýchlosti a koordinácie. Zaostávanie pramení z vekovej skladby našeho týmu, kde v každej päťke máme iba dve hráčky ročníka 2006 a ostatné tri sú ročník 2007-2008. Súperiace družstvá disponujú minimálne 9-10 hráčkami ročníka 2006.
Mladšie dievčatá majú aj nižší mentálny vývoj v porovnaní so staršími dievčatami, ktorý sa prejavuje v rýchlosti myslenia hráča na ihrisku, ktoré je v basketbale kľúčové. Ďalšie nedostatky máme v organizácii oddychových časov, ale to už j e v našich rukách, takže na tom popracujeme.
Chcem vyjadriť spokojnosť s herným pokrokom dievčat, s ich prístupom na zápasy a tréningovou účasťou počas celej prípravy, ktorá začala 15.8.2016. Najbližšie by sme chceli odohrať ešte dva prípravné zápasy doma s Piešťanskými čajočkami a s dievčatami z Trnavy.
Na záver chcem pochváliť všetky dievčatá - Sašku, Emku, Ivku, Mišku, Kajku, Pavlínku, Bekinu, Svetlanku, Lili, Lucku, Domču a Vani. Dievčatá prejavili bojovnosť a mnohé aj talent, kvoli čomu sa oplatí s nimi pracovať. Som presvedčený, že rozdiely medzi družstvami sa budú postupne stierať a prejaví sa talent našich dievčat.
Príprava na sezónu onedlho končí, začne sa hracia sezóna 2016/2017 a ja sa chcem poďakovať rodičom za podporu svojich detí, mojím kolegom trénerom Martinovi a trénerke Erike za vzornú spoluprácu a korektné pracovné vzťahy.


tréner Tomáš Mihaljevič