Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Kadetky na úvod dvakrát víťazne proti Slovanu
12.10.2015
 

Prvým súperom našich kadetiek v tejto sezóne bolo družstvo Slovanu Bratislava. Proti tomuto tímu hrávame pravidelne každý rok a veľmi dobre vieme, že Slovan má svoju kvalitu. My sme sa na zápas už veľmi tešili a chceli sme sa otestovať ako na tom sme. V sobotu sme hrali u nás doma. Začali sme veľmi zle, kopili sme straty a nevedeli sme sa presadiť ani z vyložených situácií. Dievčatá veľmi chceli, no dostávali sa stále pod väčší tlak. Naopak hosťkám padli aj ťažké strely a tak v priebehu prvej štvrtiny vyhrávali aj o 10 bodov. Po prvej štvrtine sme prehrávali 9:13. V druhej štvrtine sme sa konečne chytili nejakými strelami a otočili sme skóre na polčasových 36:28. Stále to však nebolo ono a v šatni sme si jasne vysvetlili, ktoré veci chceme zmeniť v obrane a v útoku. V tretej štvrtine bola z našej strany cítiť veľká vôľa zlepšiť hru. Najdôležitejšie bolo to, že sa naozaj aj zmenila a túto štvrtinu sme vyhrali 26:6. Postupne sa do zápasu dostali všetky hráčky a svoju premiéru si za nás odbili Miška (hrá 3 mesiace basketbal), Maťa (ročník 2002) a Kika (ročník 2001). Kika si pripísala aj prvé body v ostrom zápase, ktorý sme vyhrali 87:45

Strelci: Košarišťanova 19 bodov, Majtásová 18 bodov, Moravčíková Aďa 15 bodov, Grňova 12 bodov, Gápová 7 bodov, Bábiková 6 bodov, Michalidesová a Bohušová po 4 body a Kovárová 2 body.

Na druhý deň sme cestovali do Bratislavy na odvetný zápas. Náš prejav sme chceli ešte vylepšiť a hlavne vyhnúť sa zlému začiatku. Neviem si to vysvetliť, či sme súpera podcenili, alebo v čom to bolo, ale začali sme ešte horšie ako v sobotu. Prvú štvrtinu sme prehrali 11:12. Pokiaľ sme ale deň pred tým zabrali už v druhej štvrtine, tak tu sme sa naďalej utápali v svojej slabej hre a čo je najhoršie, náš prístup bol veľmi zlý!! Všetky sporné lopty mali domáce, neustále nám doskakovali pod naším košom, dávali nám jeden protiútok za druhým. Toto nie je o tom, že sa ti nedarí, ale o vôli dať do zápasu všetko a toto nám chýbalo. Polčas sme prehrali 31:39. V prestávke sme si jasne povedali, že dievčatá majú na sebe dres Starej Turej a to ich už zaväzuje k istej dávke bojovnosti. Dokopy sme vymysleli taktiku na druhý polčas a tá začala od začiatku fungovať. Zhruba za 2 minúty sme dokázali vyrovnať skóre a tretiu štvrtinu sme vyhrali 10:25. V tejto časti hrali všetky dievčatá skvele a bola sa radosť na nich pozerať. Bodku za týmto zápasom dala nádherná akcia, kde Miška našla skvelou prihrávkou Lucku, ktorá dala kôš. Miška si pripísala premiérovú asistenciu. Zápas sme vyhrali 62:82 a do sezóny sme teda vstúpili dvoma výhrami. V tomto zápase Kika naznačila svoje veľké kvality, keď okrem 7 bodov mala 14 doskokov. Ako tím sme ukázali pekné úseky, no všetci vieme veľmi dobre, že máme ešte strašne veľa práce pred sebou.

Strelci: Bábiková 16 bodov, Košarišťanova (4 zisky a 4 doskoky) a Grňová (6 doskokov) po 12 bodov, Kovárova (7 doskokov), Majtásova a Moravčíková Aďa po 11 bodov, Bohušová 7 bodov a Gápová 2 body.

Tomáš Kačmarik