Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Aj staršie mini na víťaznej vlne
19.10.2015
 

Do súťažného kolotoča nastúpili staršie mini, dievčatá ročníka narodenia 2004 a mladšie. Družstvo sa skladá so skúsených dievčat, kapitánky Emy Eliášovej, Viky Kubinovej, Mary Lukáčovej, Viky Antalovej, Zairy Gergelyovej, Sandry Sadloňovej, ktoré hrávajú i kategóriu ml. žiačok, doplnené o mladšie Zdenku Drexlerovú, Agátku Vidovú, Sašku Višňovskú a Anetku Ivanovú, ktoré majú už herné skúsenosti s minulých ročníkov. Z lavičky to všetko kontrolovali úplné začiatočníčky Vaneska Sekerová, Lenka Gadušová, Lucka Hrabovská, Dominika Daňová a Lili Mudranincová, ktoré spolu s inými zaútočia na basketbalové koše budúci víkend s mladšími mini prosti Šamorínu..

MBK Stará Turá : BK Lokomotíva Sereď 43:21 (24:10) Eliášová a Kubinová po 8 bodov, Antalová 7, Drexlerová a Sadloňová po 6, Lukáčová a Gergelyová po 4 body.

MBK Stará Turá : BK Lokomotíva Sereď 52:25 (34:9) Sadloňová 16 bodov, Eliášová 10, Kubinová a Lukáčová po 6, Antalová, Drexlerová a Gergelyová 4, Vidová 2 body.

Na svoj úvodny zápas sme nastupili proti družstvu BK Lokomotíva Sereď. Od úvodných minút sa ukázala naša herná skúsenosť. Dievčatá plnili taktické pokyny, boli koncentrované a hrali s veľkou chuťou. Ukázali pekné basketbalové akcie a kolektívneho ducha. Mínusom môže byť len množstvo nepremenených zakončení z pod koša. Do herného konceptu sa nám podarilo zapojiť všetky dievčatá. Najmladšie hráčky prešli skúškou odvahy vyskúšali si, ako je to hrať a byť súčasťou zápasu. Za svoju predvedenú hru boli odmenene pochvalou a potleskom nielen od trénerov ale i rodičov. Verím že každým ďalším zápasom ich výkon bude gradovať.

Po krátkej prestávke sme si súboj so súperkami zopakovali. Pred začiatkom sme si povedali pár slov, aby sme nezabúdali na koncentráciu a boli zodpovedné a trpezlivé od úvodných minút až po koniec zápasu. I naše druhé meranie síl bolo v náš prospech a radosť s víťazstva bolo veľká.

Dievčatám za predvedený výkon patrí pochvala a poďakovanie.

Dušana Oslejová, trénerka