Počet návštev:
Untitled Document
AKTUALITY

  Turanské tigrice vo svojich prvých zápasoch
3.11.2015
 

Naše najmladšie basketbalové nádeje, "Turnaksé tigrice", nastúpili v sobotu 24.10. na svoj prvý zápas a potešili celú halu. Na domácej palubovke sme privítali družstvo Šamorín A. Náš súper už mal podstatne väčšie basketbalové skúsenosti. Našim cieľom v tejto sezóne je učiť sa a naberať skúsenosti. Chceme, aby si dievčatá basketbal zamilovali a aby si zápasy užívali a brali ich ako oslavu basketbalu.

Zápas sme začali veľmi dobre a vyhrávali sme 6:0. Celá prvá štvrtina bola veľmi vyrovnaná a skončila 17:17. V druhej štvrtine nás súper vyškolil a prehrali sme ju 4:16. Cez polčas sme si povedali, že je to skvelé a pokúsime sa k nášmu súperovi ešte viac priblížiť. Tretiu štvrtinu sme vyhrali 16:13 a počas štvrtej sme sťahovali a priblížili sme sa až na 6 bodov. Kondične sme koncovku nezvládli a zápas sme prehrali 44:58. Súperovi k výhre a ku korektnej hre blahoželáme. Nedá mi nepovedať, že ma naše dievčatá neskutočne prekvapili. Naozaj je nevídané dať vo svojom prvom zápase 44 bodov. Áno, máme hráčky, ktoré už nejaké zápasy odohrali, no pre mňa bol veľmi krásny pohľad, ako náš tím ťahal za jeden povraz. Skúsenejšie hráčky potiahli tie menej skúsené a nebáli sa zobrať zodpovednosť na seba. Ak sa nejaká naša začiatočníčka pozabudla, tak sa to snažili za ne opraviť a vybojovať. Naše staršie kategórie by si mohli od týchto detičiek brať príklad. Agátka nás v tomto zápase potiahla útočne aj obranne a dovolím si povedať, že bola najlepšia hráčka na ihrisku. Dokázala krásne spolupracovať s Anetkou, ktorá sa ešte v prvej štvrtine nedokázala výrazne presadiť, ale v tretej už si s ňou súper nevedel poradiť. Saška so Zdenkou sa v druhej štvrtine vytrápili, no v štvrtej štvrtine už predviedli viaceré krásne akcie. Ostatné dievčatá sa tešili z každej zvládnutej prihrávky, vybojovanej lopty, strely a zlepšovali sa každou sekundou. Na lavičke to žilo a samozrejme sedeli tam aj naše tigre. Rodičia vytvorili fantastickú atmosféru a som presvedčený, že každý kto bol v sobotu na tomto zápase odchádzal s veľkým úsmevom na tvári a to je našim cieľom.

MBK Stará Turá : ŠBK Šamorín 44:58 (21:33)

Za mladšie mini nastúpili: Agátka 15 bodov, Anetka 16 bodov, Zdenka 8 bodov, Saška 2 body, Domča 2 body, Lenka 1 bod, Vany, Lili, Svetlanka, Tete, Lucka, Miška, Kajka, Beky, Iva

V dryhom zápase, ktorý sa hral novým systémom 3x3, sme si dokonca pripísali našu prvú výhru 8:6 po predĺžení. Takže po zápase prebehla od detí veľká ďakovačka rodičom, do vzduchu lietali tigre a halou sa ozýval pokrik – turanské tigrice!! Je naozaj úžasne sledovať detskú úprimnú radosť. Tešili sa viac ako keď dospelí vyhrajú titul a ja verím, že ich táto úprimnosť bude sprevádzať ešte dlho. Tento deň bol pre nás všetkých obrovskou motiváciou pracovať na sebe ešte oveľa viac a veríme, že si tento šport v našom mestečku získa postupom času oveľa viac deti.

Zápas 3x3 - MBK Stará Turá : ŠBK Šamorín 8:6 pp

Tomáš Kačmarik a Erika Nedorostová, tréneri