Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

7.10.2009

Vstup do sezóny

Žiačky – ročník ´96

V sobotu 3.10.2009 odohrali žiačky svoj prvý dvojzápas v novej sezóne v Bratislave s BK Petržalka. Nakoľko klub v tejto vekovej kategórii nedisponuje dostatočným počtom dievčat, kritériá spĺňa len päť hráčok, preto je doplnené o hráčky z kategórie mladších žiačok. Hrali sme na dve pätky. Na päťku žiačok a mladších žiačok. V tejto kategórií klubu MBK Stará Turá nejde tak o výsledok, ako o to, aby sa hráčky mladších žiačok zdokonaľovali pri silnejších a skúsenejších súperoch, a aby sa hráčky žiačok dostatočne zohrali vo svojej vekovej kategórií a boli platnými hráčkami pri družstve starších žiačok.

Vstup do sezóny sme pokrstili prehrou s BK Petržalkou 87:56 a 103:65.

Slovenský pohár ženy

V sobotu sme o 17:00 hostili BK Petržalku (Lúky Bratislava) v prvom zápase tejto sezóny. V minulej sezóne sme dvakrát prehrali s rozdielom o jeden bod tak doma, ako aj vonku v Bratislave. Tentoraz sa nám podarilo zdolať súpera, a ja dúfam, že v nasadenom tempe budeme aj ďalej pokračovať. Všetko závisí na prístupe hráčok. Hra bola organizovanejšia, vychádzali nám rýchle protiútoky a tiež sme dobre zahrali postupný útok.

Stav: 72:60 /45:31/ pre MBK Stará Turá

Skórujúce: Pažická 21, Antálková 17, Porubská 16, Málková 12, Nerádová 4, Ledecká 2

V nedeľu ráno o 10.00 sme hrali s dojičkou Petržalky, a to BSC Bratislava taktiež v domácom prostredí. Tu už bolo cítiť, že po sobotňajšom zápase sme mali trošku problém s kondíciou, a preto vznikali aj taktické chyby. Netrpezlivosť v útoku a slabšia obrana miestami zbytočne dramatizovala zápas. Nakoniec sme došli do cieľa víťazne. Som rád, že máme dobrý vstup do sezóny, ale máme ešte na čom pracovať.

Stav: 73:64 /44:32/ pre MBK Stará Turá

Skórujúce : Pažická 26, Antálková a Málková po 13, Porubská 12, Ledecká 6 Nerádová 3

 

Dobroslav Lupták, MBK Stará Turá

späť