Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

7.12.2009

Staršie žiačky cez víkend s chrípkou taktiež víťazne

Predposledné kolo základnej časti čakalo cez víkend staršie žiačky. V sobotu tiež chrípkou, ale hlavne zraneniami oslabené družstvo Serede, v nedeľu B a potom A družstvo Slávie Trnava.

Sobotný oslabený zápas so Sereďou bol vopred avízovaný, preto sa očakávalo hladké víťazstvo, i keď naše družstvo hralo len s ôsmimi hráčkami. Výsledok 120:31 bol pre družstvo dosť užitočný. Hráčky si potrénovali signály, aby ich potom mohli v nedeľu využiť i proti silnejšiemu B družstvu Trnavy.

Nedeľné zápasy potom začali o 9:00 a 11:00 najskôr s veľmi ambicióznym a sebavedomým B družstvom Trnavy. Naše hráčky sa nedali tak zaskočiť ako pri prvom zápase v Trnave. Do polčasu sa síce Trnava držala, ale tretia štvrtina bola pre ne zdrvujúca. Prehrali ju o 14 bodov a i keď sa v závere snažili, otočiť výsledok na svoju stranu už nebolo v ich silách. Konečný výsledok 90:71

V druhom nedeľnom zápase sa už nič iné ako ďalšie víťazstvo očakávať nedalo. "A" družstvo Trnavy je v tabuľke na poslednom mieste bez jedinej výhry. Výsledok 136:46 tak len upravil štatistiky niektorým hráčkam.

Po predposlednom kole vo východnej skupine sa tak už dajú ľahšie odhadnúť súperky našich starších žiačok v nadstavbovej časti ligy. Mali by to byť družstvá Cassovie a Abovie z Košíc a s najväčšou pravdepodobnosťou Poprad a Ružomberok. Naše dievčatá do nej postúpia z druhého alebo tretieho miesta. Predbehnúť ich možu už len piešťanky a to len za predpokladu, že za dva týždne Piešťany vyhrajú oba zápasy (Dubček a Petržalka) a naše dievčatá oba prehrajú. Výhra nad Petržalkou by ale či už pre naše družstvo, ale i pre družstvo Piešťan, znamenala malý zázrak.

Miloš Minárech