Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

12. 1. 2010

Mladšie minibasketbalistky v prípravných zápasoch

Konečne si mohli mladšie mini schuti zahrať proti dobrým súperom. Žiaľ, opak bol pravdou. V piatok 8.1.2010 hostili vyspelé kombinované družstvo dievčat z Nitry, ktoré zvíťazilo 36:34. V nedeľu 10.1.2010 vycestovali do Malaciek, kde im bolo súperom kombinované družstvo chlapcov a dievčat, ktoré sú v majstrovskej súťaži starších mini chlapcov o horšie skóre na 4. mieste.

Vo všetkých troch stretnutiach sa trápili, ťažko sa presadzovali proti aktívnym obranám súperov, na čo si z majstrovských stretnutí odvykli. Sporadicky ukázali aj pekné kombinačné akcie, ale žiaľ viac bola snaha o individuálne presadenie. Vypukle sa to ukázalo predovšetkým v prvom stretnutí v Malackách, kde doslova vybuchli strelecky - pokusy boli nepripravené, zbrklé a dokonca bol pre ne problém premeniť aj streľbu z dvojtaktov. O streleckej indispozícii svedčí aj výška skóre keď vyhrali košom v posledných sekundách 26:25.

Aj v druhom stretnutí stále prehrávali. Tri minúty pred koncom dokonca o šesť bodov. Potom sa spamätali, aktívnou obranou a peknými kombináciami zvrátili výsledok vo svoj prospech, keď v tomto úseku nastrieľali súperovi 15 bodov, pričom v celom stretnutí 48. Konečný výsledok 48:39.

Je predpoklad, že sa s tejto letargie postupne preberú a začnú podávať výkony na úrovni svojich schopností. Najbližšie to môžu dokázať už v sobotu 16.1 2010, keď cestujú na odložené stretnutia do Gyoru v Maďarsku.

Milan Šustík