Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

25. 1. 2010

Začiatok nadstavby pre staršie žiačky vyšiel, i keď s odretými ušami.

V sobotu doobeda odcestovali staršie žiačky do Popradu na prvý zápas nadstavbovej časti. S týmito dievčatami hrali tuším prvý zápas, nakoľko popradské dievčatá, ročník narodenia 95 sa do finálovej, resp. nadstavbovej časti doteraz neprebojovali. Ak sa náhodou mýlim, ospravedlňujem sa súperkám.

Zápas mal dosť nervózny priebeh. Na našej strane veľa stratených lôpt spôsobených nepresnými prihrávkami a do koša to akosi nechcelo padať. 40% úspešnosť streľby hovorí za všetko. Súperovi sme však dovolili ešte menej, preto nakoniec dva body za víťazstvo 60:44 putujú do Starej Turej.

Večer sa družstvo presunulo do Ružomberku, aby na druhý deň odohralo druhý zápas so súperom, ktorého už dievčatá poznajú. Ale strelecká mizéria pokračovala, dokonca klesla len na 38% úspešnosť. K tomu sa pridali prihrávky priamo súperkám do rúk, po ktorých väčšinou z rýchleho protiútoku nasledoval kôš. Zo zápasu, v ktorom naše dievčatá vyhrávali aj o 14 bodov, sa takto stala dráma až do posledných sekúnd. Necelú minútu pred koncom sme prehrávali ešte o bod, dve získané lopty a následné premenenie však nakoniec znamenalo víťazstvo 86:83 a ďalšie dva body do tabuľky.

 

Miloš Minárech