Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

9. 3. 2010

Posila Piešťanom nestačila.

Uplynulý víkend, 6. a 7. marca, vstúpili staršie žiačky do odvetných bojov v nadstavbovej skupine Slovenskej ligy dvomi zápasmi so svojou dvojičkou z Piešťan. V sobotu sa hral zápas v Piešťanoch večer o 18:00, v nedeľu potom o 11:00 doma. Dievčatá z kúpeľného mesta sa po základnej skupine posilnili dvomi hosťujúcimi hráčkami z bratislavského Dubčeka, čo naše hráčky prekvapilo hneď po vybehnutí na palubovku.

To bolo ale asi všetko, čo ich prekvapilo. Aj klasicky nevydarená prvá štvrtina, prehrali sme ju 13:15, neznamenala väčšiu hrozbu. Veď hneď druhou si to napravili a naše dievčatá ju vyhrali 26:9 a tým aj polčas 39:24. V druhej časti hry stačilo udržiavať tempo. Hráčkam vychádzali signály aj rýchle protiútoky a do koša to akosi tiež padalo. O konečný výsledok 74:57 pre naše družstvo sa najviac zaslúžili Bianka Krajčušková s 27 bodmi a Ajka Potúčková s 11 bodmi a to znamenalo pokojnejší nástup na ďalší zápas.

Hralo sa totiž o priebežné tretie miesto v tabuľke, takže nervozita bola vidieť aj na tréneroch. Tú si však nepripustili naše dievčatá a ešte pohodovejším víťazstvom 70:44, po polčase 31:17 popriali trénerom dobrú chuť k nedeľnému obedu.

A čo dodať ku hre? Nepadalo to síce do koša tak ľahko ako v sobotu, no 21 obranných doskokov a 40 získaných lôpt = určite najlepšia hra v obrane za túto sezónu. Bodovo sa stabilne najviac presadila Ajka Potúčková s 18 bodmi a druhá bola prekvapujúco Katka Tóthová, keď jej 100% vyšla streľba spod koša (3/3) a ešte prekvapujúcejšia úspešnosť TH 100% (6/6), k čomu pridala jeden úspešný hod so strednej vzdialenosti a bolo z toho 14 bodov.

Dievčatám patrí obrovská vďaka za bojovnosť, trénerom za kus vynikajúcej práce a rodičom pochvala od trénerov za divácku podporu pri oboch zápasoch. O dva týždne čakáme doma Ružomberok a Poprad a už sa ne nich tešíme.


Miloš Minárech