Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

26. 4. 2010

Pre staršie žiačky už súťaž skončila

V dňoch 10. a 11. apríla 2010 boli staršie žiačky vycestované na dva zápasy v Košiciach. V sobotu nás čakala Cassovia, v nedeľu Abovia. Boli to dosť dôležité zápasy, nakoľko aj naša dvojička Piešťany hrali v tomto termíne s tými istými súpermi, len v obrátenom poradí. V boji bolo tretie miesto v konečnej tabuľke Slovenskej ligy starších žiačok pre hracie obdobie 2009/2010, v ktorom mali najväčšiu výhodu naše dievčatá. O toto miesto sa totiž mohli podeliť s Piešťanmi, či Aboviou Košice, obe tieto družstvá však v posledných štyroch zápasoch sezóny už nemohli prehrať a navyše naše dievčatá by museli všetky štyri zápasy prehrať.

V sobotu však Piešťany vyhrali nad Aboviou , v nedeľu prehrali s Cassoviou a bolo rozhodnuté. Po roku pauzy sa Stará Turá vrátila na medailové pozície a získala tretie miesto. Nič na tom nezmenila ani sobotná vysoká prehra s Cassoviou 42:117, ba ani nedeľná prehra s absolútne mizernou hrou s Aboviou 53:80. Dievčatá boli v Košiciach asi len na výlete.

Tento víkend boli na programe posledné dva zápasy. V sobotu sa výhra očakávala. I keď Trnavčanky chceli prekvapiť, naše dievčatá im to nedovolili. A možno však i samotné Trnavčanky mali s našich hráčok po predchádzajúcich zápasoch rešpekt , čo im zväzovalo nohy. Výhra 84:64 len potvrdila už isté tretie miesto v konečnej tabuľke. Nedeľný zápas naopak patril našim súperkám. Petržalka je dobré družstvo a zaslúžene vyhrala 110:59, ale i tak sme v niektorých chvíľach súpera zaskočili a v niektorých prekvapili. Ich prístup k samotnej hre a isto i k tréningovému procesu je na úplne inej úrovni ako u našich dievčat. To isté platí i pre Cassoviu Košice. Ja sám si z tohto miesta trúfnem povedať: `Keby naše dievčatá k tomu pristupovali ako tieto dve družstvá, dokázali by byť oveľa zdatnejším súperom.`

Posledný klaksón dlhodobej súťaže doznel. O dva týždne by sa mal ešte uskutočniť Slovenský pohár za účasti všetkých osem družstiev v Bratislave, kde dievčatá budú môcť potvrdiť umiestnenie.

Tretie miesto na Slovensku pre staršie žiačky MBK Stará Turá. Nádherný výsledok, krásny pocit. Basketbalový trpaslík zo Starej Turej opäť pred družstvami s oveľa zvučnejšími basketbalovými menami.

Gratulácia hráčkam a trénerom, vďaka zainteresovaným, pochvala rodičom.


Miloš Minárech