Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

2. 5. 2010

Posledné 2 dvojzápasy majstrovských stretnutí pre mladšie žiačky

V sobotu 24.4.2010 sme privítali v domácom prostredí hráčky zo Serede. Výsledky zo zápasu neudávajú až tak celkový obraz o hre, aj keď sa na prvý pohľad zdá, že sme jednoznačne vyhrali. Nepodali sme svoj štandardný výkon. Taktiež treba pochváliť dievčatá zo Serede. Dali nám zabrať a vidno zlepšenie z ich strany. Ale tak ako sa vraví: „nie je každý deň nedeľa“.

1. zápas: 76 - 41
Body: Labudová 15, Mihaljevičová a Rzavská po 10, Martinčičová 9, Redajová a Míková po 8, Papuláková 6, Málková 4

2. zápas: 64 - 32
Body: Martinčičová 18, Papuláková a Mihaljevičová po 8, Málková 6, Rzavská 5, Naďová 4, Míková 2, Labudová a Refdajová po 1

Na posledný dvojzápas sme vycestovali na Slovan do Bratislavy. Tu už forma bola lepšia a zdá sa, že správne rastie ku blížiacim sa Majstrovstvám Slovenska, ktoré sa uskutočnia v Starej Turej 21.-23.mája. Hrali sme podstatne lepšie a nedali sme sa ovplyvniť slabšiemu súperovi. Baby si zaslúžia veľkú pochvalu, že aj keď to bol posledný zápas pred Majstrovstvami Slovenska, nepoľavili sme a so súťažou sme sa rozlúčili bez straty bodu. Najviac ma potešila v posledných zápasoch hra Emy Mihaljevičovej, ktorá nielen bodmi, ale aj doskokmi podržala družstvo. Taktiež dobru formu ukázala Saška Redajová a Zuzka Papuláková. Samozrejme, že pochvalu si zaslúžia všetky hráčky za dobrý kolektívny výkon.

1. zápas: 21 - 70
Body: Mihaljevičová 18, Redajová Rzavská a Naďová po 10, Martinčičová 8, Kučerová Málková a Papuláková po 4, beláková 2

2. zápas: 17 - 84
Body: Mihaljevičová 22, Papuláková 16, Redajová 14, Martinčičová 10, Rzavská 7, Málková 6, Kučerová a Beláková po 2, Naďová 1

So súťažou sme sa rozlúčili bez straty bodu. Mladšie žiačky odohrali v sezóne 2009/10 dvadsaťšesť majstrovských stretnutí, kde ani raz nepocítili trpkosť prehry. Na pohľad jednoznačné no realita je iná. Každý jeden zápas nás posúval hore a ani jeden sme si nemohli dovoliť podceniť. Myslím, že v západoslovenskom kraji je veľa dobrých tímov, ktoré idú tiež neskutočnou rýchlosťou výkonnostne hore. To ,že sme nepocítili prehru neznamená, že sme sa aj mi nepotrápili a nemuseli ťažko bojovať za každý vyhratý zápas. Basketbal je krásna dynamická a rýchla hra založená na dokonalej práci s loptou respektíve na individuálnych technických a rýchlostno-technických zručnostiach jednotlivca. Myslím, že tu sa pozabudli trošku tréneri a nechali sa ovplyvniť inými faktormi pri dosahovaní, zatiaľ tak nepodstatných výsledkoch. Kľúčové slová, pri tejto vekovej kategórií by mali stále dominovať: technika, koordinácia a rýchlosť. Tieto tri slová nám pomohli k víťazstvu nad každým súperom v kategórií mladších žiačok.

21.-23.5.2010 nás čaká absolútne vyvrcholenie sezóny. Majstrovstvá Slovenska v kategórií mladších žiačok. Tu si porovnajú sily z každého kraja dvaja postupujúci. Východoslovenský kraj budú zastupovať z 1.miesta Abovia Košice a z 2.miesta Danax Košice. Stredoslovákov prídu reprezentovať dvaja veľkí rivali. Z 1. miesta UMB 08 Banská Bystrica a z 2. miesta BK ZŠ Zvolen . Západ Slovenska by možno niekto očakával aj zastúpenie z Bratislavy, keď je to hlavné mesto Slovenska. No podarilo sa to našťastie z 1. miesta nám MBK Stará Turá a o druhé miesto sa pobijú 8.5. Šamorín a Nitra.

 

Dobroslav Lupták