Mestský basketbalový klub
Stará Turá
Posledná aktualizácia: 29.7.2010 14:00
 
   

30.6.2010

Záver ako sa patrí

V sobotu 26.6.2010 náš klub organizoval už 7. ročník streetballu. Viac-menej účasť tvorili družstvá z domáceho prostredia, ale našli sa aj hráči z Myjavy a Nového Mesta nad Váhom. Menšiu účasť pripisujem tomu faktu, že v rovnakom termíne sa konal street tour v Ružomberku.

Streetball bol rozdelený na dve kategórie. Do 12rokov a nad 16rokov. Hralo sa na dvoch ihriskách pred športovou halou na štadióne. Družstiev do 16 rokov bolo štyri. Kokosky sa umiestnili na 1. mieste. Nasledovali Rulettky, Blesk a Kinder Pinguin.
V kategórií nad 16 rokov bolo prihlásených 9 družstiev. Hralo sa v dvoch skupinách. Na prvom mieste sa umiestnili chalani pod názvom SBX, nasledovalo družstvo s basketbalového sveta Pijem zdravú vodu. Ďalej Question of Time, EUR-MED Dream Team, Lístok, Profiskilleoy, We belive - We can fly, Pirane a družstvo MY.

Počasie prialo, úsmevu bolo dostatok, tešíme sa na ďalší ročník.

O deň neskôr, v nedeľu 27.6. na pravé poludnie, začalo našim športovým areálom rozváňať grilované mäso a klobásky. Ako každú sezónu, tak aj túto sme ukončili grilovaním pre naše hráčky, trénerov a notorických rodičov - pomáhačov. Dievčatá, ale aj zbytok klubu, sa zabávali pri hudbe a hrách, ktoré pre seba navzájom jednotlivé družstvá nachystali.

A približne o 17. hodine sa to všetko skončilo. Posledné buchnutie dverí od haly a dievčatá sa rozpŕchli het. Celý júl, počas ktorého nám premaľujú hraciu plochu podľa nových pavidiel, majú na relax, resp. individuálnu prípravu a od 2. augusta to veštko vypukne od začiatku. Kondičná príprava, prvé priateľské zápasy, sústredenia, ...

 

Dobroslav Lupták a Miloš Minárech