TTT  

Posledná aktualizácia: 1.7.2011 11:30

Počet návštev:
           
 
NASLEDUJÚCI PROGRAM:

 
UKONČENÉ SÚŤAŽE
 
  Kadetky - II. liga OHK Západ  
  Žiačky - Finálový turnaj M-SR - 5. miesto  
  Mladšie mini - OHK Západ  
  Staršie mini - Majsterky Slovenska  
  Mladšie žiačky - OHK Západ  
 
Staršie žiačky - Slovenská liga
 


  www.sme.sk   
     
 

1.7.2011

DO FOTOGALÉRIE PRIBUDLI POSLEDNÉ ZÁBERY,

tentoraz zo Streetball-u, ktorý sa pre nepriazeň počasia uskutočnil v hale. Opekať sa pod strechou taktiež dalo, tak kto prišiel a mal chuť, bol pohostený.

Prajem nádherné prázdniny, i keď tie basketbalové trvajú len jeden mesiac. Vykúpte sa v mori, pobehajte po horách, navštívte starých rodičov, zabudnite na starosti, naberte kopec nových síl. Dievčatá, tréneri i asistenti.

DOVIDENIA 1. AUGUSTA 2011

Miloš Minárech

 

 

16.6.2011

A sezóna končí

Posledné zápasy sa dohrali, zostáva už len zopár tréningových jednotiek. A samozrejme, zorganizovať STREETBALL a OPEKAČKU. Oboje sa tento rok uskutočnia v jeden termín, v sobotu 25.6.2011 a týmto Vás vedenie klubu na tieto akcie srdečne pozýva.

MBK Stará Turá

 

 

31.5.2011

Majstrovstvá SR v basketbale žiačok, Košice 20. - 22.5.2011

Na Majstrovstvá Slovenska sa dievčatá ako aj po minulé roky prebojovali z prvého miesta. Turnaja sa zúčastnilo šesť postupujúcich. Vždy dve družstvá zo západoslovenskej, stredoslovenskej a východoslovenskej oblasti, ktoré si vybojovali postup počas celej sezóny. Sezóna bola veľmi ťažká, nakoľko nás sprevádzali po celý čas zranenia a ...

čítaj celý článok

     
 
   

 

24.5.2011

CHILI PAPRIČKY hostili Galantu

Naše najmladšie basketbalistky mladšie mini, inak CHILI PAPRIČKY, v sobotu 21.5.2011 privítali na domácej pôde chlapcov a dievčatá z Galanty.

Družstvo trénuje od septembra minulého roku pod vedením amerického trénera žijúceho na Slovensku Ricka Brooksa a Romana Popluhára.

Hralo sa 3 na 3 po 3 minúty. Hra bola rýchla, za tri minúty musel každý hráč a hráčka odviesť maximálny výkon. Kto tak neurobil, prišiel o loptu, ktorá končila v jeho koši. Všetci chceli ukázať ako vedia driblovať s loptou a verte, nie je to také ľahké ako to vyzerá. Je za tým kus driny a trpezlivosti hráčov aj trénerov. Kto pracuje s mládežou vie o čom hovorím.

CHILI PAPRIČKY sa na chlapcov a dievčatá s Galanty veľmi tešili a chceli sa ukázať, že sa zlepšili. V úvode to prvá trojica Aňa Chudíková, Monika Lukáčová, Natália Malková dobre naštartovali. Druhá trojica Betka Boreková, Sima Šefránková, Vanda Bobocká v tom len pokračovali. Nový hráčik Lukáš Gregora sa spolu s Maťou Gajdošíkovou a Veronikou Michalkovou nenechali zahambiť a najmladšie členky družstva Evička Bunová , Terezka Vandlíková , Romo Svatoň a Mery N (Mariana Lukáčová) prispeli tiež svojou hrou k víťazstvu družstva.

Prvý zápas: 45 :25

V druhom zápase sme to začali inak. Neviem s akých dôvodov, ale naše CHILI PAPRIČKY nie a nie dať kôš. Našťastie sa začalo dariť aj iným hráčkam Mati, Verče, Evičke a hráčom Lukášovi a Romankovi.

Druhý zápas: 28:22

Po dobrom výkone na nás aj súperov čakalo malé občerstvenie v podobe chlebíčkov a koláčikov, ktoré nám pripravili mamičky a babičky. ĎAKUJEME!

Ďakujeme aj zapisovateľke Simonke Václavkovej, ktorá nehrala pre zranenie a časomeračke Radke Nedorostovej.

A nakoniec najviac práce odviedol rozhodca Šaro Bajjani, ktorý to nemal jednoduché, ďakujeme!

Dievčatá a chlapci z Galanty vyskúšali aj vodu z naše plavárne. Odchádzali unavení, ale spokojní a to isté môžeme povedať aj za seba.

Trénerka Erika Nedorostová a Dodo Vandlík


Športový víkend CHILI PAPRIČIEK

Začalo sa to v sobotu ráno14.5.2011, keď prišli chlapci, mladší mini, s B.C.S. Bratislava spolu trénerkou Andreou Galvánkovou a jej asistentom Marcelom Galvánkom.

Zápas sme hrali po dohode trochu netradične 4 na 4, meral sa hrubý čas 3 minúty. Chceli sme, aby sa deti zabavili a to sa aj podarilo. Súper nám zapožičal jedného hráča. Fiťa -Filipa Galváneka. Ten potiahol družstvo a ukázal Chili papričkám, že sa dá hrať aj inak... Zápas skončil 45:56 pre B.S.C., ale nám to nevadilo. Radosť sme mali s prvého koša Terezky Vandlíkovej, peknými prihrávkami medzi Natálkou a Fiťom , agresívnou obranou Evičky Bunovej ...

Bolo to super, že sme si zahrali nielen basketbal, ale poobede aj vybíjanú a večer sme spolu strávili pri opekačke na plynovom grile. Namiesto iskier z ohňa iskrili sa oči niektorým našim dievčatám.

Druhý deň v nedeľu sme pozvali na priateľské stretnutie aj dievčatá s Myjavy. Naše dievčatá a chlapci to zvládli aj bez Fiťa, ktorý mal odpočinkový deň. Stará Turá – Myjava 32:0, B.S.C. Bratislava - Myjava 38:8

Dúfam, že Stella Bartalová, Soňa Jantáková, Lenka Nagyová, Milan Šedivý, Adam Urbánek, Dalibor Demčák, Alex Plašek, Miroslav Horváth, Patrik Bartoš , Filip Galvánek spolu s trénerkou Andi a asistentom Marcelom budú mať na nás a náš klub len tie naj spomienky.

Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

Trénerka Erika Nedorostová

 

     
 

17.5.2011

 

Staré známe - ťažšie je obhájiť ako prvý krát získať titul - si uvedomovali aj dievčatá družstva starších mini pred odchodom na Finále Majstrovstiev Slovenska do Levíc. Finále sa konalo 12.-15.5.2011. Po príchode si dievčatá zatrénovali v dejisku šampionátu a večer sme všetci netrpezlivo čakali na losovanie, ktoré určilo poradie jednotlivých stretnutí...

čítaj celý článok


 

8.5.2011

Staršie mini ukončili majstrovské stretnutia v Oblastnej súťaži - Západ poslednými stretnutiami.

Najskôr odohrali v stredu 27.4.2011 odložené stretnutia v Petržalke. Zo snaživým súperom vyhrali napokon vysoko 10:78 /8:43/ a 14:83 /9:46/.

V sobotu 30.4.2011 potom cestovali na Slovan Bratislava, ktorý je na druhom mieste tabuľky. Po rozpačitej prvej štvrtine, ktorú vyhrali o bod, sa dostali do svojho tempa a napokon vyhrali 30:44 /15:30/. V druhom stretnutí už od začiatku zobrali réžiu stretnutia do svojich rúk a to im vynieslo pomerne vysoké víťazstvo 52:20 /28:12/.

Spolu zo svojim súperom postúpili do finále Majstrovstiev Slovenska, ktoré sa uskutoční 13. - 15.5.2011 v Leviciach.

Milan Šustík

 

 

30.4.2011

Vo Viedni staršie mini zlaté

V pondelok 18.apríla 2011 privítala Viedeň 19 člennú výpravu našich starších minibasketbalistiek krásnym slnečným počasím. Družstvo pricestovalo do Viedne, aby sa 19. - 23.4.2011 zúčastnilo 21. ročníka veľkého medzinárodného turnaja "Basketbal Wien 2011". Celkovo sa na tento turnaj prihlásilo 502 družstiev z 22 štátov z vyše 7 000 účastníkmi. V pondelok sa družstvo prezentovalo a ubytovalo.

Súťaže starších mini sa zúčastnilo 14 družstiev, ktoré boli rozdelené do troch skupín. V utorok 19.4.2011 sme zohrali svoje prvé stretnutie v športovej hala Športového centra v Grimmgene. Za súpera malo družstvo z Čiech BSK Jičín. Po dlhej prestávke zavinenej chorobami hráčok, dievčatá odohrali celé stretnutie s veľkou chuťou a od začiatku sa ujali vedenia. Konečný výsledok 78:16. Popoludní sa venovali prehliadke blízkeho okolia ubytovne a nákupom. V stredu 20.4.2011 zohrali zostávajúce dve stretnutia v skupine. Najskôr po dobrom výkone zvíťazili nad družstvom MUKS Pivot /Poľsko/ 53:5, aby podobný výkon zopakovali aj proti družstvu Kosársuli Godoloi /Maďarsko/ nad ktorým zvíťazili 53:15.

Vo štvrtok 21.4.2011 najskôr zohrali v ďalšej krásnej hale v Schmelzi šrvrťfinálové stretnutie s Azzurra Basket Trieste /Taliansko/. Súper hral tvrdo, z čoho boli najskôr hráčky zaskočené a po vyrovnanom začiatku sa predovšetkým zásluhou dobrej obrany naklonili napokon misky váh na našu stranu a zvíťazili sme 47:16. V semifinále nás už čakal súper z Belgicka, Ceramico Leynimmo. Dievčatá začali nečakane z veľkým rešpektom a nervózne. Výsledkom bolo nepremieňanie aj tých najvyloženejších šancí a tak súper udržoval vyrovnanú hru. V druhom polčase sa ukľudnili a opäť sa začali presadzovať dobrou obranou, aby nakoniec dotiahli stretnutie do víťazného konca s výsledkom 28:11.

Piatok 22.4.2011 čakalo veľké finále, priamo v srdci celého diania - Stadthalle. Na veľké prekvapenie dostali sme za súpera družstvo Godolloi, ktoré prekvapujúco vyradilo Gottingen /Nemecko/. A tak sa zopakovalo stretnutie zo skupiny, ktoré aj teraz malo skoro rovnaký scenár a naše družstvo povzbudzované početným publikom po dobrej hre v útoku aj v obrane vyhralo 46:13

Veľká bola radosť celého družstva. Po stretnutí dekorovali družstvo krásnymi zlatými medailami a darček navyše - veľký čokoládový zajac. Kapitánka prevzala pohár za 1. miesto a radosť z dosiahnutého výsledku doslova sršala z tvárí hráčok, vedenia družstva a prítomných rodičov. Po skončení stretnutia odcestovali metrom hráčky na prehliadku Schonbrunnu.

V sobotu 23.4.2011 po raňajkách sa dievčatá pobalili, urobili ešte posledné nákupy a popoludní unavené z prežitého, ale šťastné pricestovali domov. Tento úspech dosiahlo družstvo v zložení: A. Moravčíková, T. Moravčíková, S. Košarišťanová, T. Machajdíková, K. Miklášová, P. Melicherová, B. Bandurčinová, N. Mozoláková, L. Kovárová, S. Majtásová, L. Manďáková, L. Gregorová, G. Bačová, M. Michalidesová a povzbudzujúca zranená D. Šustíková. Tréneri K. Šustíková a M. Šustík. Vedúci družstva Z. Moravčíková a J. Machajdík, ktorým patrí veľké poďakovanie za plnenie úloh počas celého pobytu na úkor vlastnej dovolenky, čím sa tiež pričinili o pohodu v družstve a dosiahnutý výsledok.
Poďakovanie patrí aj vedeniu MBK, ktoré umožnilo družstvu zúčastniť sa takéhoto mamutieho turnaja. Veď možnosť zahrať si v troch krásnych halách, s družstvami s piatich štátov nie je každodenná vec. Aj preto družstvo sa správalo disciplinovane počas celého pobytu a pristupovalo zodpovedne ku všetkým stretnutiam, aby ukázalo, že si prejavenú dôveru zaslúži.

Milan Šustík

 

 

21.4.2011

Staršie mini v predposlednom zápase opäť bez straty bodu.

V sobotu 16.4.2011 odohrali staršie mini majstrovské stretnutia, v ktorých bolo nášmu družstvu súperom družstvo Gyoru.
Prvá štvrtina prvého stretnutia sa niesla v znamení oťukávania a bola vyrovnaná. V ďalších štvrtinách sa začalo mimoriadne dariť v obrane, v zakončovaní pekných rýchlych protiútokov a pozičnej streľbe nášmu družstvu, čo sa odzrkadlilo aj na náraste skóre v náš prospech. Stretnutie sa skončilo našim nečakane vysokým víťazstvom.
V druhom stretnutí však došla na naše hráčky kríza, vyplývajúca zo štrnásťdňovej absencie desiatich hráčok pre choroby a zranenie. Súper to využil a udržoval vyrovnanú partiu, v ktorej dokonca 4 min. pred koncom vyhrával 40:37. V tom okamihu sa však ukázala morálna sila nášho družstva a silou vôľe prekonali krízu a výbornou hrou v obrane nedovolili súperovi do konca stretnutia skórovať a rýchlymi protiútokmi strhli vedenie na svoju stranu, keď dosiahli 19 bodovú šnúru!
Vďaka patrí všetkým hráčkam za sústredený a zodpovedný výkon, predovšetkým v druhom stretnutí, keď pozahadzovali aj tie najvyloženejšie šance. Ale výborná obrana eliminovala tieto strelecké výpadky.
Bolo by dobré, aby v tomto trende pokračovali pri zlepšení fyzickej kondície aj vo všetkých zostávajúcich stretnutiach do konca sezóny.
Výsledky: MBK Stará Turá - Seat Gyor "99" 76:29 /29:12/ a 56:40 /27:23/

Milan Šustík

 

 
   

 

5.4.2011

Prvoaprílový basketbalový víkend staroturanských basketbalistiek

V piatok prvého apríla sa stretli na domácej pôde kadetky Starej Turej proti Leviciam. Nakoľko nás obchádzajú choroby v celom klube, nevyhli sme sa ani tu veľkej absencii hráčok. Družstvo muselo byť doplnené o dievčatá z kategórie žiačok. Ako sa vraví, že prvý apríl je deň vtákov, tak v takom duchu sa niesol aj zápas. Korunku najväčšieho vtáka by si zaslúžil za svoje výroky a osočovanie rozhodcov a nakoniec aj napadnutie mojej osoby levický manažér. To bolo asi jediné, na čo sa zmohli Levice. Výsledok 113 : 30 hovorí za všetko. Naše dievčatá podali výborný výkon.
Zostava družstva : Aja Potúčková, Bianka Krajčušková, Ema Mihaljevičová, Kaja Rzavská, Dominika Labudová, Mirka Držíková, Kika Minárechová, Radka Martinčičová, Magda Dlouhá.
Nešťastný prvý apríl bol pre Kristínu Minárechovú, ktorá si v poslednej štvrtine urobila výron členku s puknutou kosťou.

V sobotu nás čakal húževnatý súper v kategórií žiačok so Šamorína. To čo sa udialo na ihrisku bolo pre mňa neuveriteľným sklamaním a rozčarovaním z predvedeného výkonu dievčat. Podcenenie súpera, koncentrácia na bode mrazu, obyčajná chuť za víťazstvom absentovala. Nemôžeme sa vyhovárať na choroby, pre ktoré nám chýbali hráčky. Na zápas nastúpili : Martinčičová, Rzavská, Beláková, Labudová, Mihaljevičová, Naďová, Papuláková, Michalcová. Tieto slečny si asi povedali, že zápas sa vyhrá sám. Po polčase to bolo o 30 bodov v prospech súpera. Nakoniec zápas doviedol do víťazného konca Šamorín. Stav 79 : 70. Keď budú dievčence takto pristupovať k svojím povinnostiam, môžu sa rýchlo rozlúčiť s postupom na MSR. Treba pochváliť vynikajúcu obranu Šamorína. Totálne vygumovali svojou obranou Karin Rzavskú a v prvom polčase aj Radku Martinčičovú. A naopak, naša obrana sa ani nedá nazvať obranou, ale len takým zavadzaním na ihrisku. Zápas čo zápas tie isté nedostatky a chyby. Nie u všetkých, ale v tíme máme zopár superstáristov tohto charakteru.
Veľmi som sklamaný aj s prístupom rodičov. Ani jeden neprišiel pozrieť a povzbudiť svoje deti. A vlastne, prečo by som mal ako tréner očakávať nejaké zanietenie hráčok pre tento šport, keď v domácom prostredí nie sú dostatočne motivované a podporované. Stále si niektorí rodičia myslia, že sme záujmový školský krúžok, kde si na pár hodín odložia svoju ratolesť a majú vystarané! Všetci očakávajú nejaké výsledky, ale ako sa vraví: „bez práce nie sú koláče!“ Bola to čierna sobota pre žiacke družstvo Starej Turej. Máme dva zápasy na to, dievčence a vážení rodičia, aby sme zabojovali o postup na MSR.

Nedeľný zápas kadetiek sa odohral v Seredi. Pri tomto zápase si už aj samotný predseda robil srandu, že za Turú hrajú samí legionári. Nebudem rozpisovať odkiaľ pochádzajú hráčky, ale originál Turanka nebola ani jedna. A presne tu vidieť, ako si domáci vážia nadštandardné podmienky a chcú aby ich deti niečo robili. Keď niektorí rodičia s deťmi dokážu dennodenne precestovať za tréningami vyše 60 km a z domácich dievčat Stará Turá nedokáže postaviť družstvo, tak to je na zaplakanie. Vážení Turanci, trošku sa prebuďte, pozrite sa a porovnajte čo máte!
Aby som sa vrátil k zápasu. V prvej štvrtine sme podali trošku rozpačitý výkon. Ostatný priebeh prešiel veľmi hladko. Konečný stav pre Starú Turú 103:41.

Slovko na záver: Neberte to ako kritiku, ale ako výzvu. Na to, aby sme udržali tradíciu a dobré meno v basketbale na Starej Turej, potrebujeme Vás obyvatelia Starej Turej.

Príďte nás podporiť 16. apríla 2011, kedy kadetky odohrajú v športovej hale v Starej Turej svoj ďalší ligový zápas proti Zvolenu a družstvo žiačok životne dôležitý postupový zápas proti Nitre na Majstrovstvá Slovenskej republiky v basketbale.


Dobroslav Lupták – Tréner MBK Stará Turá

 

 

31.3.2011

2. liga kadetky

V sobotu 26.3.2011 nastúpili naše kadetky na odvetné kolo v 2. lige proti Trnave. Podľa predchádzajúceho zápasu aj v tomto stretnutí sme neočakávali nejaký veľký odpor zo strany súpera. Dievčatá hrali s prehľadom a jednoducho, kde sa súper minimálne dostával do útočnej polovice. Komentovať takýto zápas ani veľmi netreba, výsledok hovorí za seba. Stará Turá vs Trnava 175 : 23.

Je veľká škoda, že sme nezvládli pár zápasov a nepostúpili do hornej štvorky, lebo druhá liga nám po výkonnostnej stránke veľa nedá. V piatok nás čakajú Levice a v nedeľu pocestujem do Serede. Netreba však podceniť ani týchto súperov.

Dobroslav Lupták

 

 

30.3.2011

Posledný dvojzápas mladších žiačok

Mladšie žiačky nastúpili k svojmu poslednému dvojzápasu v súťaži doma proti Slovanu Bratislava. V prvom stretnutí sa na prekvapenie od začiatku "zahrýzli" do vekove, výškovo aj hmotnostne vyspelejšieho súpera. V družstve sa vystriedalo všetkých 10 nominovaných hráčok, ktoré nasadili predovštkým v obrane neutíchajúcu bojovnosť, z čoho pramenilo úspešné realizovanie rýchlych protiútokov.
O morálnej sile v tomto stretnutí svedčí aj skutočnosť, že keď súper ukrajoval z náskuku až na 45:41, naše hráčky sa nepoddali a v stretnutí nakoniec vyhrali 55:45 /29:18/.

V druhom stretnutí vsadili súperky od začiatku na hrubosť, ktorou sa nechali naše hráčky prekvapiť a prehrávali už 2:10. Nakoľko 2 hráčky boli zranené, naše hrali s menším počtom a súper si stále udržiaval mierny náskok, ktorý sa našim dievčatám podarilo znížiť do polčasu na 3 body. Po tretej štvrtine už súper viedol o 11 bodov. V poslednej prišlo k nadýchnutiu sa našich hráčok, ukázali morálku a silu vôle, ktorými sa tesne pred koncom stretnutia ujali vedenia 56:55. Záver patril šťastnejšiemu súperovi, ktorý vyhral 56:61 /28:31/. Družstvo skončilo na štvrtom mieste v súťaži OHK - Západ zo štyrmi víťazstvami.

Milan Šustík


Ďalšia príprava mladších mini

V nedeľu 13.3.2011 mladšie mini nesedkali pri televízoroch a počítačoch, ale zašportovali si s chlapcami s Galanty (ročník narodenia 2000 a mladší). V Galante nemajú basketbalový klub, chlapcov trénuje americký tréner Brooks spolu s ďalšími nadšencami.
Po dohode s trénerom sme hrali 3 na 3 po 3 minúty, na celé ihrisko. Otočili sme to 2-krát. Chlapci boli od nás menší, ale za to rýchlejší a ľahko si nedali zobrať loptu.
Potom sme si perverili sily v súťažiach, čo bolo spestrením tohto stretnutia. Tam sme im to natreli.
Po malej prestávke sme pokračovali v hre 3 na 3. Stretnutie sa nieslo ešte vo väčšej bojovej atmosfére . Dievčatá aj chlapci sa hlavne zabavili a my s nimi.
Milím prekvapením bolo malé pohostenie pripravené pre všetkých hráčov, trénerov a rodičov.

Tešíme sa na stretnutie s nimi, ktoré bude 21.5 .2011 v ŠH na štadióne v Starej Turej.

Dobrá nálada bola aj po ceste domov, dôkazom je malá básnička od dievčat. A možno tam sa zrodil názov pre náš tím ,,Čili Papričky“.

Ciki-caki-ciki-cak hej-hej –hej,
prehrali sme je to tak hej- hej-hej.

V Galante sú chlapci malí,
riadne nám však zabrať dali.

Ale nám to nevadí,
lebo sme si zahrali.

V súťažiach sme navrch mali,
viac košov sme nastrielali.

Naučili sme sa ďalšiu vec,
do telocvične nepatrí lenivec.

Čili Papričky ortré ako britvičky

Erika Nedorostová a "RED HOT CHILI PEPPERS"


Mladšie mini opäť s Myjavou v majstrovských zápasoch

Basketbalové nádeje MBK Stará Turá odohrali 5.3.2011 vyrovnanú partiu proti Spartaku Myjava. Bolo to naše druhé stretnutie s týmto súperom. Lopta rýchlo a za dramatických okolností opúšťala naše, ale aj súperove rúčky. Nám sa hlavne nedarilo úspešne zakončiť útok. A príležitostí bolo požehnane. Po prvom zápase sme do šatne odchádzali veľmi sklamané a smutné.

Druhé vzájomné stretnutie nezačalo podľa našich predstáv (16:2). Lavička fňukala a kuvikala ,,My to prehráme...“. Tieto dievčatá však ukázali, že vedia lepšie bojovať ako frfotať. Nasadili také bojovné tempo, že súpera úplne ochromili (0:16). Hlavne skvelá obrana Simonky Václavkovej a Romanka Svatoňa nám pomohla. V útoku a zakončení excelovala Betka Boreková. Zápas sa znovu dohrával v predĺžení. Aj rozhodcovia skonštatovali, že to ešte nezažili v tejto kategórií. Šťastena alebo väčšia chuť zvíťaziť bola na našej strane. Dievčatá a chlapci si to zaslúžili, čo ocenili aj fanúškovia potleskom. Decká, to bolo SUPER!!!!

1. zápas Spartak Myjava - MBK Stará Turá 34:30 ( 14:10) 8:12, 2:2, 8:8, 10:6, 6:2
Bodovali: Aňa Chudíková 8 bodov, Betka Boreková 8 bodov, Natálka Malková 8 bodov, Vanda Bobocká 4 body, Monika Lukáčová 2 body.

2. zápas Spartak Myjava – MBK Stará Turá 34:36 (18:16) 16:2, 0:16, 8:4, 8:10, 2.4
Bodovali: Betka Boreková 20 bodov, Aňa Chudíková 8 bodov, Natálka Malková 6 bodov, Sima Václavková 2 body .

Ďakujem dievčatám Aďke Klimekovej, Maťke Gajdošíkovej , Monike Lukáčovej, Veronike Michalkovej a chlapcom Matúšovi Míkovi a Romankovi Svatoňovi, že aj ich zásluhou sme sa mohli tešiť z víťazstva.

Erika Nedorostová

 

 

29.3.2011

Mladšie mini v príprave so Sereďou

V sobotu 19.2.2011 mladšie mini odchádzali na prípravný zápas do Serede s veľkým očakávaním. Neboli ani tak zvedavé na súpera ako na samotné mesto. Mnohé ani nevedeli, že nejaká Sereď existuje.
Súperkám sme hneď v úvode prvého stretnutia dali jasne na javo, kto je pánom na ihrisku. Dobrou a dôslednou obranou sme získavali loptu a vedeli sme hneď kam s ňou, do súperovho koša. V druhej polovici zápasu sa súper zobudil v obrane a do útoku nasadil svojho ťažného koňa vo forme hráčky č. 11, ktorá nám dala 24 bodov. Škoda, bol to veľmi vydarený zápas a dievčatá chceli veľmi vyhrať. Prehrali sme o 2 body, čiže o jeden jediný koš. Babuľky bolo to super.

Druhé stretnutie sme možno následkom únavy alebo sklamania z prehry v prvých dvoch štvrtinách nezvládli. Dúfam, že i keď sme prehrali, získali sme ďalšiu skúsenosť. Vieme na čom musíme viac zapracovať. Dribling, dvojtakty, discilpína....
Ďakujem všetkým dievčatám za snahu a rodičom, Andreji Malkovej a Dodovi Vandlíkovi za podporu, Miške Mikovej za povzbudzovanie.

1. zápas Sereď - Stará Turá 42:40 (16:12), 4:10, 12:2, 12:14, 14:14

Bodovali: Betka Boreková 14 bodov, Natálka Malková 8 bodov, Vanda Bobocká 6 bodov, Anetka Chudíková 4 body,
Monika Lukáčová 4 body, Aďa Klimeková 2 body, Matúš Míka 2 body.

2. zápas Sereď - Stará Turá 56:22 (36:8), 14:0, 22:8, 10:4, 10:10

Bodovali: Anetka Chudíková 12 bodov, Natálka Malková 4 body, Simonka Václavková, Monika Lukáčová a Betuš Boreková po 2 body.

Erika Nedorostová

 

 

24.3.2011

2% DANE

Vážení rodičia a priaznivci staroturianskeho basketbalu. Ak ste sa rozhodli venovať svoje 2% zaplatenej dane za minulý rok nášmu klubu, v záložke 2%dane nájdete predplnené vyhlásenie o poukázaní tejto sumy vo formáte PDF aj DOC. Stačí vytlačiť, doplniť zopár údajov a spolu s Potvrdením o zaplatení dane, ktoré ste dostali od svojho zamestnávateľa, odovzdať do 30.4.2011 na daňový úrad podľa miesta Vášho bydliska, resp. trénerovi a opäť ste sa pričinili o rozvoj tohoto športu v Starej Turej.

ĎAKUJEME

MBK Stará Turá

 

 

21.3.2011

OZNAM PRE RODIČOV A HRÁČKY

ZMENA TERMÍNU SÚSTREDENIA MLADŠÍCH MINI

Pôvodný termín sústredenia 22. - 26. augusta sa mení. Nový termín sústredenia je 15. - 19. augusta.

Veríme, že Vám to nenabúralo termíny už naplánovaných dovoleniek a dievčatám umožníte účasť na sústredení.

MBK Stará Turá

 

 

17.3.2011

Staršie mini

Náročný víkend /12. a 13.3./ čakal staršie minibasketbalistky. Najskôr sa v sobotu vo svojej kategórii stretli v priamom súboji o prvé miesto vo finálovej skupine so Slovanom Bratislava. Po veľmi dobrom výkone zdolali zdatného súpera, ktorý v dvoch stretnutiach tri štvrtiny vyhral, nakoniec vcelku presvedčivo 56:30 /27:8/ a 61:32 /30:17/. Naše družstvo vychádzalo z pozornej obrany, darili sa im rýchle protiútoky.

V nedeľu vycestovali do Nitry, kde ich v kategórii mladších žiačok čakalo družstvo úradujúcich majsteriek Slovenska BKM Junior UKF Nitra. V prvom stretnutí sa našiím darilo držať krok s favoritom, keď prvú štvrtinu sme prehrali o bod a polčas o 5 bodov. Víťaztvo si však v dobrom stretnutí vybojovalo domáce družstvo 68:49 /32:27/. V druhom stretnutí sa už prejavila kondičná prevaha a väčšie skúsenosti domáceho družstva. V závere už naše nestačili predovšetkým rýchlosťou, ale prestali si aj veriť a tak domáce nás jasne prevýšili a suverénne zvíťazili 91:33 /53:15/.

Milan Šustík

 

 

20.2.2011

Kadetky v II. lige zatiaľ bez prehry

Kadetky MBK Stará Turá majú za sebou v II. Lige OKH Západ už štyri kolá. Po úvodnom zápase v Trnave, kde prevalcovali Sláviu, hrali v sobotu 5.2. doma so Sereďou, ktorej tiež nadelili cez stovku, presnejšie 105:58 a to ich dostatočne pripravilo na zápas zo Zvolenom, ktorý sa hral pondelok 7.2. v dohrávke. Po dvoch neúspešných predstaveniach z predchádzajúcej časti si chceli dievčatá napraviť reputáciu stoj čo stoj a vyšlo to. I keď Zvolenčanky nehrali v plnej zostave a ďalšiu stovku sa dievčatám nastrieľať nepodarilo, výhra 96:61 určite potešila.

Zatiaľ posledný zápas kadetky odohrali tento piatok v predohrávke s Dubčekom na ich palubovke. Po veľmi slabom zápase z našej strany, ktorý síce dievčatá vyhrali o jediný bod 67:66, družstvo dominuje v tabuľke jasne na prvom mieste. Hra na Dubčeku ale bola veľmi chabá. Do košov to opäť nepadalo, do rýchlych protiútokov sa nechcelo a brániť akoby nemal kto. Veľmi slabé zapálenie do hry neospravedlňuje ani neprítomnosť niektorých hráčok. Pochváliť za zápas možno trocha iba niektoré žiačky, ktoré sú v tejto časti súťaže už dopísané na kadetskú súpisku.

Miloš Minárech

 

12.2.2011

OZNAM PRE RODIČOV A HRÁČKY

Sezóna ešte v plnom prúde, ale treba myslieť už na letnú prípravu. Dievčatá sa zúčastnia letného sústredenia v Podvišňovom v nasledovných termínoch.

 

staršie mini

kadetky a žiačky

mladšie mini

8. - 14. augusta v počte cca 20 osôb pod vedením trénerky Katky Šustíkovej

15. - 21. augusta v počte cca 25 osôb pod vedením trénera Dobroslava Luptáka

22. - 26. augusta v počte cca 20 osôb pod vedením trénerky Eriky Nedorostovej

 

Žiadame preto rodičov hráčok, aby si podľa termínov sústredení naplánovali letné dovolenky. Letné sústredenie je dôležitá súčasť tréningového procesu, kde sa v prvom rade budú tréneri venovať kondičnej príprave.

Miroslav Nerád


 

6.2.2011

Pokračovanie súťaže starších mini

Posledný januárový víkend dohrávali posledné zápasy základnej skupiny staršie mini už bez našich dievčat. Tie mali v rozpise voľno a už jasný postu do záverečnej skupiny o 1. - 6. miesto, kde sa ako víťaz skupiny "Sever" stretnú s druhým a tretím družstvom svojej skupiny, Trnavou a Piešťanmi a s prvými tromi družstvami zo skupiny "Juh" a to sú Slovan, Györ a Petržalka.

Výsledky vzájomných zápasov si zo základných skupín družstvá prenášajú zo sebou, takže s týmito už hrať nebudú. Stará Turá tak zatiaľ jasne vedie aj túto tabuľku so šestnástimi bodmi za osem vítazstiev a úctyhodným skóre 533:134 pred druhým Slovanom, ktorý má o dva body menej.

Prvé zápasy naše dievčatá čakajú už túto sobotu 12. februára doma s Petržalkou, ktorá je zatiaľ posledná.

Miloš Minárech

 

 

20.1.2011

UMB Banská Bystrica A - MBK Stará Turá

Žiačky Starej Turej nastúpili 15. januára v kategórií starších žiačok v Banskej Bystrici na odvetné zápasy. Zápasy preto, lebo sme hrali v jeden deň na našu žiadosť aj s Banskou Bystricou A a aj s Banskou Bystricou B. Stále pociťujem neúplnosť zostavy, nakoľko nám pre dlhodobé zranenia chýbajú Dida Málková, Dominika Labudová, Mirka Michalcová a s chorobou sa k nim pripojila Zuzka Papuláková. Dievčatá boli po švédskom turnaji boli plné chuti do hry, čo bolo vidno aj na ihrisku. Prvý zápas sme hrali proti "A" družstvu. Od začiatku zápasu sme kontrolovali hru. Súpera sme si držali stále od tela. V tretej štvrtine sme mali malé zapotácanie, no dievčatá sa podržali navzájom a podali krásny športový výkon. Rýchle tempo hry nám sedelo, ale taktiež nám vychádzali aj postupné útoky. Som veľmi rád, že po dlhšej dobe môžem pochváliť Sašku Redajovú, Dadu Naďovú (žabku), Mišku Míkovú a Karin Rzavskú. Naša Ema potvrdila na Slovensku pozíciu favorita a udržala si prvenstvo v počte faulov. V tretej štvrtine si išla oddýchnuť do konca zápasu. To však neznamená, že hrala zle, len trošku nedisciplinovane v obrane. Celkový výkon družstva hodnotím na 1 mínus. Stále je čo vylepšovať.
Výsledok: 58 - 64
Štvrtiny: 9:20, 14:13, 15:20, 20:11
Body: Martinčičová 15, Rzavská 13, Míková 10, Redajová 8, Čelešová 7, Naďová a Mihaljevičová po 4, Beláková 2

UMB Banská Bystrica B - MBK Stará Turá

Druhý zápas bol pre nás o dosť náročnejší nakoľko sme mali krátku prestávku a hrali sme proti Béčku, čo ale neznamená, že sú slabší. Druhý faktor a dosť podstatný bol aj ten, že Banskobystričanky boli čerstvé a my sme mali už odbehaný jeden zápas. Prvú štvrtinu sme tak hrali ako omámení. Avšak v polčase zápasu sme prehrávali už len o štyri body. Odvtedy sme sa ťahali o nejaké dva body hore dole. Poslednú štvrtinu sme už nestačili dobre hrajúcim súperkám.
Výsledok: 65 - 56
Štvrtiny: 24:8, 9:21, 18:14, 14:13
Body: Rzavská 14, Čelešová 11, Martinčičová 9, Mihaljevičová 6, Beláková a Naďová 4, Míková 3, Moravčíková a Redajová 2

Dobroslav Lupták

 

18.1.2011

Kadetky v II. Lige OHK Západ

Prvý zápas v II. lige sa kadetky zahrievali v Trnave s rovesníčkami zo Slávie. Očakávali sme ich druhé družstvo, teda dievčatá narodené v roku 1996, ktoré by bolo pre naše dievčatá lepším súperom. Hneď od začiatku zápasu bolo jasné, kam sa bude zápas uberať. Konečný výsledok 155:25 pre MBK nepotrebuje komentár. Dievčatá sa tak dobre rozbehli do tejto časti hry, kde sa v podstate už o nič nehrá. Treba len poriadne vychytať chyby a pripraviť sa na ďalšiu sezónu, kde vlastne ešte všetky dievčatá budú hrať spolu v kadetkách, snáď posilnené o zopár 97-mičiek. Niektoré si určite nájdu v zostave stále miesto a spolu sa im v budúcej sezóne podarí vmiesiť do horných častí tabuliek Slovenskej ligy.

Za tri týždne čakajú dievčatá ďalšie zápasy, 5. februára hostia doma Sereď a o deň neskôr vycestujú do Zvolena, všetci veríme, že teraz už pre výhru.

Miloš Minárech


 

8.1.2010

Välkommen Till Sverige

To sú asi prvé slová, ktoré počuje každý zahraničný návštevník Švédskeho kráľovstva. Tieto a kopec iných švédskych slov počúvalo niekoľko desiatok „staroturancov“ prvých päť kalendárnych dní tohto roku.

Mestský basketbalový klub Stará Turá za pomoci sponzorov zorganizoval opäť po dvoch rokoch pre svoje hráčky od 1. do 5. januára ďalší zájazd na megafestival v basketbale v juhošvédskom stotisícovom meste Lund. Silvester 2010 nebol preto pre všetkých zúčastnených dňom, resp. večerom pre zábavu a rozlúčku so starým rokom. Spať sa muselo ísť zavčasu, čo platilo hlavne pre tých, ktorí na seba prevzali tú najzodpovednejšiu úlohu a to bezpečne previesť naše hráčky, naše deti, našich rodinných príslušníkov, do 1 317 kilometrov vzdialeného mesta, ktoré sa už po 33. krát a to nepretržite od roku 1979 postaralo o zorganizovanie jednej báječnej basketbalovej akcie.

Hneď na Nový rok, krátko pred 7:00, nastúpili hráčky a organizačný štáb do autobusu, ktorého volant bol pod nepretržitou kontrolou vodičov Ferka Redaja a Martina Petreho, a dvoch mikrobusov pod taktovkou pána Miroslava Neráda, Štefana Potúčka a Miloša Minárecha, aby krátko po siedmej hodine vyrazili na cestu. Cestu, ktorá načala ďalšiu, dúfajme že úspešnú cestu pre mládežnícky basketbal v Starej Turej.

Turnaja sa zúčastnili tri vekové kategórie. Dievčatá narodené v roku 1995 a mladšie prihlásené do kategórie U16 (mladšie ako 16 rokov), dievčatá narodené v roku 1997 a mladšie prihlásené do kategórie U14 a dievčatá narodené v roku 1999 a mladšie, pričom tie boli prihlásené do dvoch kategórii. Svojej U12 a vyššej U13.

 
 

Ako prvé vstúpili do diania tie najmladšie aktérky v kategórii U12. A ich účinkovanie bolo o to ťažšie, že na zápas začínajúci sa o 8:00 v prvý hrací deň turnaja, nastúpili priamo z autobusu po dlhej ceste z domova. Zápas však zvládli na výbornú a vyhrali nad švédskym Lobas 34:6, druhý a tretí zápas vo svojej štvorčlennej skupine odohrali až na druhý deň taktiež víťazne a to 12:2 nad dánskym Horsholm BBK II a 32:14 nad ďalším dánskym družstvom BK Amager. Do Playoff „A“ tak postúpili z prvého miesta, kde vo štvrťfinále zdolali Horsholm BBK IV bezpečne 26:3, v semifinále ich čakali opäť Dánky a to Horsens BC, kde vyhrali 44:13 a čakalo ich finále. V tom dievčatá nezvládli obrovský nápor, ktorý na ne bol kladený. Samostatnými akciami sa nedokázali presadiť proti obrane súpera. Pokiaľ sa prienik aj vydaril, zlyhali pri nepresnej koncovke. Zápas s Horsholm BBK I síce prehrali 16:25, strieborné medaily na krkoch však myslím, že boli veľkou satisfakciou. Z dvadsiatich družstiev na 2. mieste. Gratulujeme.

V kategórii U13 nastúpili dievčatá na zápas v prvý hrací deň dve hodiny po zápase kategórie U12 a prehrali ho s Falconom 22:39, ďalšie však už vyhrali 52:15 nad domácim EOS Lund a 40:18 nad Horsholm BBK II aj za pomoci 98-mičiek a postup do Playoff „A“ si zabezpečili z druhého miesta. Vo štvrťfinále zápas s Malbas prehrali 10:32, nakoľko na zápas nenastúpila plná zostava a ani 98-mičky z dôvodu ďalšieho účinkovania vo svojich kategóriách. U13 však bola len doplnkovou kategóriou a neočakávali sme v nej nejaké výraznejšie výsledky.

 

Inak tomu bolo v kategórii U14. To bolo účinkujúcich ešte o štyri viac ako v U12, Dievčatá nastúpili vo štvrtej skupine, ktorú po víťazstvách 48:21 nad EOS Lund I, 50:10 nad Högsbo Basket II a 36:17 nad Varlose BBK jasne zvíťazili a postúpili do Playoff „A“. V semifinálovom zápase s Horsholm BBK I však podcenili súpera. Nedokázali sa proti nemu dôraznejšie koncentrovať a presadiť a 29:37 prehrali. Medaily boli nenávratne preč. V playoff už druhá šanca nie je. Výsledok bol pre všetkých určite sklamaním, ale i poučením. Dievčatá sa však určite nezľaknú a nepoľavia v ligových zápasoch, ktoré ich doma čakajú.

Naše najstaršie dievčatá hrajúce kategóriu U16 boli nabudené dostatočne. Turnaj nebol pre ne žiadnou novinkou, veď niektoré sa ho zúčastnili už tretíkrát. Druhú skupinu z troch 5-členných bezpečne po víťazstvách 97:6 nad Glostrup IC, 35:19 nad Malbas, 32:29 nad Högsbo Basket a 51:20 nad Falconom zvíťazili a postúpili do Playoff „A“. Tak ich pri stávajúcom systéme turnaja, počte skupín a družstiev, čakalo

ako víťaza druhej skupiny hneď semifinále. V ňom však už na dánsky Hjemly Basketball nestačili a 28:46 prehrali. I keď v prvom polčase súper zo začiatku ťahal za silnejší koniec, naše dievčatá dokázali vyrovnať na stav 15:15, toto ako by ich však uspokojilo, prestali makať v obrane, súper potiahol šnúru 14-tich bodov a bolo rozhodnuté. Proti fyzicky nesmierne vyspelejšiemu súperovi už dievčatá nedokázali zabojovať a na turnaji skončili spoločne s nemeckým Gettingenom na treťom mieste. Prehrali tak len v jednom zápase a to s neskorším víťazom. Smútok na tvárach dievčat bol viditeľný.

Po celkovom zhodnotení turnaja však nemôžeme byť smutní. MBK Stará Turá ako jediný zástupca Slovenska z 19 zápasov 14 vyhrala, čo je skoro 74% úspešnosť. Určite najvyššia zo všetkých zúčastnených krajín. Priemerný počet dosiahnutých bodov 36,52 na zápas pri hracom čase 2 x 10, resp. 2 x 15 minút hrubého času je taktiež vynikajúci.

Hoci prvenstvo na turnaji nevybojovalo žiadne družstvo, radosť z víťazstiev, smútok z prehier a hlavne neskutočné množstvo zážitkov, ktoré uchvátili hlavne hráčky zúčastnené na turnaji po prvý krát ubezpečili vedenie klubu, že cesta, ktorou sa náš klub uberá, je tá správna. Privedie naše, privedie Vaše deti k niečomu, čo dáva zmysel. K niečomu, čo dáva chuť do života, čo naučí naše deti tímovej práci, rešpektovaniu iného, disciplíne ...

     

Kompletné výsledky, štatistiky a fotografie pozrite na www.lundaspelen.se, ďalšie foto už onedlho na našom webe.

Miloš Minárech, MBK Stará Turá


26.12.2010

Kadetky ukončili ligu víťazstvom v Piešťanoch

Kadetky odohrali svoj posledný zápas v základnej skupine Slovenskej ligy v piatok 17.12. v Piešťanoch. V oklieštenej zostave len so siedmimi hráčkami sa neočakával proti početnejšej skupine súpera nejaký úspech, dievčatá mohli len prekvapiť. A to sa im aj vďaka heroickým výkonom zopár jednotlivkýň podarilo. Porazili Piešťany na ich palubovke o štyri body 72:68 a ukončili tak účinkovanie v Slovenskej lige víťazstvom. V ďalšej fáze si už nezahrajú, nakoľko sa v skupine umiestnili na šiestom mieste. Do finálovej skupiny postupuje Petržalka, Sereď, Piešťany a Nitra. Naše dievčatá predstihol s rovnakým počtom bodov aj Zvolen. Hoci máme lepšie skóre, ale dve prehry zo Zvolenom rozhodli. Práve tie dve prehry môžu mrzieť, veď Zvolen, a vlastne len Zvolen, dokázal poraziť aj Dubček, ktorého naše dievčatá dvakrát poľahky zdolali. O dva body v tabuľke viac by nás posunuli na tretie miesto v tabuľke, lebo tretie Piešťany a štvrtá Nitra majú len o bod viac.

Ale po boji je každý generál. Nepostúpili sme a tak pokračujeme ďalej v oblasti s družstvami, ktoré ligu nehrali, teda Trnavou, Ivánkou pri Bratislave, Sereďou “B“ a Levicami, ako i nepostupujúcim Zvolenom a Dubčekom Bratislava. Hrať by sa malo už od 15. januára a tak nezostáva veľa času na zlepšenie najmä obrannej činnosti a presnosti zakončovania, aby sme Zvolenu mohli prehry vrátiť aj s úrokmi.

Budúci týždeň kadetky čaká ešte zopár tréningov a na Nový rok, hneď ráno o 7:00, odchádzajú aj s družstvami žiačok a starších mini na medzinárodný turnaj do švédskeho Lundu.

Miloš Minárech


29.11.2010

Naše najmladšie v príprave s Myjavou

V piatok 26.11.2010 vycestovali mladšie mini na priateľský zápas s Myjavou. Dievčatá sa na zápas veľmi tešili. Asi vedeli prečo. Zápas bol od začiatku vyrovnaný. Nevieme ako skončili jednotlivé štvrtiny (nerobil sa zápis), ale body sme zachytili za asistencie lavičky, ktorá stíhala aj hrať. Zápas skončil v náš prospech 36:31.

Dievčatá boli spokojné s výkonom, to však neznamená, že nemáme na čom pracovať. Prihrávky, dribling, zmeny smeru, dvojtakty, streľba, disciplína ... Zahral si každý kto chcel a vládal. Škoda, že nemáme v skupine viac takýchto rovnocenných súperov.

Ďakujeme Šarovi Bajjanimu, Miroslavovi Lukáčovi a pánovi Gregorovi za pomoc s dopravou.

Budúci víkend 4.12.2010 hráme vonku s Ivánkou pri Dunaji. Držte nám palce, budeme to véééľmi potrebovať.

Erika Nedorostová


 

23.11.2010

Staršie žiačky počas víkendu

V sobotu 20.11.2010 Turanské staršie žiačky vycestovali na ďalší basketbalový zápas do Pezinka. Hrali odvetnú časť s nováčikom súťaže. V prvom zápase, v domácom prostredí, sme vyškolili nováčika v pomere 180:23 pre Starú Turú. Túto sobotu to bolo o niečo menej 104 : 25, tiež pre naše dievčatá. Veľmi dobre zahrala Radka s 35 bodmi, Kaja so 16 bodmi, Katka dala 14, Kika 13, Ema 12, Táňa so Zuzkou po 6 bodov, Lucia 2 body.

V nedeľu sme nastúpili v Bratislave proti Petržalke. Je to veľmi kvalitné družstvo, dobre vedené, so silnými hráčkami. Bol to pre nás dobrý zápas, nakoľko sme nemali úplnú zostavu. Stále nám, až do januára, budú chýbať: Dia, Domča a Mirka. Dúfam, že čoskoro sa už pripojí Miška, Dada, náš drobec Dia a Saška. Ťažko sa trénuje a hrá, keď sme nekompletní. No aj tak si myslím, že sme celkom dobre potrápili súpera. Dnes sa darilo aj Mirke Držíkovej, Kike Čelešovej a Táni Moravčíkovej.

Veľmi dobre začala pracovať na sebe Radka Martinčičová, čo sa odzrkadlilo aj na posledných zápasoch, kde jej priemer tvorí na zápas cca 20 bodov. V dnešnom zápase taktiež potvrdila formu, keď súperovi nastrieľala 20 bodov. Nasleduje Karin Rzavská so 14 bodmi. 11 bodov dala Kika Čelešová. Pochvalu si zaslúži aj Zuzka Papuláková s 10 bodmi. Ema ide momentálne nad svoje možnosti, nakoľko hrala hneď po chorobe len s jedným tréningom po dvoch týždňoch, dala 8 bodov a v obrane je to nezastupiteľný hráč. Je to naša veľká opora.

Naše dievčatá nastúpili na oba víkendové zápasy v oklieštenej zostave. Dievčatá hrali oba zápasy, ako sa hovorí, so srdcom. Ako tréner im vyjadrujem pochvalu a vďaku za predvedený výkon.

Pezinok - Stará Turá 25 : 104

Petržalka - Stará Turá 75 : 68

Dobroslav Lupták

 

 

23.11.2010

Mladšie mini doma s Nitrou

V stredu 17. novembra družstvo najmladších hráčiek MBK už od 9.00 hod netrpezlivo očakávali súpera z Nitry. Bol to veľmi ťažký zápas, ako pre hráčky tak i pre trénerov. Súper mal jasný cieľ "vyhrať "a urobil všetko pre to. My sme bojovali zo všetkých síl, na súpera to však nestačilo. Lopta akosi poslúchla viac Nitranky ako nás. Hovorí sa:" Čo ťa nezabije to ťa posilní". Dúfame, že nás táto prehra posilní a budeme trénovať ešte s väčšou chuťou.

Chcem pochváliť všetky hráčky a hráčov za ich odvahu a bojovnosť s akou hrali.

Výsledky zápasov : MBK Stará Turá : Junior UKF Nitra

1. zápas 4 : 84 (4:23, 0:18, 0:14, 0:29)

Bodovali: Betka Boreková 2 body, Monika Lukáčová 2 body

2. zápas 6 : 91 (4:15, 2:22, 0:26 0:28)

Bodovali: Anetka Chudíková 4 body, Natálka Malková 2 boby

Ďakujem rodičom a priateľom, ktorí nás prišli povzbudiť. Budúci zápas hráme 4.12.2010 v Ivánke pri Dunaji. Držte nám palce!

Erika Nedorostová

 

15.11.2010

Kadetky Zvolenu prehru nevrátili

Naše najstaršie hráčky v nedeľu o 10:00 nastúpili proti kadetkám vo Zvolene. Nakoniec sa ich na zápas „naškriabalo“ až osem, takže v prípade potreby bolo čo striedať. Nestačilo to však na 12 hráčok Zvolena. Unaviť súperky. To bola opäť jediná taktika zvolenského trénera. Hneď od začiatku zápasu striedal celé päťky po dvoch až troch minútach. Tomuto šialenému tempu naše dievčatá vládali len prvú štvrtiny hry, ktorú bez problémov 25:14 vyhrali. Postupne však dochádzali sily a i keď boli „basketbalovejšie“, Zvolenčanky nakoniec vyhrali o jediný bod 83:82 najmä vďaka hráčke s číslom 17, ktorá nasúkala v zápase sedem trojkových košov určite s najlepšou percentuálnou úspešnosťou v jej kariére.

Staroturiankám tak odplata domácej prehry nevyšla. Nádej na postup do finálovej časti ligy sa stráca. Dievčatá a tréneri však nezúfajú. Čaká ich ešte päť zápasov a ak nepostúpia, pokračovať sa bude v oblasti, kde budú pracovať na lepšej obrane a dôslednejších útokoch, aby sa možno i zo Zvolenom mohli popasovať o víťazstvo.

Miloš Minárech


 

10.11.2010

Staršie mini zo Slovanom v kategórii mladších žiačok

Staršie mini nášho klubu zohrali v sobotu 6.11.2010 majstrovské stretnutia v súťaži mladších žiačok v Bratislave zo Slovanom, ktorého družstvo vlani skončilo na 5.mieste vo finále Majstrovstiev Slovenska vo svojej kategórii. Nastúpili proti fyzicky zdatnejšiemu súperovi /výškovo aj váhovo/ a tak úvod stretnutia naše hráčky začali s rešpektom. Prvú štvrtinu prehrali o 10 bodov a napriek tomu, že boli v ďalších štvrtinách svojou bojovnosťou a technickou zdatnosťou domácemi družstvu do konca stretnutia vyrovnaným súperom, nakoniec prehrali o štrnásť bodov. Dve štvrtiny dokonca vyhrali. Podobný priebeh mal aj druhý zápas. Tiež sme vyhrali dve štvrtiny, pričom v tretej štvrtine sme dokonca vyhrávali 38:36. Záver však patril domácemu družstvu. Našim dievčatám sa nedarilo strelecky, nakoľko sa cez vyššie hráčky ťažšie presadzovali a domáce ich pri streľbe viackrát zblokovali.
Dievčatá si zaslúžia pochvalu za svoj výkon, keď išli nebojácne do súbojov i napriek tomu, že pri nich utŕžili škrabance, modriny a odreniny, na čo vo svojej kategórii nie sú zvyknuté.

Výsledky: Slovan Bratislava - MBK Stará Turá 56:42 /26:21/ a 64:56 /34:25/

Milan Šustík

 

 

8.11.2010

Mladšie mini s BK Petržalka

V sobotu 6.11.2010 družstvo mladších mini vycestovalo do Bratislavy odohrať svoj druhý majstrovský zápas. Súperom bol BK Petržalka. Hralo sa na ZŠ v maličkej telocvični bez svetelnej tabule, čo niektoré z našich hráčiek potešilo a mysleli si, že sa nebudú body vôbec zapisovať. Súper na nás v úvodne prvého zápasu nasadil to najlepšie (a najväčšie) čo mal. Skoro všetko boli hráčky rok narodenia 2000 - 2001. Naše dievčatá boli chvíľu z toho prekvapené, no za pomoci lavičky rýchlo prišli na to, čo majú robiť. Z tohto stretnutia sme aj tak získali viac ako súper, a to sú nové skúsenosti a zručnosti. Len silný súper nás posúva dopredu.
Dve hráčky, Monika Lukáčová a Sima Václavková, sa pre chorobu zápasu nezúčastnili.

1. zápas: 44:08 (10:4, 18:0, 10:0, 6:4)

Za náš tím bodovali: Natálka Malková 4 body, Betka Boreková 2 body, Anetka Chudíková 2 body.

2. zápas: 53:17 (12:1, 11:2, 20:10, 10:4)

Za náš tím bodovali: Betka Boreková 9 bodov, Natálka Malková 6 bodov, Anetka Chudíková 2 body.

O dopravu a fanklub sa postarali tatinovia Štefan Buno, Martin Gajdošík a Dodo Vandlík. Ďakujem im za ochotu a čas, ktorý si pre nás našli. Najbližší zápas nás čaká doma 20.11.2010 s Nitrou. Príďte nás povzbudiť.

Erika Nedorostová

 

 

8.11.2010

V súťaži kadetiek štartujú nastávajúci víkend odvetné zápasy základnej časti

Minulý víkend odohrali naše kadetky dva zápasy zo súperkami, s ktorými sa túto sezónu ešte nestretli. Boli to dievčatá zo Serede a Nitry. Hoci v sobotu na Sereď nestačili a prehrali 68:86, boli v zápase veľmi pekné momenty a nebyť Krivosúdskej v družstve Serede, zápas mohol skončiť iným výsledkom.

V nedeľu nás navštivili kadetky Nitry. V tomto zápase dievčatá poriadne zabojovali a vyhrali ho 70:62, čo znamené posun na piate miesto v tabuľke, bodové dotiahnutie Nitry a reálnu šancu v odvetnej časti zabojovať o štvrté postupové miesto do finálovej časti súťaže. O to majú možnosť zabojovať už túto nedeľu vo Zvolene a vrátiť im tak domácu prehru. Všetko však za podmienok, že dievčatá v nedeľu do Zvolena vlasten odcestujú. Hospitalizácia Kiky Minárechovej a nemoc Kačeny Tóthovej a Mirky Držíkovej zúžili káder družstva natoľko, že odohrať zápas bude asi nemožné.

Každopádne dievčatám držíme v odvetnej časti palce a pri zápasoch, ktoré sa odohrajú na domácej pôde, by sme radi videli na balkónoch viac divákov.

Miloš Minárech

 

 

1.11.2010

Staršie mini so štyrmi víťazstvami

 

Staršie minibasketbalistky odohrali v poslednom období 4 majstrovské stretnutia..Najskôr doma zvíťazili nad družstvom z Myjavy 96:5 /46:2/ a 81:2 /45:1/. V sobotu 30.10.2010 cestovali do Trnavy. V prvom stretnutí vyhrali 56:13 /28:11/. V druhom poľavili v obrane, čo sa prejavilo vo väčšom počte inkasovaných bodov od bojovného súpera. I keď vyhrali 57:29 /33:12/ bolo to víťazstvo po nepresvedčivom výkone. V prvom nehrali vo svojej koži, v druhom to bolo ešte horšie.

Milan Šustík

 
     

 

26.10.2010

Už aj to najmladšie družstvo zasiahlo do bojov v majstrovských zápasoch

V sobotu 23.10. o 10:00 hod mladšie mini odohrali svoj prvý majstrovský zápas. Naším súperom bolo družstvo dievčat z Myjavy.

V úvode prvého zápasu sme sa ujali vedenia vďaka Natálke Malkovej a to sme udržali až do konca. Zápas vôbec nebol jednoduchý, lebo súper bol vo výškovej prevahe. Ale naše malé „motorové myšky“ sa ho nezľakli a bojovali o každú loptu. Dôkazom sú odreté kolienka , lakte aj hlavičky.

Druhý zápas mal podobný priebeh. Myjavčanky v prvých troch štvrtinách nedovolili nášmu družstvu vytvoriť si väčší náskok. Ten sa podarilo vybojovať až v záverečnej časti hry.

Kto videl obidva zápasy, musí mi dať za pravdu, že Betka Boreková, Vanda Bobocká, Evička Bunová, Maťa Gajdošíková, Adka Klimeková, Monika Lukáčová, Natálka Malková, Veronka Michalková, Terezka Vandlíková, Adka Gregorová, Tamarka Hoštáková, Matúš Míka a Dominik Štepanovic sú veľkí bojovníci.

1. zápas: 31:22 (10:8, 6:2, 5:2, 10:10)

Za družstvo bodovali: Natálka Malková 15 bodov, Betka Boreková10 bodov, Vanda Bobocká 6 bodov.

2. zápas: 40:26 (10:6, 6:7, 10:6, 14:7)

Za družstvo bodovali: Betka Boreková 15 bodov, Natálka Malková 12 bodov, Monika Lukáčová 6 bodov, Vanda Bobocká 4 body, Maťa Gajdošíková 2 body, Veronika Michalková 1bod.

Ďakujem všetkým rodičom, starým rodičom a priateľom, ktorí si našli čas a prišli podporiť svoje ratolesti a trénerov.

Erika Nedorostová

 

 

22.10.2010

Kadetky minulý víkend v Bratislave

Na dva zápasy v hlavnom meste vycestovali minulý víkend naše kadetky. Prvý zápas hrali s BK Petržalka v sobotu. V tomto mrazivom zápase sme výhru čakať ani len nechceli. Ten prívlastok mrazivý bol ale na mieste. V hale, v ktorej sa hralo, sa tento rok ešte asi nekúrilo. Nabudúce do Petržalky pribalíme aj teplomer. 15 stupňov Celzia je minimálne hracia teplota a minulú sobotu sa radne otriasala. Poďme ale k výsledku. Konečný stav 96:54 berieme. S Petržalkou nedostať 100 a dať viac ako 50 je dobrý výsledok.

Nedeľa bola už s prívlastkom "víťazná". To sme navštívili Dubček Bratislava v ich hale v bratislavskej Karlovej Vsi. Minulú sezónu našim dievčatám posledný duel s týmto súperom nevyšiel, tak im to chceli oplatiť. A podarilo sa. Po vynikajúcej prvej štvrtine, kde dievčatá doslova šokovali súperky, vlažnejších prostredných štvrtinách a dobre zvládnutom konci si naše dievčatá s výsledkom 91:66 pripísali na konto prvú výhru v tejto sezóne.

Držme teda našim mladučkým kadetkám palce v ďalších bojoch. Mladučkým preto, lebo kadetská súťaž je vypísaná pre dievčatá narodené v rokoch 1994 a 1995, poprípade mladších. Z našich bojovníčok nie je narodená v roku 1994 ani jedna.

Miloš Minárech

 

12.10.2010

Staršie mini v majstrovských zápasoch vo vyššej kategórii

V sobotu 9.10.2010 zohrali staršie mini svoje prvé majstrovské stretnutia v kategórii mladších žiačok doma zo Sereďou. V prvom stretnutí zaskočili svojho súpera aktívnou hrou v obrane, z čoho pramenili úspešne zakončované rýchle protiútoky. Prekvapujúco hladké víťazstvo, keď sme vyhrali všetky štyri štvrtiny. Pred druhým stretnutím nastal čiastočný útlm, vyplývajúci z fyzicky náročnej hry v prvom stretnutí. Aktívnejšie začal náš súper, z čoho rezultovalo jeho vedenie v prvej štvrtine

15:7 a polčas prehralo naše družstvo o tri body 28:31. Ešte v polovici tretej štvrtiny sme prehrávali 34:39. Potom ako by sa naše hráčky prebrali a silou vôle dokázali po vynikajúco zvládnutých obranných činnostiach súperovi skórovať a po tretej štvrtine vyhrávali 52:39! Nakoniec dosiahli aj druhé víťazstvo pomerne nečakane vysoko vzhľadom na priebeh stretnutia, keď súper vyhral prvé dve štvrtiny. V našom družstve sa vystriedalo trinásť hráčok.

Výsledky: MBK Stará Turá - Lok. Sereď 69:30 /39:13/ a 70:45 /28:31/

Milan Šustík

 

 

8.10.2010

Starše mini na majstrákoch v Nitre

Staršie minibasketbalistky vycestovali v sobotu 2.10.2010 na ďalšie majstrovské stretnutia do Nitry. I keď výsledky nasvedčujú o hladkých víťazstvách, opak je pravdou. Domáce družstvo urobilo oproti minulej sezóne pokrok a tak sa snažilo svojou bojovnosťou a húževnatosťou odolávať nášmu družstvu. To sa opäť nevyhlo výkyvom, predovšetkým sa mu nedarilo v prvej štvrtine prvého stretnutia. Za 30 sekúnd vyhrávalo 5:0, aby za ďalších päť a pol minúty dosiahlo len 6 bodov. Striedalo výborné akcie doslova so začiatočníckymi chybami, ktoré pramenia z malej rozohratosti družstva. V konečnom dôsledku sa prejavila väčšia herná vyspelosť nášho družstva a tak si pripísalo na svoje konto ďalšie dve víťazstvá.

Výsledky: BKM Junior UKF Nitra - MBK Stará Turá 11:72 /2:42/ a 12:65 /8:30/

Milan Šustík

 

3.10.2010

Kadetky, Stará Turá – Zvolen

V sobotu 2.10. v odpoludňajších hodinách sme v domácom prostredí privítali hráčky zo Zvolena. Po neúspešnom prípravnom turnaji a malej zmene v tréningovom procese sme dúfali, že odohráme zápas pre nás s lepším koncom.
Od začiatku hry sme diktovali tempo. Dievčatá dodržiavali taktické pokyny a hra vychádzala podľa predstáv. Naša hra však trvala len do polky druhej štvrtiny. Taktika súpera bola celkom efektívna, čo sa týkalo striedania hráčok. Súper mal vyrovnané dve päťky. Ako nám dochádzali sily a súper držal stále rovnaké tempo, u nás sa množili chyby. Neudržali sme pre nás priaznivý výsledok. V poslednej štvrtine sme podľahli súperovi. Ale aj tak chválim dievčatá za zlepšený výkon a bojovnosť do konca zápasu.

Stará Turá - Zvolen 69 : 73 (21:12 , 22:27, 15:10, 11:24)

Najviac bodov za naše družstvo: Potúčková 35, Čelešová 14

Dobroslav Lupták


 

3.10.2010

Staršie žiačky, Trnava - Stará Turá

So staršími žiačkami sme vycestovali do Trnavy. Družstvo je poskladané z hráčok v kategórii žiačok, teda ročník 1997, 98 a dvoch hráčok prislúchajúceho ročníka, teda 1996. Nešli sme však v plnom zložení, nakoľko sme mali k dispozícií len jednu hráčku na poste rozohrávača. Vytvoriť adekvátnu zostavu do druhej štvrtiny bol veľký problém, nakoľko hráčky môžu hrať maximálne len v troch štvrtinách. Taktiež nám chýbali aj ostatné dievčatá - Papuláková , Naďová, Rzavská, Málková, Michalcová.
Stanovili sme si v oklieštenej zostave čiastkové ciele. Podrobne nebudem vysvetľovať. Jeden z cieľov bolo potrápiť súpera a to Majstra Slovenska v kategórii ročníka 1996. Cieľ sme splnili tak na 80%. Trnavčanky sú fyzicky o dosť vyspelejšie ako naše hráčky, čo sa aj dalo očakávať. Tu chcem veľmi pochváliť Martinčičovú, prebratie sa Redajovej a taktiež Čelešová podala výborný výkon, s ktorým nás podržala v druhej štvrtine.

Trnava - Stará Turá 102 : 65
Štvrtiny: 23:23 , 28:15, 32:18, 19:11

Body: Martinčičová15, Redajová 11, Čelešová 12, Moravčíková 9, Mihaljevičová a Míková po 6 bodov

Dobroslav Lupták

 

 

30.9.2010

Staršie mini začali s majstrovskými zápasmi

Po nie vydarenej príprave nastúpili staršie minibasketbalistky iba po troch prípravných stretnutiach k prvým majstrovským stretnutiam. V sobotu 25.9.2010 hostili na domácej palubovke družstvo z Piešťan. Obidve stretnutia mali rovnaký priebeh, keď naše hráčky mali prevahu a tak skutočný stav pripravenosti sa nedá posúdiť, pretože napriek jasným víťazstvám bola ich hra v niektorých momentoch v obrane aj v útoku dosť nevyrovnaná i keď chuť, zodpovedný prístup a fyzické nasadenie im nechýbali. V oboch stretnutiach sa vystriedalo 16 hráčok, aby si tréneri overili ich formu, nakoľko po stretnutiach v Nitre 2.10.2010 ich v sobotu 9.10.2010 čaká v Starej Turej prvý súper zo Serede v kategórii mladších žiačok.

Stará Turá - Piešťany 96:6 /53:0/ a 100:12 /47:8/.

Milan Šustík

 

 

25.9.2010

Turnaj kadetiek o pohár SNP vo Zvolene

Predlžený víkend 17. - 19.9. 2010 sme strávili na strednom Slovensku vo Zvolene. Pre kadetské družstvo to bol prvý turnaj pod mojím vedením. Nevyštartovali sme priam najlepšie.
Dúfam, že to bude tak ako sa hovorí: „ zlý začiatok, dobrý koniec“. Prvý zápas v piatok sme dostali za súpera domáceho usporiadateľa „ZŠ Zvolen“. Celkovo ani jeden zápas nám nevyšiel. Slabá priebojnosť a dosť veľká absencia herných činností jednotlivca nás veľmi poznamenali. S dvojtaktíkmi v tejto vekovej kategórií toho veľa neuhráme. Niektoré hráčky aj slabá kondícia, ktorú mali možnosť ako tak dohnať cez letné sústredenie, urobila dosť veľký škrt cez rozpočet našim nádejam. Chaosenie na ihrisku, nedodržiavanie taktických pokynov, nesústredenie sa - to všetko malo príčinu nášho neúspechu. Čaká nás veľa roboty. Netreba to zase brať tragicky, bola to len príprava. Tá nám ukázala naše nedostatky a chyby, ktoré musíme odstrániť.

Výsledky:

Zvolen – Stará Turá 96 : 68
Banská Bystrca - Stará Turá 87 : 62
Danax Košice - Stará Turá 77 : 69
Ružomberok - Stará Turá 81 : 59
ŠŠK Košice - Stará Turá 93 : 64

Dobroslav Lupták

 

 

25.9.2010

Žiačky - Nitra CUP

Žiačky podstúpili predsezónny turnaj v Nitre 3. - 5. septembra. Turnaj bol veľmi dobre obsadený zaujímavými a pre nás prínosnými družstvami, čo sa týka kvality. Bol to prvý turnaj v novej sezóne. V piatok sme dostali nášho rivala Banskú Bystricu ktorej sme podľahli vďaka našej prvej štvrtine, kde sme boli nesústredení. Naše prvé štvrtiny v prvý troch zápasoch mali rovnaký priebeh. Dostali sme „nakladačku“ minimálne tak o 12 bodov v prospech súpera. V nedeľu sme konečne hrali, tak ako sa patrí. Za dobrý výkon kladne hodnotím Radku Martinčičovú a Dianku Málkovú. Ostatný hráči odviedli dosť nevyrovnané výkony. Celkovo sme sa umiestnili na peknom 2. mieste. Škoda rozpačitého úvodu.

Výsledky:

Stará Turá - Banská Bystrica 47 : 60
Stará Turá - SEAT Gyor 68 : 45
Stará Turá - CSATA Budapešť 71 : 50
Stará Turá - Atomova Trnava 78 : 38
Stará Turá - Banská Bystrica 77 : 31

Dobroslav Lupták

 

 

23.9.2010

V sobotu 18.9.2010 sa uskutočnil v športovej hale namiesto trojdňového, len jednodňový turnaj starších minibasketbalistiek. Nakoľko sa v poslednej chvíli odhlásilo niekoľko družstiev, domáce družstvo nastúpilo ako "A" a "Bˇ" a tak si 16 našich hráčok zahralo v prvých stretnutiach v sezóne do sýtosti.

Výsledky:

Stará Turá "A" - Stará Turá "B" 39:50, Trnava 66:32, Petržalka 91:16
Stará Turá "B" - Petržalka 100:7, Trnava 65:22
Trnava - Bratislava 59:12

Víťazom sa stalo "B" družstvo pred "A" družstvom, Trnavou a Petržalkou. Všetky družstvá obdržali diplomy a sladké odmeny.

Milan Šustík

 

16.9.2010

Naše žiačky sa v dňoch 10. - 11.9.2010 zúčastnili domáceho prípravného turnaja, na ktorý boli pozvané aj staršie žiačky. okrem nich sa turnaja zúčastnili dievčatá z Piešťan, Trnavy a spoza rieky Morava to boli družstvá Prostějova a Brna.

Výsledky jednotlivých zápasov:

     
 

 
Stará Turá
-
Piešťany
66
:
56
Trnava
-
Brno
77
:
37
Prostějov
-
Stará Turá
74
:
86
Brno
-
Piešťany
65
:
61
Trnava
-
Prostějov
86
:
39
Stará Turá
-
Brno
55
:
61
Trnava
-
Piešťany
59
:
46
Prostějov
-
Brno
57
:
67
Stará Turá
-
Trnava
56
:
74
Piešťany
-
Prostějov
63
:
61
 

4.9.2010

V stredu 28.júla 2010 sme privítali v Starej Turej vzácnu návštevu. Medzi dievčatá z družstva starších mini prišiel basketbalový tréner z Univerzity v Detroite v USA pán Douglas Maier, ktorý s nimi absolvoval 90 minútový tréning. Venoval sa technike a streľbe, kde ukázal dievčatám niekoľko nových prvkov, ktoré si hneď na asfaltovom ihrisku aj vyskúšali. Na záver sa na pamiatku spoločne odfotografovali. Niekoľko fotiek s tréningu môžete pozrieť vo fotogalérii.

Milan Šustík


 

29.7.2010

TAK TOTO JE PRVÁ VÝZVA!

Zdravím Turanské Basketky Teším sa na Vás v pondelok 2. augusta ( mimochodom segra všetko naj naj naj k narodkám) ráno o 9. 00 pred športovou halou. tréningy začneme vonku, nakoľko hala je v rekonštrukcií. tréning je pre obe družstvá Kadetky aj žiačky...

tak ráno baby, dobre sa vyspať a naladiť už na sezónu 2010/2011

dajte vedieť aj tým čo nie sú na FB

Dobroslav Lupták

     
   
BlueBoard.cz  
 

Obsadenie športovej haly 2010/11
HALA 9:00 - 14:00 14:00 - 15:30 15:30 - 17:00 17:00 - 18:30 18:30 - 20:00 20:00 - 24:00
pondelok mladšie mini staršie mini žiačky
utorok pripravka žiačky kadetky
streda mladšie mini staršie mini kadetky
štvrtok pripravka žiačky kadetky
piatok mladšie mini staršie mini žiačky kadetky
sobota Basketbal
nedeľa Basketbal
PLAVÁREŇ 9:00 - 14:00 14:00 - 15:30 15:30 - 17:00 17:00 - 18:30 18:30 - 20:00 20:00 - 24:00
pondelok kadetky staršie mini
utorok pripravka
streda žiačky